Έτρεξαν στις Μνήμες Λιγνίτη

Ένας αγώνας μνήμης

Share

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος πλέον αγώνας “Μνήμες Λιγνίτη” στην Πτολεμαΐδα. Στον αγώνα των 10 χλμ. έλαβαν μέρος 278 δρομείς ενώ στον μικρότερο αγώνα των 5 χλμ. τερμάτισαν άλλοι 187.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Την προηγούμενη μέρα το Σωματείο Σπάρτακος που διοργανώνει τον αγώνα τίμησε τους ανθρώπους που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για τη δουλειά πραγματοποιώντας μνημόσυνο στη μνήμη των 40 εργαζομένων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση των διοργανωτών για τον αγώνα:

“Εμπνευσμένο από το θυρεό του σχολείου όπου φοίτησε ο Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, το μότο αυτό των Ολυμπιακών αγώνων, φαίνεται να απηχεί στο απόλυτο αυτό που πλέον πρεσβεύει και στο οποίο παραπέμπει ο Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη».

Ο θεσμός εδραιώνεται, οι δρομείς ξεπερνούν τον εαυτό τους και οι Μνήμες … ανεβαίνουν πιο ψηλά.

Έχοντας φθάσει στην 7η διοργάνωση, μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρείται η διαπίστωση ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες και όλες τις ηλικίες.

Φέτος, ανάμεσα στον μικρότερο δρομέα (ηλικίας 7 ετών) και στον μεγαλύτερο δρομέα (ηλικίας 82 ετών), ο θεσμός μέτρησε 740 ακόμα συμμετοχές με έκταση από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Με διάχυτο το αίσθημα της συγκίνησης και της ικανοποίησης, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τους δηλώσαντες συμμετοχή και τους τελικούς συμμετέχοντες ευχαριστώντας, παράλληλα, τόσο αυτούς όσο και τον κόσμο, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις αρχές που διαχρονικά στηρίζουν την προσπάθειά ανεβάζοντας τη διοργάνωση στο πρώτο σκαλί του βάθρου.” 

Διαβάστε την ανακοίνωση των διοργανωτών για το μνημόσυνο:

“Φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που διαχρονικά και καθημερινά αποδεικνύεται πως ήταν και είναι ΗΡΩΕΣ και υπάρχουν αιώνια στη μνήμη και στην ψυχή μας, απότισε το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τελώντας το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στον χώρο των Ορυχείων.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι τίμησαν τους συναδέλφους τους εκείνους που ¨πλήρωσαν¨  με την ίδια τους τη ζωή, την αγάπη τους για τη δουλειά και την επιχείρηση. Ο κατάλογος με τα θύματα, αριθμεί πάνω από 40 ανθρώπους.

Η οικογένεια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, έχοντας πολλές φορές αισθανθεί την οδύνη και έχοντας πολλές φορές θρηνήσει για τον άδικο θάνατο συναδέλφων/προσφιλών του προσώπων, είναι κάθετη στη θέση της ότι: όσο υπάρχει ΔΕΗ, όσο θα δουλεύουν μηχανήματα, όσο οι εργαζόμενοι θα καλούνται να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, θα φροντίζει ώστε να υπάρχουν πάντα οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και συνθήκες γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN 70.3 Greece 2022 Vouliagmeni
Ξεκίνησαν οι εγγραφές και για τους παράλληλους αγώνες
Η Elite Running Team στην Ανδριανούπολη
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΔΡΟΜΕΑ Θράκης
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο