Η μεγάλη στιγμή για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων έφτασε

Τελευταίες πληροφορίες και παράλληλες εκδηλώσεις στα Ιωάννινα

Share

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπά στα Γιάννενα, όπου ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου οργανώνει τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, μια σειρά αγώνων δρόμου με αποκορύφωμα τον Γύρο Λίμνης, έναν αγώνα 30 χλμ. σε επίπεδη διαδρομή γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα.

Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τις 13 Σεπτεμβρίου στο γραφικό Νησάκι, κορυφώνονται το προσεχές διήμερο, με τη συμμετοχή 2.000 δρομέων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα τρέξουν στέλνοντας μηνύματα για την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, αλλά και την προστασία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, με τον «Παραλίμνιο Δρόμο 1000μ. για ΑΜΕΑ», που εντάσσεται για πρώτη φορά φέτος στο αγωνιστικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει πράξη το μήνυμα ότι στην άθληση το δικαίωμα συμμετοχής είναι καθολικό. Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένος ο πρωτότυπος «Παραλίμνιος Δρόμος Μαμά – Καρότσι», στον οποίο μητέρες με τα καρότσια και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1000 μέτρων, ενώ στις 6.30 θα δοθεί η εκκίνηση του «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.», με τους αθλητές να τρέχουν σε μια μαγευτική παραλίμνια διαδρομή στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων και των τειχών του Κάστρου. Ανάμεσά τους και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος με την σύζυγό του Σοφία Παυλίδου ως μέλη της ΙΚΕΑ Running Team.

Εντυπωσιακή είναι φέτος η συμμετοχή στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 1.000. Δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στα Γιάννενα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου για να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή περιμετρικά της λίμνης, με πολλούς εξ αυτών να εντάσσουν τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμων Αντοχής, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της πάλαι ποτέ κωπηλάτριας του ΝΟ Ιωαννίνων Αγγελικής Γκρέμου, που έχει φορέσει το εθνόσημο σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο «Γύρος Λίμνης 30χλμ.» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη, όπου είναι το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στο «Δυναμικό Βάδισμα 30χλμ.».
Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τον «Αγώνα Δρόμου 10χλμ.», ο οποίος επίσης πραγματοποιείται στην παραλίμνια διαδρομή, αλλά και γύρω από το Κάστρο της πόλης. Σε αυτόν ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Κατερίνας Φωτοπούλου, με διακρίσεις στον Μαραθώνιο και στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας Κ23 στο σκιφ ελαφρών βαρών Αμαλίας Τσιάβου, καθώς και των μελών της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας Ηλία Παππά και Στέφανου Ντούσκου.

Μέγας χορηγός του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ και χορηγοί και υποστηρικτές τα ΙΚΕΑ, η RENAULT, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και η Wapp – development house.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Μαβίλη
– 11.00 – 13.00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ – 5 χλμ)
– 15.00-16.30: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (5χλμ).
– 15.00 – 19.00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ)
– 17.30: Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ
– 18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».
– 18.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
– 19.00 – 21.30: Pasta Party 9ου Γύρου Λίμνης 30 & 10 χλμ. & 5 χλμ.
– 20.00: Απονομές στους 3 πρώτους (ανδρών, γυναικών) 5 χλμ.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Μαβίλη
– 7.00: Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ
– 9.00: Γύρος Λίμνης 30 χλμ
– 9.10: Αγώνας δρόμου 10 χλμ
– 12.30: Απονομή μεταλλίων

Ο 9ος Γύρος Λίμνης έκανε στάση στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
Οι… νεράιδες που κατοικούσαν στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας «ζωντάνεψαν» στο ισόγειο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, το απόγευμα της Πέμπτης για να πουν στα μικρά παιδιά την δική τους ιστορία, με αφορμή τον 9ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων.
Μετά από πρόσκληση του Α.Ο Ποσειδώνα, η διευθύντρια Βαΐα Οικονομίδου και τα στελέχη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, παρουσίασαν το ιστορικό  παραμύθι του Χρήστου Χρηστοβασίλη, «Το Κάστρο της Νεράιδας. Παλιά ιστορία σε καινούριο παραμύθι», που φυλάσσεται στις σπάνιες Συλλογές της, στο Αρχείο Χρίστου Σούλη και αναφέρεται στην ιστορία της πόλης και στις… νεράιδες που κατοικούσαν στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας.
Ήταν μία δράση στην οποία συμμετείχαν παιδιά σχολικής ηλικίας, σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από το Τμήμα Δράσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, σε μία ιδέα της κ. Ναταλίας Μίγδου, υπεύθυνης και για τη θεατρική απόδοση και κινησιολογία των παιδιών, συνεπικουρούμενης των εκπαιδευμένων φοιτητριών Ζωής Παπάζογλου και Αλίκης Τάσση (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παν/μιο Ιωαννίνων).

Παράλληλα, τα παιδιά παρουσίασαν τη χορογραφία-κινησιολογία του τραγουδιού «Πλένω στο κρύο ρέμα» (Νίκος Κυπουργός [Κηποθέατρο], από τη θεατρική παράσταση Yerma του Federico Garcia Lorca και στίχους Τζένη Μαστοράκη – ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) ενώ προβλήθηκε και η εργασίας του 24ου Δημ. Σχολείου Ιωαννίνων, Στ’ τάξη 2008-2009, με τίτλο «Η λίμνη μας η Παμβώτιδα».
Στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης, στον πεζόδρομο, οι «μικροί πάγουροι» {παγούρι= μεσαιωνική ελληνική, υποκοριστικό του πάγουρος (καβούρι), ίσως λόγω του σχήματος του δοχείου}, έπαιξαν σκυταλοδρομίες με παγούρια και νερό, ενώ μιλώντας στα τοπικά μέσα, εξέφρασαν την χαρά τους για τις δράσεις που γίνονται στην Βιβλιοθήκη.
Τόσο η κ. Οικονομίδου, όσο και η πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, τόνισαν την αξία των εκδηλώσεων ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν την λίμνη και την ιστορία της και να έρθουν σε επαφή μαζί της, ενώ ευχήθηκαν η συνεργασία τους να συνεχιστεί και να επεκταθεί στον επετειακό, 10ο Γύρο Λίμνης, την επόμενη χρονιά.

Το Σάββατο θα γεμίσει το παραλίμνιο βατράχια! 
Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους συμμετέχουν στον «Παραλίμνιο Δρόμο Μαμά-Καρότσι» στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη. Το Funproject ([email protected]) έχει ετοιμάσει πινιάτες που θα δοθούν σε όσους τρέξουν στον πρωτόπτυπο αυτόν αγώνα δρόμου. Και τί πιο ταιριαστό από βατράχια, από τη στιγμή που οι αγώνες γίνονται δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:538:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο