Coddens και Αναστασίου νικητές στο X-terra Greece

Mε μεγάλη επιτυχία και αθλητές από 18 χώρες πραγματοποιήθηκε το X-terra Greece στη Λίμνη Πλαστήρα.

Share

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το XTERRA Greece Championship 2015, το Σάββατο 20 Ιουνίου στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Ο αγώνας, μέρος του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, ήταν μια ακόμα ξεχωριστή και συναρπαστική εμπειρία, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, με επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 18 χώρες να δίνουν το παρών στη διοργάνωση.

Στον κύριο αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν 1.500 μέτρα στη λίμνη, να ποδηλατήσουν 30 χιλιόμετρα με mountain bike, σε μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια και δασικούς δρόμους και να τρέξουν 10 χιλιόμετρα στα παράλια της λίμνης. Παράλληλα, διοργανώθηκε και αγώνας sprint απόστασης στις μισές ακριβώς αποστάσεις, δίνοντας την δυνατότητα σε λιγότερο έμπειρους ή νεοεισερχόμενους αθλητές, να δοκιμάσουν και να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε μια αντίστοιχη διοργάνωση.    

Ο άστατος καιρός των προηγουμένων ημερών και οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις την ημέρα του αγώνα, είχαν ανεβάσει την ένταση στα ύψη και είχαν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για έναν αγώνα XTERRA, αφού σε τέτοιου είδους διοργανώσεις η φύση, ο καιρός και το περιβάλλον είναι ο κύριος αντίπαλος των αθλητών.

Ο έντονος συναγωνισμός κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια του αγώνα, στον οποίο κυριάρχησαν, όπως ήταν φυσικό, οι ξένοι επαγγελματίες αθλητές, με τον Kris Coddens από το Βέλγιο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, τον Roger Serano από την Ισπανία την δεύτερη και τον περσινό νικητή  Francois Carloni από την Γαλλία, την τρίτη.

Στις γυναίκες είχαμε το ίδιο σκηνικό, με την Briggita Poor από την Ουγγαρία να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας σε πολύ μικρή απόσταση πίσω της, την Τσέχα νικήτρια του 2013, Elena Herbenova. Η Erbenova, κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς στο ποδηλατικό σκέλος και με ένα εξαιρετικό τρέξιμο πέρασε μπροστά και πήρε την νίκη. H Poor τερμάτισε μερικά δευτερόλεπτα πίσω της, δεύτερη και η Carina Wasle από την Αυστρία, τρίτη.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Γρηγόρης Σουβατζόγλου, στην 9η θέση της elite κατηγορίας στους άντρες και 1ος Έλληνας και η πρωταθλήτρια τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, στην 7η θέση της elite κατηγορίας γυναικών και 1η Ελληνίδα.

Στην sprint απόσταση στους άνδρες, τον αγώνα κέρδισε ο Νίκος Αναστασίου με τον Γιώργο Γκούντα και τον Μάκη Χατζηπόπη να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Λένα Γιώργα και δεύτερη η Λίνα Καραγιώργη.

Αξίζει να σημειωθεί, η συμμετοχή του 10χρονου Γάλλου αθλητή Cyril Cressy, ο οποίος εντυπωσίασε και κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών αλλά και η συμμετοχή της 59χρονης Barbara Edelston Peterson από τις ΗΠΑ, που έχει βγει 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ηλικιακή της κατηγορία και έχει 108 συμμετοχές σε αγώνες XTERRA.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Για ακόμα μια φορά το XTERRA Greece Championship εντυπωσίασε αθλητές και θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και χάρισε μοναδικές εικόνες, συγκινήσεις και εμπειρίες σε όλους όσους βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την XTERRA Greece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Τη διοργάνωση στήριξαν για ακόμα μια χρονιά οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής, οι οποίες παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και πολλές ευχαριστίες στους:

Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμαρχο, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, τους χορηγούς: Garmin, Arena, Saucony, HIGH5, myathlete, Oakley, Sixt rent a car, Vincenzo, Chiquita, Lifeguard Hellas, Αρωγή Θεσσαλίας Α.Ε, ΜΑΤΤΑΣ NRG Energy Sports, Go Experience, ActionBike Specialized, Kazarma Lake Resort, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, τους χορηγούς επικοινωνίας, τις ομάδες εθελοντών: Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καρδίτσας, Εργαστήρι Πολεμικών Τεχνών Βόλου, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τμήμα Καρδίτσας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καρδίτσας, Εθελοντές Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου, Σύλλογο Πεζούλας Αγ. Τριάδα, Σύνδεσμο Φυλακτιωτών Καρδίτσας, Σύλλογο Μορφοβουνιτών Ν. Καρδίτσας, Ταυρωπός και όλους τους εθελοντές, τους κατοίκους της περιοχής και την πληθώρα των ανώνυμων και επώνυμων φίλων που με τον τρόπο τους και τις ενέργειές τους υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Το XTERRA αποτελεί το κορυφαίο brand στα multisport events με περισσότερες από 150 διοργανώσεις σε 25 χώρες. Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα $15.000 και την δυνατότητα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Maui της Χαβάης.

Το σύνθημα του XTERRA είναι «Ζήσε Περισσότερα» (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.xterragreece.com

[!%ARTICLE_MODULE_ID:492:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο