Ο Κιπτσόγκε στους Ολυμπιακούς

Μετά τον θρίαμβο του στο Λονδίνο στοχεύει στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ο 34χρονος Κενυάτης

Share

Πριν από λίγες μέρες θριάμβευσε, για τρίτη φορά, στο Λονδίνο σημειώνοντας μάλιστα μία εντυπωσιακή επίδοση με 2:03:04. Δεν ήταν πολλοί αυτοί δε, που υποστήριξαν πως με μία πιο σωστή αντιμετώπιση στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα θα σημείωνε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε είναι δικαιωματικά ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, τη στιγμή μάλιστα που βλέπουμε τους δύο πιο γρήγορους όλων των εποχων, τον Ντένις Κιμέτο και τον Γουίλσον Κιπσάνγκ, να είναι απογοητευτικά ντεφορμέ.

Ο 32χρονος Κενυάτης, όπως ανακοίνωσε αρχικά τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του, θα δώσει το παρών στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αγώνισμα. Xωρίς αμφιβολία στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο, αφού αυτό άλλωστε λείπει από τη συλλογή του καθώς έχει δύο ασημένια (στα 5.000μ.) σε Αθήνα και Πεκίνο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η επιλογή της ομάδας των έξι δρομέων, τριών ανδρών και τριών γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αφού υπάρχουν εκατοντάδες δρομείς που έχουν πιάσει το όριο συμμετοχής, ενώ αρκετοί από αυτούς είναι ιδιαίτερα ικανοί με επιδόσεις κάτω από 2:06 στους άνδρες και κάτω από 2:22 στις γυναίκες. Αρκεί να αναφέρουμε πως το 2015 πάνω από 100 Κενυάτες σημείωσαν επίδοση κάτω από το 2:11:00 και εκατοντάδες ακόμα κάτω από το 2:19:00 που είναι το όριο συμμετοχής, ενώ 8 άνδρες έτρεξαν κάτω από το 2:06 και τρεις γυναίκες κάτω από 2:20:21!

Μάλιστα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, Ντενις Κιμέτο αλλά και ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Γουίλσον Κιπσάνγκ όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο