Ο Εντ Γουίτλοκ ξαναχτύπησε…

Ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο στους 85-89 από τον απίστευτο δρομέα

Share

Κάθε φορά που συμμετέχει σε έναν αγώνα ένα ρεκόρ αρχίζει και… τρίζει. Ο Εντ Γουίτλοκ είναι ένας δρομέας – φαινόμενο που σημειώνει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις παρά τα χρόνια του.

Έτσι, πλέον στα 85, μετρά πάνω από 80 παγκόσμια ρεκόρ σε ηλικιακές κατηγορίες άνω των 65 και σε αποστάσεις από τα 1.500μ. έως και τον μαραθώνιο.

Aυτή τη φορά έτρεξε σε Ημιμαραθώνιο στο Οντάριο του Καναδά και τερμάτισε σε 1:50:47 συντρίβοντας για εννιά περίπου λεπτά το περασμένο ρεκόρ. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, ο αγώνας αυτός θα αποτελούσε ένα “τεστ” για το αν θα τρέξει σε έναν μαραθώνιο το επόμενο διάστημα.

Αν λοιπόν όντως το κάνει, τότε πολύ πιθανόν να καταφέρει να τρέξει κάτω από τις 4 ώρες  – αφού το 1:50:47 λογικά του το επιτρέπει – κάτι που θα αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία για περισσότερο από μία ώρα!

Φέτος έγινε 85 αλλάζοντας ηλικιακή κατηγορία (85-89) και έως τώρα έχει σπάσει ήδη τρία παγκόσμια ρεκόρ στα 1.500μ. και τα 3.000μ. και τώρα στον Ημιμαραθώνιο. Στην απόσταση του Ημιμαραθωνίου μάλιστα έχει ήδη 10 ρεκόρ από τα 68 του όταν είχε τρέξει σε 1:20:33.

Θυμίζουμε, πως ο αγέραστος Καναδός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει τρέξει τον μαραθώνιο κάτω από τις 3 ώρες σε ηλικία  άνω των 70 όταν, ενώ 2004 έτρεξε την απόσταση σε 2:54:48 στα 73 του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαστημικό Παγκόσμιο ρεκόρ από την Letesenbet Gidey
Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από την Letesenbet Gidey στην Βαλένθια
Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile από τον Corey Bellemore
Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile πέτυχε ο Αμερικάνος Corey Bellemore
Ρεκόρ Ευρώπης από τον Bashir στο Ρότερνταμ - Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ NN Marathon Rotterdam 2021
Back to Top