Συνέντευξη τύπου του 12ου Olympus Marathon

Πληροφορίες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών του μαραθωνίου Ολύμπου.

Share

Ο «Olympus Marathon», o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ξεκίνησε ανεπίσημα την Τετάρτη 3 Ιουνίου στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, που δόθηκε στο Runner Store, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αριστείδης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, ο πρωταθλητής μαραθωνίου και αθλητής της Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο brand ambassador και αθλητής της Salomon Hellas, Νίκος Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου,  Γρηγόρης Παπαχρήστος και οι εκπρόσωποι των χορηγών: Δημήτρης Ανδριόπουλος του Runner Store και Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Ελλάς. Παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο βουλευτής Πιερίας, Ζήσης Ζάννας, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας, Χάρη Τζαμακλή και η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Λάμπρου-Ξυπτερά. Τη συζήτηση συντόνισε ο φωτοδημοσιογράφος και αθλητής, Γιάννης Κόντος.

Η αντιπεριφεριάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε τη σημασία του Olympus Marathon για την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί «Δέσμευση του περιφεριάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και όλων των συνεργατών μας, ότι θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το μεγάλο γεγονός, το οποίο θα τελεί και θα θέλουμε να τελεί υπό την αιγίδα μας».

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, παρουσίασε το πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ορ.Φε.Ο., τους  θεατρικούς αγώνες αρχαίου δράματος με την επωνυμία «Τα εν Διω Ολύμπια» και ανήγγειλε τη μελλοντική  συνεργασία του Οργανισμού με τον Olympus Marathon στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων.

Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Νίκας μίλησε στους παρευρισκόμενους για την φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Olympus Marathon και την ώθηση που έδωσε ο αγώνας αυτός στην ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, «Ο Olympus Marathon σήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικούς στην Ευρώπη». Έκανε αναφορά επίσης στον  νεοσύστατο αγώνα «Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea edition”, 10 χιλιομέτρων, ο οποίος διεξάγεται το  Σάββατο 27 Ιουνίου, μία ημέρα πριν τον Olympus Marathon, στους παιδικούς αγώνες Olympus Kids και Olympus juniors, καθώς και στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα που διεξάγεται την δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Ολοκλήρωσε την παρουσίαση με τη φράση του Ν. Καζαντζάκη, «Φτάσε, όπου δεν μπορείς».

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, 2 φορές νικητής του Olympus Marathon, χαρακτήρισε τον αγώνα δρόμου στο «βουνό των θεών» ως ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τις αισθήσεις, και τον περιέγραψε γλαφυρά λέγοντας, «Ξεκινάει στο επίπεδο της θάλασσας και έχουμε να ανέβουμε αθροιστικά 3.200 μέτρα. Άν βάλουμε στο μυαλό μας ότι μια πολυκατοικία εξαόροφη είναι γύρω στα 20 μέτρα, μπορούμε πολύ εύκολα κάνοντας την πράξη, να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο είναι να ανέβεις». 

Ο Νίκος Κωστόπουλος, με πολυετή πείρα σε αγώνες βουνού, δεν παρέλειψε να τονίσει την ιδιαίτερη αξία, που έχει για έναν δρομέα η συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώνα λέγοντας, «Όταν ρωτάνε πολλοί φίλοι για τον Όλυμπο, λέω ότι είναι μια βόλτα, που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος σαν δώρο στον εαυτό του και να ανέβει στην κορυφή του μια φορά στη ζωή του τουλάχιστον».

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Δημήτρης Ανδριόπουλος, δρομέας και ένθερμος υποστηρικτής του Olympus Marathon, κατέθεσε την προσωπική του ιστορία και τόνισε ότι «Είναι ευχή το δρομικό κίνημα να μεγαλώσει σε αυτά τα χρόνια, που οι δυσκολίες για όλους μας, στον μικρόκοσμό μας ή στον μεγαλύτερο μας κοινωνικό περίγυρο αυξάνονται. Είναι από τους πιο φθηνούς, διασκεδαστικούς, απολαυστικούς και θεραπευτικούς τρόπους, να μπορούμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται».

H Wind Ελλάς, αρωγός του Olympus Marathon, μέσω του Διευθυντή εταιρικών σχέσεων Γιώργου Τσαπρούνη δεσμεύτηκε ότι, «Αυτό που εμείς θα δώσουμε πέρα από τη χορηγία μας, είναι ο δυνατός άνεμος επικοινωνίας. Θα βάλουμε όλα τα επικοινωνιακά μέσα μας σε ενέργεια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να πάρει αυτή τη δύναμη από τον Όλυμπο». 

Δημήτρης Θεοδωρακάκος παρουσίασε το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα, προσφορά της Salomon Hellas, ενώ λίγο αργότερα η οργανωτική επιτροπή με πρόταση- έκπληξη του αθλητή, Δημήτρη Βενετικίδη, αποφάσισε, αντί να κληρώσει 30 επιπλέον θέσεις συμμετοχής στον αγώνα, να κάνει δεκτές όλες τις επιπλέον αιτήσεις που υποβλήθηκαν (συνολικά 61).

Ο αγώνας διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχή χρονιά, η εκκίνηση δίνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρου του Δίου και τερματισμός γίνεται στο Λιτόχωρο.

Λίγα λόγια για τον αγώνα των ανθρώπων στο βουνό των θεών
Ο 12ος Olympus Marathon, είναι ένας διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετική υψομετρικήπου πραγματοποιείται στον Όλυμπο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.
Φέτος έγιναν δεκτές 761 αιτήσεις συμμετοχής από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ο αριθμός των Ελλήνων Αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Στην εκκίνηση του Οlympus Marathon 2015 θα σταθούν 89 ξένοι αθλητές από 18 χώρες του κόσμου. H χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές, για μια ακόμα φορά, είναι η Ρουμανία με 35 αθλητές.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 και 2014, Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Salomon Hellas), ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, Ισπανός HERNANDEZ GISPERT Jessed, ο 2ος νικητής του ΟΜ 2014 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (Kassimis Training – Inov8), ο 3ος νικητής  του ΟΜ 2014, ο Ρουμάνος BOSTAN Adrian Alexandru (Eco Marathon), καθώς και ο Νίκος Καλοφύρης (The North Face), ο οποίος έχει τρέξει και στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις. Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014 Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas).

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν τα ονόματα των τριών πρώτων νικητριών του ΟΜ 2014. Συγκεκριμένα, της 1ης νικήτριας, Kozareva Hristina (Salomon Bulgaria), της 2ης νικήτριας Μαρίας Μαλάϊ (Salomon Hellas), και της 3ης νικήτριας Καλογήρου Μάρας (Fifth Element). Αξιόλογη συμμετοχή της Ιρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, η οποία θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα! Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014, Γλυκερία Τζιατζιά.

Ο Olympus marathon 2015 έχει ενταχθεί για πρώτη φορά  στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα, η εταιρία SΑLOMON, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 το φετινό αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Παράλληλα, η εταιρία θα κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της στον αγώνα, μιας και θα παραβρεθεί σε αυτόν σύσσωμη η ομάδα της Salomon Hellas, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο (νικητή του ΟΜ 2013 και 2014), Νίκο Κωστόπουλο, Αλέξανδρο Φωτιάδη, Νίκο Σιδερίδη, Γιώργο Διαλεκτό, Σλάβομιρ Μάτρα και Μαρία Μάλαι.

Επίσης, ο έτερος μεγάλος χορηγός του αγώνα, το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store θα βρίσκεται στην έκθεση, όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων, ώστε οι φίλοι του Olympus Marathon να μπορέσουν να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των προϊόντων του καταστήματος στο περίπτερο “Runner Store” που θα φιλοξενείται στην έκθεση προϊόντων της διοργάνωσης.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η εταιρία BUFF βρίσκεται στο πλευρό του Olympus Marathon ως χορηγός, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα το Limited Edition Original Buff που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτούς.   

Η εταιρία PΟWER BAR (Αφοί Δημητριάδη) για 6η συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά gel που θα βρίσκονται σε τρεις σταθμούς τροφοδοσίας.

Χορηγός του αγώνα, η εταιρία Performance Store, θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τους ηλεκτρολύτες  στους σταθμούς υποστήριξης.

Η Εταιρία «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.» ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ “ΔΙΟΣ” που εδρεύει στην Καρίτσα Πιερίας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά έμπρακτα τη διοργάνωση ως χορηγός και θαπρομηθεύσει με φυσικό μεταλλικό νερό όλους τους συμμετέχοντες.

Οι Βιολογικές ενεργειακές μπάρες Solo Energy Bars θα καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων στον κεντρικό σταθμό του αγώνα, στα Πριόνια.

Φρούτα της εταιρίας-χορηγού Proto Α.Ε. του κ. Νίκου Πρωτοφανούση θα υπάρχουν στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.

Η φαρμακευτική εταιρία που ειδικεύεται στον σακχαρώδη διαβήτη, η Novonordisk, στέκεται για πολλοστή φορά χορηγός της διοργάνωσης.

Η εταιρία ΛΕ.ΠΟ.ΓΚΑ. θα δροσίσει με αναψυκτικά τους αθλητές όλων των αγώνων στο χώρο του τερματισμού.

Πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους αθλητές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου θα είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια,τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους συμμετέχοντες του ΟΜ, όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα βρίσκεται σε καίρια σημεία της διαδρομής, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κατερίνης, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λιτοχώρου, Καρίτσας, Λεπτοκαριάς, Βροντούς και Δίου, η Ένωση εθελοντών πυροσβεστών του Δίου και ο Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης.

Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Olympus Marathon πραγματοποιείται με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

[!%ARTICLE_MODULE_ID:481:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αφιέρωση του Χαράλαμπου Πιτσώλη μετά τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Δείτε τις συγκινητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή
Άνοιξαν οι εγγραφές για την Ειρηνοδρομία 2023
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
Τρέξαμε με το UNDER ARMOUR HOVR Machina 3
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της UA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο