Ολοκληρώθηκε ο Marathon des Sables

Πολύ καλό πλασάρισμα ο Κασίμης, αξιόλογη εμφάνιση ο Βυζαρέλης

Share

Ένας από τους πιο δύσκολους υπερμαραθωνίους του κόσμου, ο Marathon des Sables, ολοκληρώθηκε την Κυριακή για 31η φορά με 973 δρομείς να τερματίζουν. Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, ο Δημήτρης Κασίμης και ο Απόστολος Βυζαρέλης οι οποίοι τα πήγαν περίφημα καταλαμβάνοντας την 64η και τη 278η θέση αντίστοιχα.

O Κασίμης χρειάστηκε συνολικά 32 ώρες, 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα και για τις έξι διαδρομές του αγώνα ενώ ο Βυζαρέλης 42 ώρες, 36 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Τον αγώνα είχαν ξεκινήσει πάνω από 1.100 δρομείς συνολικά όμως οι 973 κατάφεραν να τερματίσουν, ολοκληρώνοντας με επιτυχία και τα έξι ετάπ.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός Ρασίντ Ελ Μοραμπιτί φτάνοντας την 4η νίκη του στον θεσμό, και την τρίτη συνεχόμενη (2011, 2014, 2015, 2016). Πρώτη γυναίκα ήταν η Νατάλια Σέντικ από τη Ρωσία η οποία μάλιστα ήταν 11η στο σύνολο. 

Aκολουθεί ανακοίνωση του Kasimis Training Team:

“Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική δρομική κοινότητα ήρθε από τον Δημήτρη Κασίμη και τον Τόλη Βυζαρέλη, που ολοκλήρωσαν τον πολυήμερο υπερμαραθώνιο της άμμου! Οι δύο αθλητές της Kasimis Training Team πραγματοποίησαν μια σπουδαία υπερπροσπάθεια καθ’ όλη την διάρκεια του 31ου Marathon des Sables. Όχι μόνο τερμάτισαν και στις 5 αγωνιστικές ημέρες του αγώνα όπως ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά σκαρφάλωσαν και σε υψηλές θέσεις στην τελική γενική κατάταξη ανάμεσα στους συνολικά 1.100 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα!

Ο Δημήτρης Κασίμης κατέκτησε την 64η θέση με συνολικό χρόνο 32 ώρες, 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Ενδεικτική της πολύ καλής εμφάνισης του η 51η θέση που κατέλαβε στην 5ηκαι τελευταία αγωνιστική ημέρα, όπου τερμάτισε με επίδοση 05.21.13, παρά την συσσωρευμένη καταπόνηση των προηγούμενων ημερών! Ο Τόλης Βυζαρέλης πραγματοποίησε και αυτός την καλύτερη του εμφάνιση στο 5ο ετάπ των συμβολικών 42.2 χλμ της απόστασης του μαραθωνίου, τερματίζοντας στην 233η θέση με επίδοση 05.31.10! Κατέλαβε έτσι την278η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολικό χρόνο 42 ώρες 36 λεπτά και 38 δευτερόλεπταΟι δύο Έλληνες αθλητές έτρεξαν μαζί την 6η συμβολική ημέρα του Marathon des Sables, η οποία είναι αφιερωμένη στην Unicef, και έστειλαν με όλους τους συμμετέχοντες ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην 31η διοργάνωση του Marathon des Sables συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πλέον δύσκολες της ιστορίας του αγώνα.

“Πρώτη ημέρα σήμερα μετά από 7 ημέρες στη Σαχάρα και το μυαλό μας είναι εκεί. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε” μας λένε ο Δημήτρης και ο Τόλης.  

“Τριάντα δύο και σαράντα δύο ώρες αγωνιστικής προσπάθειας στα όρια, ακόμα και σε 52 βαθμούς κελσίου. Οι αμμοθύελλες των πρώτων ημερών, τα βουνά της  άμμου. Οι πολύ σκληρές συνθήκες διαβίωσης στις σκηνές και η αϋπνία.  Ελάχιστο νερό, ελάχιστο φαγητό και ένα σακίδιο μόνιμα στην πλάτη…  Οι εικόνες είναι ακόμα ανάκατες στο μυαλό… Όσο καλά και αν έχεις προετοιμαστεί, χρειάζεται να αντλήσεις όλες σου τις ψυχικές δυνάμεις για να τερματίσεις έναν τέτοιο αγώνα. Όταν αγωνίζεσαι υπό τέτοιες συνθήκες το μυαλό κάνει διάφορα παιχνίδια για να βγουν από μέσα σου δυνάμεις που δεν γνώριζες ότι έχεις… οι δικοί σου, όλα όσα στερήθηκες και πέρασες για να φτάσεις στην γραμμή της εκκίνησης δε σου επιτρέπουν να σταματήσεις… πριν τον φτάσεις στον τερματισμό.

 

Ο MdS δεν είναι απλά ένας αγώνας τρεξίματος…  Σε φέρνει στα όρια σου, στα όρια της επιβίωσης, σε αλλάζει. Επανεκτιμάς πολλά πράγματα που είχες δεδομένα… Το νερό, το κρεβάτι, το φαγητό.

Αυτό που ζήσαμε στο MDS δεν θα το αφήσουμε πίσω στο Μαρόκο… Θα το κουβαλάμε μια ζωή”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 5η ημέρα
5η στον κόσμο η Εμμανουηλίδου στον τελικό των 200μ. – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 4η ημέρα
Πανελλήνιο ρεκόρ για Εμμανουηλίδου στα 200μ. – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 6η ημέρα
8η στον κόσμο η Ράπτη, 9η η Κάσσου – Απολογισμός
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο