Εκδήλωση βράβευσης αθλητών και συζήτηση από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και συζήτηση με θέμα «Παιδία και Αθλητισμός: Προοπτικές και Προκλήσεις».

Share

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου στο Κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Χάρης Δαυίδ. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ελλνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος έλαβε το Βραβείο Αριστείας, βραβείο που απονεμήθηκε για πρώτη φορά.
Βραβεία έλαβαν ακόμα αθλητές και αθλήτριες από όλα τα αγωνίσματα και συγκεκριμένα  οι: Ιωάννης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα), Ανδριάνα Ασπρογέρακα, Γεώργιος Σιμιτσής και Ιωάννης Πηλαβάκης (τακ κβο ντο), Σοφία Ασουμανάκη, Αικατερίνη Ζέρβα, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου, Γεώργιος Παπασακελλαρίου, Νικόλαος Βλάχος, Ιωάννης Πέτρου και Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέφανος Δημητριάδης (κολύμβηση), Μάριος-Ευάγγελος Γιακουμάτος (ξιφασκία), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία), Ιωάννης Κυριαζής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (βάδην), Μαρία Πρεβολαράκη και Δημήτρης Τσεκερίδης (πάλη), Άννα Κορρακάκη και Ανδρέας Χάσικος (σκοποβολή), Στυλιανός Αγγελίδης (ποδηλασία), Άγγελος Βασιλείου (μοντέρνο πένταθλο), Ελένη Κελαϊδίτη (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία Παπάζογλου (συγκχρονισμένη κολύμβηση), Σοφία Ρήγα και Χριστόφορος Μερούσης (μαραθώνιος).


Οι Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και Σοφία Ρήγα μετά τη βράβευσή τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Παιδία και Αθλητισμός: Προοπτικές και Προκλήσεις» στην οποιίου συμμετείχαν οι:
– Γιώργος Μαυρωτάς, π. Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.
– Δρ. Δικαία Χατζηευσταθίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια / Marie Curie Intra-European Fellow του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
– Νίκος Πολιάς, Πρωταθλητής Μαραθωνίου, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην Κλασική Διαδρομή.
– Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, προπονητής στίβου, Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, Τάσος Τέλλογλου. 

Λίγα λόγια για το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιδρύθηκε τον Μάιο του 1979 ως αποτέλεσμα των προσδοκιών του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (1902-1978) έθεσε τους βασικούς άξονες δράσης του ομώνυμου Ιδρύματος από την εποχή της δημιουργίας του, με προσανατολισμό στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη –εκτός από το εκτεταμένο κοινωφελές πρόγραμμά του και την καινοτόμο δράση του στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της ιατρικής έρευνας– έχει να επιδείξει ένα ση­μαντικό έργο στη μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς. Μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης των ελληνικών σπουδών, με την ενίσχυση ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριο­τήτων, με τη συστηματική χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή έρευνα αλλά και στην επιστη­μονική εκδοτική παραγωγή, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ακολουθεί με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή του.
Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται η μέριμνα του Ιδρύματος στην αποκατάσταση και στην αναστήλωση ενός μεγάλου αριθ­μού μνημείων κλασικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής. Παράλληλα, οι προσπάθειες μελέτης και εμπλουτισμού των συλλογών κυπριακών αρχαιοτήτων σε μουσεία ανά την υφήλιο εναρμονίζονται με το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Α. Γ. Λε­βέντη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου. Με αυτήν την προοπτική, πραγματοποι­ήθηκαν αξιόλογες συνεργασίες, όπως με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Βρετανικό Μουσείο και το Medelhavsmuseet της Στοκχόλμης.
Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στον τομέα του πολιτισμού αποτελούν οι καλλιτε­χνικές συλλογές του: η συλλογή του Παρισιού με έργα δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής, η συλλογή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα και η συλλογή έργων Κύπριων καλλιτεχνών. Οι τρεις αυτές συλλογές, που προσφέ­ρουν μια μοναδική αισθητική και εκπαιδευτική εμπειρία, θα μεταφερθούν σύντομα στη μόνιμη στέγη τους, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία· το υπό ανέγερση κτίριο έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Feilden Clegg Bradley Studios.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη στην ιστοσελίδα www.agleventisfoundation.org

[!%ARTICLE_MODULE_ID:455:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Run Greece του Ηρακλείου
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα
6oς Αγώνας Πεδίου Άρεως - Σημαντική ανακοίνωση
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης
17ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Παράταση εγγραφών
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο