Θρίαμβος Hernandez και Vokueva στον Όλυμπο

Οι νικητές του Olympus Marathon

Share

Ο Jesse Hernandez ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Olympus Marathon. Ο Ισπανός που κρατά και το ρεκόρ της διοργάνωσης από το 2008, τερμάτισε σε 4:36:54 και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη στο βουνό των θεών. Ο ίδιος μετά τον αγώνα δήλωσε πως στόχος του ήταν η νίκη και όχι το ρεκόρ για αυτό και δεν κυνήγησε κάτι καλύτερο παρά το γεγονός ότι είχε αποσπαστεί αρκετά από τους υπόλοιπους.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Βούλγαρος Kiril Nikolov σε 4:43:54 πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση.

O Δημήτρης Θεοδωρακάκος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση, και την πρώτη ανάμεσα στους Έλληνες, σε 4:50:08, ενώ τέταρτος ήταν ο Γιάτσεκ Μπόγκοτς και αυτός κάτω από τις 5 ώρες με 4:58:12.

Ακολούθησαν στη συνέχεια πάνω από τις 5 ώρες, ο Χαράλαμπος Καλαμπούκας, ο Άρης Τσίπης, ο Σταύρος Στεφανής, ο Ρουμάνος Adrian Bostan ενώ τη δεκάδα έκλεισαν ο Φάνης Αρκουμάνης και ο Ρουμάνος Mihail Alexandru.

Στις γυναίκες, η Zhanna Vokueva από τη Ρωσία και τη διεθνή ομάδα της Salomon ήταν η πρώτη αθλήτρια όπως και το 2011 σε 5:57:30. Η Vokueva επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση αφήνοντας δεύτερη την Ξένια Καζιμίροβα, αθλήτρια που διακρινόταν παλαιότερα στον στίβο και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση και τους αγώνες βουνού. Η Καζιμίροβα τερμάτισε σε 6:02:47. Τρίτη ήταν η Anna Cekoska σε 6:04:59.

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός από νωρίς το πρωί με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε καλά επίπεδα παρά τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Δείτε όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο