Παγκόσμια ρεκόρ μαραθωνίου σε… κλειστό στίβο

Οι πιο γρήγοροι μαραθωνοδρόμοι σε 200άρι στάδιο

Share

Ένας ξεχωριστός αγώνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στις ΗΠΑ – πού αλλού; Ο λόγος για ένα μίτινγκ κλειστού στίβου όπου το μοναδικό αγώνισμα που πραγματοποιήθηκε ήταν αυτό του Μαραθωνίου!

Ο αγώνας έγινε στο κλειστό στάδιο Armory Track & Field Center της Νέας Υόρκης, δηλαδή σε ένα 200άρι στάδιο, με τους δρομείς να τρέχουν συνολικά 211 στροφές, ενώ κάθε μία ώρα η φορά άλλαζε για λόγους προστασίας από τραυματισμούς.

Τελικά, δύο, όχι και τόσο γνωστοί Αμερικάνοι μαραθωνοδρόμοι, ο Μάλκολμ Ρίτσαρντς και η Άλι Κίφερ έγιναν οι πιο γρήγοροι σε κλειστό στίβο στον κόσμο (δεν πρέπει να είναι και πολλοί αυτοί που έχουν τρέξει βέβαια) με τον Ρίτσαρντς να τερματίζει σε 2:21:55 και την Κίφερ σε 2:44:44.

Μάλιστα η Κίφερ μετά τον αγώνα δήλωσε πως η προσπάθειά της αυτή ήταν τελικά πιο εύκολη απ’ ότι περίμενε καθώς τόσο η μουσική όσο και το γεγονός που υπήρχε παρουσιαστής τη βοήθησαν να μη “βαρεθεί” καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειάς της.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι πιο γρήγοροι μαραθωνοδρόμοι δεν θα ρίσκαραν να κάνουν έναν τέτοιο αγώνα ενώ δεν υπάρχει και κίνητρο αφού δεν πριμοδοτούνται ιδιαίτερα. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος προσέφερε 1000 δολάρια στον πρώτο άντρα και στην πρώτη γυναίκα και επιπλέον 5000 σε όποιους σημείωναν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Φωτογραφίες: armorytrack.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Βερολίνου: Ρεκόρ Guiness από δρομέα... μούμια!
Έκανε ρεκόρ στον Μαραθώνιο ντυμένος… μούμια
Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο της Agnes Tirop
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Agnes Tirop, βρέθηκε δολοφονημένη με βάναυσο τρόπο στο δωμάτιο της, πιθανότατα από το σύζυγο της.
Back to Top