Κορυφαίοι αθλητές με την WIND Running Team

Μάγδα Γαζέα, Αναστασία Καρακατσάνη, Ελένη Θεοδωρακοπούλου και Μάρκος Γκούρλιας τρέχουν στα αγωνίσματα του ΑΜΑ με τη γαλάζια ομάδα

Share

Δυναμικό «παρών» στη μεγάλη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας θα δώσει και φέτος η WIND Running Team, που θα ξεχωρίσει όχι μόνο για τον αριθμό δρομέων που θα κατεβάσει και αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1500, αλλά και για τους αγωνιστικούς της στόχους.

Η Μάγδα Γαζέα, η Αναστασία Καρακατσάνη, η Ελένη Θεοδωρακοπούλου και ο Μάρκος Γκούρλιας αποτελούν τους αθλητές «πρεσβευτές» της γαλάζιας ομάδας που εκτός από την κοινωνική τους προσφορά στους δύο κοινωνικούς φορείς, «Οι Φίλοι του Παιδιού» και «MDA Ελλάς» που στηρίζει η WIND, έχουν βάλει ψηλά και τον πήχη των αγωνιστικών τους προσδοκιών.

Ούτε μια ούτε δυο αλλά έντεκα παρουσίες στο βάθρο των τελευταίων 11 Μαραθωνίων της Αθήνας έχει η Μάγδα Γαζέα που θα επιδιώξει να τερματίσει μέσα στην πρώτη ελληνική τριάδα του ιστορικού αγώνα στις 8 Νοεμβρίου. Μάλιστα ο φετινός στόχος της είναι διπλός αφού θα κυνηγήσει και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. «Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να τερματίσω πάνω από όλα υγιής. Από εκεί και πέρα θέλω πολύ να κατακτήσω το 12ο συνεχόμενο μετάλλιο μου στον Μαραθώνιο και να το συνδυάσω με μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα τα διεκδικήσω και τα δυο αφού είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Ελπίζω να τα καταφέρω και να δώσω χαρά και στα παιδιά αλλά και στους ανθρώπους που με στηρίζουν».

Η Μάγδα, γεννημένη στις 30 Ιουνίου 1977, είναι αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων και αντοχής. Ανήκει στον Α.Γ.Ε Ζακύνθου με προπονητή τον Νίκο Ακτύπη. Το 2014 ήταν η 2η Ελληνίδα που τερμάτισε στη Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 χλμ., σημειώνοντας χρόνο 2.46.38.


H Mάγδα Γαζέα

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα 10 χλμ. τα τρία τελευταία χρόνια ανεβαίνει η Αναστασία Καρακατσάνη που ανήκει στην ομάδα της WIND Running Team. «Και φέτος αυτή είναι η επιδίωξή μου. Θέλω να κάνω το 4Χ4 και να προσφέρω από την πλευρά μου όσα μπορώ αφού είναι ένας αγώνας που γίνεται για καλό σκοπό. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο να τρέξει και να προσφέρει. Τις τελευταίες χρονιές έχουμε παρακινήσει πολλούς. Θέλουμε όμως ακόμα περισσότερους. Μεγάλος μου αγωνιστικός στόχος φέτος το όριο για το μαραθώνιο στους ολυμπιακούς αγώνες που θα επιδιώξω να πιάσω την άνοιξη».

H Αναστασία, γεννημένη στις 10 Ιανουαρίου 1992, είναι αθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Ανήκει στην Γ.Σ Τρικάλων με προπονητή τον Παναγιώτη Χαραμή. Το 2014 ήταν η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στα 10 χλμ. του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας με χρόνο 35:28.


H Aναστασία Καρακατσάνη

Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου θα επιδιώξει να επαναλάβει τη νίκη που είχε πετύχει πέρυσι στα 5χλμ. Αλλά και φέτος την άνοιξη στην ίδια απόσταση στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. «Η φετινή χρονιά είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί είχα διάφορα προβλήματα υγείας αλλά τα ξεπέρασα και είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τον περσινό τίτλο. Είναι ουσιαστικά μια προπονητική κούρσα που με βοηθάει πολύ στην προετοιμασία μου για τους επίσημους αγώνες που θα έρθουν την άνοιξη. Χαίρομαι που βοηθάω με τον τρόπο μου στην προσπάθεια της WIND αλλά και που διαρκώς μεγαλώνει η WIND Running Team».

H Ελένη, γεννημένη στις 30 Ιουνίου 1989, είναι αθλήτρια αποστάσεων 800μ και 1500μ. Ανήκει στην ΑΕΚ με προπονητή τον Νότη Παπούλια. Το 2014 η Ελένη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Γυναικών στα 1500μ, την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στα 800μ, την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στα 4*400μ και την 4η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών (Ρουμανία).


H Eλένη Θεοδωρακοπούλου

O Μάρκος Γκούρλιας έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την πρωτιά που κατέκτησε στα 5χλμ. του Run Greece της Πάτρας και θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του και στον αντίστοιχο αγώνα στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα. «Η φετινή χρονιά, λόγω των Ολυμπιακών αγώνων είναι πολύ απαιτητική. Ο αγώνας των 5 χλμ που γίνεται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο μου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσω ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι στην προετοιμασία μου και παράλληλα να συμμετέχω σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός που έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Η περσινή μου συμμετοχή δεν ήταν η καλύτερη αφού είχα μια ατυχία μέσα στον αγώνα αλλά φέτος είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Ο Μάρκος, γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1995, είναι αθλητής αποστάσεων ημιαντοχής και αντοχής του Εθνικού Κομοτηνής με προπονητή τον Μιχάλη Αναγνώστου. Καλύτερες επιδόσεις: Ανοιχτός Στίβος 2014: 1500μ. χρόνος: 03:49 Κλειστός Στίβος 2015: 3.000μ. χρόνος 08:08.


O Mάρκος Γκούρλιας

O Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έρχεται την Κυριακή στις 8 Νοεμβρίου και φέρνει μαζί του ένα σπουδαίο ρεκόρ. Πάνω από 43.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών ανάμεσά τους και περίπου 6.000 ξένοι δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη θα τρέξουν στην ιστορική διαδρομή αλλά και στους παράλληλους αγώνες 5 και 10 χλμ. δημιουργώντας ένα μοναδικό «ποτάμι» διασκέδασης και υγείας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί το αθλητικό κίνημα στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο