Η ώρα του Olympus Marathon

Λίγο πριν τον σημαντικότερο ορεινό αγώνα της χώρας μας

Share

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για τον σημαντικότερο ορεινό αγώνα της χώρας μας, τον Olympus Marathon. Πρόκειται για μία διοργάνωση που πραγματοποιείται για 12η χρονιά και έως τώρα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 4.400 δρομείς. Το γεγονός πως ο συγκεκριμένος αγώνας μαγνητίζει δρομείς από όλο τον κόσμο, αποτελεί και έναν από τους λόγους που τον έχουν αναδείξει ως τον κορυφαίο.

Φέτος, οι διοργανωτές έκαναν κάποιες αλλαγές στα κριτήρια εγγραφής με αποτέλεσμα να αυξήθηκαν οι συμμετοχές με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής να περιμένουμε ίσως και περισσότερους από 700 δρομείς στη γραμμή της εκκίνησης. Μία ακόμα καινοτομία είναι ότι για πρώτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας απόστασης 10 χλμ. “Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea heldreichii”, ένας αγώνας αφιερωμένος στο ομώνυμο φυτό που εκφύεται μόνο στις πλαγιές του Ολύμπου και αποτελεί φυτικό λείψανο από την εποχή των παγετώνων. Οι συμμετοχές σε αυτόν τον αγώνα είναι περισσότερες από 350.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται και 89 ξένοι δρομείς από 18 διαφορετικές χώρες. Τα μεγάλα φαβορί του αγώνα είναι χωρίς αμφιβολία ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής και ο Ισπανός Hernanded Gispert αλλά και οι Γιάτσεκ Μπόγκοτς, Νίκος Καλοφύρης, Γιώργος Διαλεκτός καθώς και ο Ρουμάνος Adrian Bostan.

Στις γυναίκες, η περσινή νικήτρια Hristina Kozreva από τη Βουλγαρία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της και θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Μαλάι, την Ιρένα Μαλιμπορσκα αλλά και τη Μάρα Καλογήρου.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους συμμετέχοντες

Για μία ακόμα χρονιά, μεγάλος χορηγός του αγώνα, είναι η εταιρία SΑLOMON και όπως είναι λογικό σύσσωμη η ομάδα της θα δώσει το παρών. Έτσι, εκτός από τους Θεοδωρακάκο, Διαλεκτό και Μαλάι θα αγωνιστούν ακόμα ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Αλέξανδρος Φωτιάδης, ο Νίκος Σιδερίδης και ο Σλάβομιρ Μάτρας.

Μεγάλος χορηγός όμως για πρώτη χρονιά είναι και το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών  Runner Store. θα βρίσκεται στην έκθεση, το οποίο φοιλοξένησε τη συνέντευξη τύπου του αγώνα. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 6:05 το πρωί της Κυριακής ενώ το Σάββατο στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των 10 χλμ.

Το διήμερο θα ενημερώνεστε τακτικά για ό,τι συμβαίνει στον Όλυμπο και τους αγώνες του προγράμματος από το runnermagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο