Τελευταία νέα από τον Όλυμπο

Ο Όλυμπος προετοιμάζεται!

Share

Διαβάστε την τελευταία ανακοίνωση των διοργανωτών
“Την Κυριακή 21 Ιουνίου, ο βροχερός καιρός στον Όλυμπο και τη γύρω περιοχή  δεν επέτρεψε τον προγραμματισμένο καθαρισμό ενός τελευταίου τμήματος της διαδρομής και συγκεκριμένα το τμήμα Κορομηλιά-Πετρόστρουγκα.  Ο προγραμματισμός των επόμενων ημερών για τον καθαρισμό θα καθοριστεί από τις καιρικές συνθήκες.

Όλα τα υπόλοιπα τμήματα έχουν καθαριστεί. Ο καθαρισμός έχει αρχίσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και χθες το απόγευμα τελείωσε ο καθαρισμός του τμήματος Αγ. Κωνσταντίνος-Κορομηλιά στο οποίο έγινε ταυτόχρονα και η σηματοδότηση. Η κατάσταση του μονοπατιού δεν ήταν καλή, αφού τα χιόνια και οι βροχές άφησαν το αποτύπωμά τους. Πολλοί πεσμένοι κορμοί πριονίστηκαν, μεγάλα κλαδιά κόπηκαν, μικρότερα κλαδιά και το παχύ στρώμα φύλλων απομακρύνθηκαν, αλλά και πέτρες χρειάστηκε να μετακινηθούν. Να αναφέρουμε πως η δύναμη της φύσης την άνοιξη είχε στενέψει πολύ το μονοπάτι και σ΄αυτό το κομμάτι τα κλαδευτήρια πήραν κυριολεκτικά φωτιά.

Το τμήμα της κατάβασης του αγώνα από Πριόνια μέχρι τους Μύλους ήταν το πρώτο που επιμελήθηκαν μέλη της διοργάνωσης.

Αυτή την εβδομάδα θα προχωρήσει η σηματοδότηση και της υπόλοιπης διαδρομής με κορδέλα έργου, πινακίδες ανά χιλιόμετρο με το λογότυπο του αγώνα και χιλιομετρικές ενδείξεις-πληροφορίες για την ενημέρωση των αθλητών.

Την Δευτέρα καιρού επιτρέποντος αρχίζει το σκάψιμο των χιονιών στα Ζωνάρια εκατέρωθεν του τμήματος αυτού από δύο ομάδες εθελοντών. Αν και το χιόνι φέτος είναι άφθονο ακόμη, οι εθελοντές θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια των αθλητών και αθλητριών. Τις δύο τελευταίες ημέρες θα γίνει έλεγχος της κατάστασης και θα μπουν οι ασφάλειες και τα σχοινιά. Όπως πάντα φροντίζουμε για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε ένα τόσο αφιλόξενο πολλές φορές περιβάλλον και λόγω μορφολογίας του εδάφους αλλά και λόγω των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών.

Το Σάββατο πριν τον αγώνα θα σηματοδοτηθούν τα τμήματα του οικοδομικού ιστού του Δίου και του Λιτοχώρου.

Έχει ήδη γίνει το πλάνο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Τροχαία. Την ημέρα του αγών θα βρίσκονται σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, το Νοσοκομείο Κατερίνης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ Πιερίας, αλλά όπως πάντα θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυγοσωστών του ΕΕΣ του παραρτήματος Κατερίνης με την υποστήριξη των ιατρών-εθελοντών του ΟΜ-2015.

Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea heldreichii

Όλη η διαδρομή του νέου αγώνα των 10 χιλιομέτρων είναι πανέτοιμη. Απομένει ελάχιστο σκάψιμο σε δύο σημεία και η σηματοδότηση που θα πραγματοποιηθεί τις 2 τελευταίες ημέρες. Ο νέος αυτός αγώνας προς τιμήν του ενδημικού φυτού jankaea heldreichii ( Γιανκέα του Χελντράιχ) θα αποτελέσει μία νύξη ότι το ορεινό τρέξιμο μπορεί να γίνει από τον καθένα που αγαπά το βουνό αλλά και σέβεται και προστατεύει  κάθε έκφανση σπάνιας ζωής στον πλανήτη. Είναι μάλιστα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι συμμετοχές στον νεοσύστατο αυτό αγώνα αγγίζουν τις 350.

Olympus Kids και Olympus junior

Η μικρή διαδρομή του Olumpus Kids μέσα στο πάρκο ετοιμάζεται το πρωί του Σαββάτου και η μεγαλύτερη του Olympus junior τις δύο προηγούμενες ημέρες και οδηγεί τους λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα σε μια διαδρομή δίπλα στους ήχους του ποταμού που λόγω  κλιματικών συγκυριών φέτος έχει αρκετό νερό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο