Κοινωνική προσφορά της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Τελετή παράδοσης χρηματικής προσφοράς από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ σε κοινωφελής συλλόγους και ιδρύματα.

Share

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), στο πλαίσιο της συμβολής της στην κοινωνική αλληλεγγύη και σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» προσφέρερε χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου Δυνδρόμου Down Ελλάδος και του Ελληνικού Παιδικού Χωριού (στο Φίλυρο).
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), αποτελείται πλέον από 65 συλλόγους-μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Με την διοργάνωση των αγώνων, παράλληλα με την καλλιέργεια του αθλητισμού:

  1. Ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό.
  2. Φωτίζουμε την ιστορική σημασία των μνημείων της χώρας μας.
  3. Αναδεικνύουμε και φέρνουμε σε επαφή τον κόσμο με την ομορφιά των διαφόρων περιοχών της χώρας.
  4. Συμβάλλουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, συλλέγοντας χρήματα αγωνιζόμενοι, για ιδρύματα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Στα πλαίσια του τελευταίου αναφερθέντος η ομοσπονδία μας έχει συμφωνήσει με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η όποια εν συντομία είναι η εξής:

Ποσόν 5 €, που συγκεντρώνεται από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας στον Μαραθώνιο, αλλά και ποσό 2€ που συγκεντρώνεται από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας στον αγώνα 5 &10 χιλιομέτρων, θα παρακρατείται από την ομοσπονδία, η οποία θα το παραδίδει σε κοινωφελή ιδρύματα που έχουν ανάγκη και που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα ποσόν 1 €, που συγκεντρώνεται από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας στον Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, παρακρατείται από την ομοσπονδία, η οποία το παραδίδει σε κοινωφελή ιδρύματα που έχουν ανάγκη και που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Για την υλοποίηση της συμφωνίας η Γενική συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, που διεξήχθη 20/12/2014 αποφάσισε να διαθέσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την συμμετοχή των αθλητών μελών των συλλόγων της ομοσπονδίας, συνολικά:

Στον 3ο Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2014
10ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Στον 4ο Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2015    

Κατά ½ στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ και το άλλο ½ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ).

Στα πλαίσια αυτά το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.  πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή για την παράδοση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) κ. Νικόλαο Γούλα των επιταγών με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, στα ανωτέρω ιδρύματα βοηθώντας έτσι στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η τελετή έλαβε χώρα στα γραφεία της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Από την πλευρά των ιδρυμάτων παρευρέθηκαν και παρέλαβαν τις επιταγές ο κ. Θεοδόσης Γεωργιάδης, πρόεδρος  του συλλόγου ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ και η κα Ελισάβετ Παράσχου, αντιπρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ).  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Χριστόπουλος, ο Γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Ιωάννης Ποδιώτης, ο ταμίας της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Ιωάννης Πανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης κ. Δημ Λαμπρινίδης και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ3, από το TV100 και από δημοσιογράφους του τοπικού τύπου». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ultra Tihiorace 2021
Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης
UA HOVR MEGA 2 CLONE
1:1 FIT FOR EVERY RUNNER
Navarino Challenge: Ανάδειξη του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, από τον Τσικλητήρα στον Τεντόγλου
Συμμετέχοντες από 17 χώρες & 4 ηπείρους ενώθηκαν μέσα από τον αθλητισμό
Back to Top