Όλοι μαζί μία αγκαλιά!

1.975 ζευγάρια παπούτσια παραδίδονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται

Share

Εδώ και αρκετό καιρό πολλά ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους και η Λέσβος, φιλοξενούν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες της Ασίας, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους και να ξεκινήσουν ένα δύσκολο ταξίδι χωρίς προορισμό.

Η ΜΚΟ Αγκαλιά στην Καλλονή Λέσβου ανέλαβε δράση για να κάνει το ταξίδι αυτών των ανθρώπων λίγο πιο εύκολο.

H ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 10/9, μέσα σε 24 ώρες έγινε viral και κοινοποιήθηκε από δεκάδες μέσα και φορείς που έκαναν γνωστή τη δράση μέσα σε λίγο χρόνο.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παρά πάνω από εντυπωσιακή με εκατοντάδες ανθρώπους να φέρνουν είτε δικά τους ζευγάρια είτε ζευγάρια φίλων και να τα παραδίδουν με μεγάλη χαρά. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν δημιουργήσει τις δικές του υποομάδες συγκεντρώνοντας αρκετά ζευγάρια από φίλους, γνωστούς ή γείτονες και στη συνέχεια τα έφεραν στο Σύνταγμα.

Η δρομική κοινότητα, εδώ και χρόνια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη προσφέροντας στήριξη σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής σε αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα.

Έτσι μόλις σε 8 ώρες (!) στο ειδικό περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 12/9 συγκεντρώθηκαν 1.708 ζευγάρια παπούτσια στα οποία ήρθαν να προστεθούν άλλα 267 που συγκέντρωσε η Wind Running Team με τον τελικό αριθμό να διαμορφώνεται στα 1.975 τα οποία χρειάστηκαν 76 μεγάλες κούτες για να συσκευασθούν και να πάρουν τον δρόμο τους προς την ΜΚΟ Αγκαλιά στην Καλλονή της Λέσβου.

Έτσι χθες κιόλας, οι άνθρωποι της Αγκαλιάς παρέλαβαν τις 76 αυτές κούτες με παπούτσια και έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή τους. Η χαρά των παιδιών είναι απερίγραπτη!

Θα θέλαμε αν ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της ΜΚΟ Αγκαλιά, δώσατε αξία σε κάτι που δεν σας ήταν πλέον χρήσιμο και μεγάλη χαρά σε ανθρώπους που έχούν ανάγκη!

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΜΚΟ Αγκαλιά στη σελίδα στο Facebook MKO Αγκαλιά.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:527:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο