Βίκος Street Relays στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μια ιδέα που έγινε υπέροχη πραγματικότητα!

Δείτε τι έγινε στον ξεχωριστό αγώνα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Share

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε στο πιο όμορφο σημείο της τα Βίκος Street Relays, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο κόσμος που βρέθηκε στην ανακατασκευασμένη Νέα Παραλία έζησε υπέροχες στιγμές τρέχοντας μαζί με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέσα από τον φετινό αγώνα θα στηριχθούν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”.

Ο καιρός βοήθησε και έτσι στην πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πολύς κόσμος. Από τα μικρά παιδιά του Αρσακείου και άλλων δημοτικών σχολείων, μέχρι τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το πρόγραμμα TEDxUniversityofMacedonia. Από τον Μάκη Καλαρά, τον Απόστολο Ταξιλδάρη και άλλα μέλη του Συλλόγου “Περπατώ” για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέχρι τον Γιάννη Κουρκουρίκη με την δική του Running Team.

Όλοι τους, πήραν σκυτάλη, έτρεξαν σε μια πανέμορφη διαδρομή, βλέποντας τον ήλιο να δύει και προσφέροντας ο καθένας με την συμμετοχή του σημαντική βοήθεια στα δύο ιδρύματα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν και πάλι στις επάλξεις, όπως και σε κάθε σκυταλοδρομία δρόμου σε όλη την Ελλάδα. Η Φωτεινή Βαβάτση, η Πόπη Ουζούνη, η Πόλυ Σαρέγκου ήταν παρούσες και συμμετείχαν ενεργά, όπως και ο Άρης Γρηγοριάδης και η Αθηνά Αγγελοπούλου.

“Συμμετέχουμε σαν Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών σε όλα τα δρώμενα που έχουν έναν στόχο, όπως εδώ που βοηθάμε ιδρύματα. Επίσης το τρέξιμο είναι υγεία για όλους, είτε αργό, είτε γρήγορο, είναι υγεία. Τα Street Relays είναι μια διοργάνωση που το προσφέρει αυτό, έχει γίνει σε αρκετές πόλεις και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που συμμετέχει. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε”, επεσήμανε η Φωτεινή Βαβάτση, Ολυμπιονίκης στη τοξοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η Πόπη Ουζούνη, Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 υπογράμμισε: “Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε όλη εδώ σε αυτή την σκυταλοδρομία δρόμου. Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και ελπίζω να το χάρηκε ο κόσμος. Εμείς ως Ολυμπιονίκες έχουμε στόχο να κάνουμε πράγματα για να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά, να ξεκινήσουν να αθλούνται και γενικότερα όλο τον κόσμο να βγει στα στάδια ή στο δρόμο για να αθληθεί και να τρέχουμε όλοι μαζί”.

Η Αθηνά Αγγελοπούλου, Ολυμπιονίκης Νέων στην κωπηλασία, δήλωσε: “Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και χαίρομαι πολύ που ήμουν εδώ. Ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχα, ήμουν στον Πειραιά και το Μαρούσι, ήρθα και στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει άριστη οργάνωση και για άλλη μια φορά η διοργάνωση πέτυχε”.

Ο Άρης Γρηγοριάδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη κολύμβηση, τόνισε: “Ο καιρός μας έκανε καταπληκτική μέρα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το χαρήκαμε, το διασκεδάσαμε. Περνάμε καλά, γεμίζουμε ενέργεια, διάθεση, τρέξαμε… Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και τα δύο ιδρύματα και να το προβάλουμε”.

Τα Βίκος Street Relays συνεχίζουν την περιοδεία τους για το 2015. Επόμενος σταθμός είναι στις 17 Οκτωβρίου στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά και την 1η Νοεμβρίου στην πανέμορφη παραλία του Βόλου, με στόχο να γίνει πράξη το μότο της διοργάνωσης: “Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φτάνουμε πιο μακριά”.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:523:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο