Έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου… από το διάστημα!

Μέσα στον Διεθνή διαστημικό σταθμό, ο αστροναύτης Τιμ Πικ «τερμάτισε» στον μαραθώνιο του Λονδίνου σε αξιοσημείωτο χρόνο

Share

Πέτυχε ένα παγκόσμιο ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί σύντομα! Την προηγούμενη Κυριακή ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ «έτρεξε» τον μαραθώνιο του Λονδίνου από τον διαστημικό σταθμό Ιnternational Space Station και τερμάτισε σε 3 ώρες 35 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Εγινε έτσι ο γρηγορότερος δρομέας που έτρεξε μαραθώνιο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Μάλιστα, το ρεκόρ του ήδη επικυρώθηκε από τους εκπροσώπους του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.   

Ο Πικ απέσπασε έτσι το ρεκόρ από την Αμερικανίδα συνάδελφό του Σουνίτα Γουίλιαμς (η οποία όμως παραμένει η γρηγορότερη γυναίκα μια και το 2007 έτρεξε μαραθώνιο στο διάστημα σε 4 ώρες και 24 λεπτά).

Ο 44χρονος αστροναύτης έτρεξε πάνω σε έναν διάδρομο, ενώ ο σταθμός βρισκόταν 400 χιλιόμετρα ψηλά από τη γη. Οσο έτρεχε, ο σταθμός γύρισε γύρω από τη Γη δυόμισι φορές, ενώ αυτός παρακολουθούσε σε μία οθόνη πλάνα από τον μαραθώνιο του Λονδίνου για να μην αισθάνεται μόνος στην προσπάθειά του.

Μάλιστα πριν την εκκίνηση του αγώνα στο Λονδίνου, ο Πικ έκανε την αντίστροφη μέτρηση για τους 40.000 αθλητές που συμμετείχαν σε αυτόν.

Ο Πικ έχει ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο του Λονδίνου 3 ώρες και 18 λεπτά, αλλά δεν περίμενε να βελτιώσει το ρεκόρ του, μια και όπως είπε ο ιμάντας ασφαλείας που τον συγκρατούσε για να μπορεί να τρέξει σε συνθήκες έλλειψης ταχύτητας κάνει το τρέξιμο πολύ άβολο ύστερα απο 40 περίπου λεπτά προσπάθειας, ειδικά για τους ώμους του.

Παρολ’ αυτά ο χρόνος που τερμάτισε ήταν αξιοπρεπέστατος και θα τον ζήλευαν πολλοί μαραθωνοδρόμοι.

Eν τω μεταξύ η γηραιότερη δρομέας 88χρονη Αιβα Μπαρ κατάφερε να φτάσει μέχρι το 23 χιλιόμετρο, πριν αποφασίσει να διακόψει την προσπάθειά της στον τελευταίο μαραθώνιο της 30ετούς καριέρας της. «Δεν μετανιώνω που συμμετείχα. Ηταν μία υπέροχη εμπειρία και η υποστήριξη όλων, ειδικά των νέων δρομέων, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ» δήλωσε χαμογελαστή η 88χρονη αθλήτρια. 

της Νατάσας Γιαννούση – Varney

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο