Την Κυριακή ο Volkswagen Prague Marathon

Ακόμα ένας σημαντικός ευρωπαϊκός μαραθώνιος – Στο κυνήγι του ορίου ο Θεοδωρακάκος

Share

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί για 22η φορά ο Μαραθώνιος της Πράγας με την επωνυμία Volkswagen Prague Marathon. O αγώνας αυτός παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στις αρχές Μαΐου και είναι ένας από τους τελευταίους μαραθωνίους της Γηραιάς Ηπείρου για την ανοιξιάτικη περιόδο όπου συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς και σημειώνονται μεγάλες επιδόσεις.

Το ρεκόρ του αγώνα μάλιστα που κρατά από το 2010 με 2:05:39 από τον Κενυάτη Έλιουντ Κιπτανούι αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ευρώπη τον συγκεκριμένο μήνα.

Ο μαραθώνιος της τσεχικής πρωτεύουσας φημίζεται για τη σχετική καλή διαδρομή του αλλά και για την ομορφιά του αφού περνά από τα σημαντικότερα σημεία της παραμυθένιας πόλης.

Το επίπεδο των elite δρομέων είναι για μία ακόμα φορά υψηλό με συνολικά 11 δρομείς να έχουν ατομικές επιδόσεις κάτω από 2:08. Ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία η συμμετοχή του περσινού νικητή, Φελίξ Κάντιε, με τον 29χρονο Κενυάτη να είναι παλιός μας γνώριμος αφού είχε κερδίσει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2014.

Στις γυναίκες, τα μεγαλύτερα ονόματα είναι αυτά των Εσέτου και Λέμα από την Αιθιοπία με προσωπικές επιδόσεις 2:23:51 και 2:24:32 αντίστοιχα.

Στο κυνήγι του ορίου ο Θεοδωρακάκος

Στον αγώνα είναι δηλωμένοι και Έλληνες δρομείς με τη συμμετοχή του Δημήτρη Θεοδωρακάκου να ξεχωρίζει. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην Πράγα θα κυνηγήσει ένα ατομικό ρεκόρ και μία επίδοση κάτω από το 2:19:00 που θα του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Ο Θεοδωρακάκος αρχικά είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί στον Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ στα μέσα του Απριλίου, ωστόσο, προτίμησε την Πράγα για να κυνηγήσει το ολυμπιακό όριο.

Συνολικά στον αγώνα αναμένεται να τρέξουν 10.300 δρομείς από δεκάδες χώρες του κόσμου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο