7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου – Δράσεις

Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την Υγεία στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου 2022

Share
Μαραθώνιος Ναυπλίου

Η διοργάνωση του 7ου Μαραθώνιου Ναυπλίου μας ενημερώνει για τις δράσεις της, όπως την Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την Υγεία που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 15 Απριλίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου, κ. Δημήτρης Κωστούρος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου, σας προσκαλεί στην Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την Υγεία “Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένα σύγχρονο ιατροκοινωνικό πρόβλημα”, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.), το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΕΣ Harvard, Δρ. Χρήστος Γιαννόπουλος, και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κατσαρός, θα χαιρετήσουν την έναρξη.

Πριν την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του Ευάγγελου Μανούχου, διαιτητή διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου, από το Δήμαρχο Ναυπλιέων.

Την έναρξη των εισηγήσεων θα χαιρετήσει από τη Βοστώνη ο Δρ. Χρήστος Μαντζώρος, Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Harvard.

Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Χρήστος Ζούπας, Παθολόγος – Διαβητολόγος Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένα σύγχρονο ιατροκοινωνικό πρόβλημα», και ο Δρ. Ιωάννης Ανυφαντής, Παθολόγος, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή».

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών:

Ο Δρ. Χρήστος Ζούπας είναι Γιατρός με εξειδίκευση στην Παθολογία, και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ενδοκρινολογία και το Σακχαρώδη Διαβήτη. Είναι Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ». Απέκτησε τη Διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1973). Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιριών και Επιστημονικών Περιοδικών για το Διαβήτη. Υπήρξε Δήμαρχος Υμηττού. Ήταν πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής Ελλάδος με περισσότερες από 60 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα. Κορυφαίο στέλεχος της θρυλικής ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελο Ευρώπης το 1968 παρουσία 80.000 θεατών. Κατέχει το Αργυρό μετάλλιο της πόλης των Αθηνών (1969) και το Χρυσό Μεγαλόσταυρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (1988).

Ο Δρ. Ιωάννης Ανυφαντής είναι ειδικός Παθολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευθείς στην Α’ Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, η οποία αποτελεί και διαβητολογικό κέντρο αναφοράς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις για το σακχαρώδη διαβήτη. Διατηρεί ιατρείο στο Ναύπλιο.

Μετά το πέρας τον εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, Γενικός Διευθυντής Μαραθωνίου Ναυπλίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω live streaming από το YouTube Channel του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, από όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε και να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ο No Finish Line Athens 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Επιδαύριος Δρόμος 2024: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο