Gerania Vertical Kilometer: Από τη θάλασσα στα σύννεφα

Από τη θάλασσα στα σύννεφα

Share

Διαβάστε το μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου των διοργανωτών και δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα.

“Ο πιο αντιπροσωπευτικός τίτλος για το φετινό Gerania Vertical Kilometer, για περισσότερους από 60 θαρραλέους δρομείς που στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης!

Όλοι έτοιμοι στις 9.00πμ το πρωί της Κυριακής, οι αθλητές κάτω από την αψίδα της Red Bull περιμένοντας το σύνθημα και οι άνθρωποι της διοργάνωσης με τους εθελοντές στις θέσεις τους για να είναι όλα άψογα στο σύντομο αλλά τόσο απαιτητικό αγώνα.

Ο καιρός σχετικά ζεστός και υγρός στο Λουτράκι, με τους αθλητές να προθερμαίνονται κάτω από την θέα των Γερανείων. Πολλοί εξ’ αυτών συμμετέχουν πρώτη φορά στον αγώνα και αγωνιούν για τη δυσκολία της διαδρομής.

Δίνεται η εκκίνηση και οι αθλητές διανύουν τα πρώτα μέτρα στην παραλία του Λουτρακίου και πολύ σύντομα ξεκινούν την επίπονη ανηφόρα προς το μονοπάτι. Μετά από 1 περίπου χλμ και 5 λεπτά, ο πρώτος αθλητής μπήκε στο μονοπάτι για το πρώτο και πιο απότομο κομμάτι του Vertical Kilometer. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά όλοι οι αθλητές βρίσκονται στη βάση του βουνού όπου η κλίση αυξάνεται και οι τετρακέφαλοι  παίρνουν φωτιά!!

Η Μονή Οσίου Παταπίου σηματοδοτεί το μέσο της διαδρομής τόσο χιλιομετρικά όσο και υψομετρικά, αλλά είναι και το σημείο συνάντησης με το σταθμό τροφοδοσίας όπου οι αθλητές δροσίζονται και παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες πριν το δεύτερο, πιο δρομικό τμήμα.

Στο σημείο αυτό, οι αθλητές της ομαδικής κατηγορίας έδωσαν τη «σκυτάλη» στο ταίρι τους, με τους δεύτερους να έχουν επίσης 3χλμ/500μ υψομετρική για τον τερματισμό!

Όσο οι αθλητές ανέβαιναν υψόμετρο, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό του καιρού! Αέρας, πολύ πιο χαμηλές θερμοκρασίες, συννεφιά και περιορισμένη ορατότητα, με τους αθλητές να τερματίζουν κυριολεκτικά μέσα στα σύννεφα!! Πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιώργος Διαλεκτός σε μόλις 48’26’’ ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Βογιατζή με χρόνο 50’26΄΄ και τον Νίκο Πάλλη με χρόνο 51’49’’.

Στις γυναίκες, η Γλυκερία Τζιατζιά νίκησε με τον καλύτερο Ελληνικό χρόνο 1.01’.08’’ που έχει καταγραφεί στο Gerania VK! Δεύτερη νικήτρια κατετάγη η Γιαννιώτισσα Νικολέττα Γιατράκου με χρόνο 1.13’.11’’ μόλις 38’’ μπροστά από την τρίτη Αναστασία Αρώνη.

Στη σκυταλοδρομία, η ομάδα North Outdoor Training αποτελούμενη από τους Αριστοτέλη Ζάγκο και Ηλία Σαγκριώτη κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 57’56’’! Δεύτερη ομάδα με χρόνο 1.00’.37’’ τερμάτισε η «myathlete gilrs» με την Μαρία Μάλαϊ να ξεκινάει την κούρσα και την Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 20χλμ βάδην Αθανασία Τσουμελέκα να τερματίζει πάντα χαμογελαστή! Τρίτη ομάδα με χρόνο 1.08’.31’’ η Urban Trail Runners, με την κίτρινη μεικτή ομάδα του Περικλή Ρίππη και της Ειρήνης Βαλσάμη!

Οι απονομές στον χώρο της εκκίνησης και οι αναμνηστικές φωτογραφίες έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια διοργάνωση που χάρισε σε όλους μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες!

Ευχαριστούμε θερμά:

Τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, συνεργάτη και συνδιοργανωτή του Gerania VK

Τον Δήμο και Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου για την θερμή υποστήριξη για 5η συνεχή χρονιά

Τον Σταύρο Πουλή – VIP Tours για την ευγενική διάθεση του shuttle bus και τη μεταφορά των αθλητών στο χώρο της εκκίνησης

Τον Ερυθρό Σταυρό Αγίων Θεοδώρων για την ιατρική κάλυψη με την παρουσία έμπειρων διασωστών και ασθενοφόρου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στους δρόμους του Λουτρακίου

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2016!”

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:526:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο