Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης από το Άλμα Ζωής

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συνεχίζει να προσφέρει την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης με την ευγενική χορηγία της Roche.

Share

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συνεχίζει να προσφέρει την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης με την ευγενική χορηγία της Roche.
Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης παρέχει ψυχολογική στήριξη τόσο στις γυναίκες με εμπειρία του καρκίνου του μαστού, όσο και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Επίσης, παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες που νοσούν, τις παροχές και τα προνόμια που δικαιούνται, ενώ αξιολογεί και προωθεί τα αιτήματα στη γραμμή Νομικής Στήριξης του συλλόγου. Η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 και έκτοτε έχει δεχτεί 9.394 τηλεφωνήματα. Η Ψυχολογική Υπηρεσία του Συλλόγου έχει σχεδιάσει ειδικό ερωτηματολόγιο στο οποίο συγκεντρώνονται τα δημογραφικά στοιχεία των καλούντων, ιατρικές πληροφορίες, το είδος της βοήθειας και στήριξης που έχουν ανάγκη καθώς και τα αιτήματα ή καταγγελίες των καλούντων.

Ο μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων που δέχεται η ΤΓΣ την καθιστά μία σταθερή πηγή στήριξης και ενημέρωσης για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού και το περιβάλλον τους, αλλά και ένα μέσο καταγραφής τόσο των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τη διάγνωση, όσο και των κενών που παρατηρούν στην επαφή τους με το σύστημα υγείας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεφωνημάτων ξεκινούν με αίτημα την ενημέρωση για παροχές και δικαιώματα, αλλά στη συνέχεια οι καλούντες ζητούν στήριξη είτε τηλεφωνικά είτε με το να κλείσουν ραντεβού και να έρθουν στα Γραφεία του Συλλόγου.

Αναλυτικές πληροφορίες και αξιολόγηση της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης για το έτος 2015, θα δοθούν στα ΜΜΕ στις αρχές του 2016.

Γραμμή Στήριξης: 210 8 253 253

Η Γραμμή Στήριξης λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 18.00.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του συλλόγου στην ιστοσελίδα www.almazois.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η SIXT Premium Mobility Sponsor του αγώνα «RACE FOR AUTISM»
Μάθετε περισσότερα για τη συνεργασία
11ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου: Ανακοίνωση
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο