Συνέντευξη τύπου των Αγώνων Ιστορικής Μνήμης

Παρουσίαση της διοργάνωσης και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού στους αγώνες της Ν. Σμύρνης

Share

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η διοργάνωση των Αγώνων Ιστορικής Μνήμης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«H Νέα Σμύρνη τρέχει στην Ιστορία με δύο χιλιάδες αθλητές και Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Το σήμα εκκίνησης για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” -που θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)- θα δώσουν η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, ιστορικός, βυζαντινολόγος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα και ο ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός.
Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης είναι ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου και την Υποστήριξη του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, “κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες είναι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που  επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και γι’αυτό ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα και ένα όραμα πολλών χρόνων που γίνεται πραγματικότητα.” Όπως είπε ο κ. Χατζατουριάν, ο Αγώνας επιχειρεί να συμβολίσει όλα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Νέας Σμύρνης.
“Μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα γεγονός ψυχής για την πόλη της Νέας Σμύρνης είναι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης”, επεσήμανε η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία ανέφερε ότι οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης. Η κυρία Παναγοπούλου προσκάλεσε όλους να κατακλύσουν τους δρόμους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον Ελληνισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή που στο Αγώνα αυτό θα δώσουν το “παρών” εκτός από την κυρία Αρβελέρ και τον κύριο Φασιανό και η γνωστή δημοσιογράφος ‘‘Ελλη Στάη η οποία θα είναι και ένας από τους δρομείς που θα τρέξουν στα 10 χιλιόμετρα.  

Ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης, διευθυντής Φυσικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση συνδέεται χρονικά με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού -την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου- με φετινό της θέμα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά ιδεώδη και με αυτή την αφορμή -όπως είπε- “ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να δώσουμε την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας στη διοργάνωση.”
Η κυρία Ιωάννα Καριοφύλλη, εντεταλμένη σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο Νέας Σμύρνης, σημείωσε πως ο Αγώνας αυτός είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα, σε μια πόλη με αποδεδειγμένη ποιότητα στις εκδηλώσεις της, από μια εξαιρετική οργανωτική επιτροπή για το συγκεκριμένο δρομικό γεγονός.
Η πρόεδρος του ΣΕΟ, κυρία Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, αναφέροντας πως θα συμμετάσχουν σε αυτόν σημαντικοί Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Συρανίδης και οι κυρίες Μωραϊτίδου, Κραβαριώτη και Καραγιαννοπούλου.

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης, επεσήμανε ότι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κλείνει το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναβιώσει την ιστορικότητα των Γιορτών αυτών, θυμίζοντας πως είναι όχι μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά και ένα ιστορικό γεγονός.
Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου, ο πρωταθλητής μας Κώστας Γκελαούζος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, λέγοντας πως ο Αγώνας αυτός πρέπει να γίνει θεσμός, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά στον αθλητισμό.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι Χορηγοί της διοργάνωσης οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης να εξελιχθούν σύντομα σε έναν ετήσιο θεσμό με διεθνή διάσταση, αποτελώντας ένα αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό  και πολυσυμμετοχικό γεγονός.

Ο εκπρόσωπός της DHL, κ. Δημήτρης Σταματίου, επεσήμανε πως η εταιρεία στηρίζει την προσπάθεια και δηλώνει “παρών” στη σημαντική αυτή διοργάνωση, ενώ η εκπρόσωπος της Shop & Trade “Brooks”, κυρία Μαρίλη Γεραβέλη ανέφερε πως αποστολή της Brooks είναι να μας εμπνεύσει στο τρέξιμο, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα που μας επιτρέπουν να τρέχουμε περισσότερο, καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις. Η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., κυρία Νατάσσα Κρεντς, ανέφερε ότι αυτό που κινητοποίησε την εταιρεία για τη συμμετοχή της ήταν η μοναδικότητα του Αγώνα, αλλά και της πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας που εμπεριέχει.  

Να σημειωθεί τέλος ότι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις, πάρτυ και ενδιαφέροντα happenings θα πλαισιώσει τον Αγώνα, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και καταλήγοντας μετά το τέλος του Αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.    

[!%ARTICLE_MODULE_ID:537:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece Καστοριάς 2022 - Συνέντευξη τύπου
Sold out o Ημιμαραθώνιος. Λίγες διαθέσιμες θέσεις για τα 5 & 10χλμ.
SNF Nostos Run 2022: Άνοιξαν οι εγγραφές
Ένας αγώνας, μία μεγάλη γιορτή
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο