Με επιτυχία το Sfendami Mountain Festival

Δείτε όλα όσα έγιναν στη διήμερη γιορτή του βουνού

Share

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το 90 Sfendami Mountain Festival. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Tο εαρινό SMF, για ένατη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε στο λόφο του Προφήτη Ηλία το σύνολο των αθλημάτων με μεγάλο αριθμό συμμετοχών ξεπερνώντας συνολικά τις 500. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στους δύο αγώνες της UCI, αφού οι αθλητές συγκεντρώνουν βαθμούς για την Ολυμπιάδα. Μεγάλη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, όμως, υπήρχε και στους άλλους αγώνες καθώς συμμετείχαν αθλητές διαφόρων ηλικιών και 9 διαφορετικών εθνικοτήτων. Αναλυτικότερα:

Σάββατο 18 Απριλίου

Το πρωί διεξάχθηκε ο αγώνας UCIXCO C2 με αθλητές από  Κύπρο, Ελλάδα, Σερβία, ΠΓΔΜ και Βέλγιο. Ο Αντωνιάδης Δημήτρης SMF Teamκατέλαβε την 1η θέση, ο Περικλής Ηλίας Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας ήρθε 2ος και ο Βέλγος Vanden HaeseveldeGoeman Scott Cycling Team, 3ος.  Η υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και η υγρασία δυσκόλεψαν τους αθλητές, οι οποίοι είχαν να διατρέξουν μία διαδρομή 5,1 χλμ. Χ5 φορές. 1η Η Βαρβάρα Φασoϊ, Α.Ο. Olympiakos Περιστερίου – Χαϊδαρίου, 2η η Ivana KosticSMFTeam, 3η και Δανάη Στρουμπούλη, Π.Ε.Σ.Α. ΑΣΤΕΡΑΣ .

Στη συνέχεια την τιμητική τους είχαν οι μικροί φίλοι του SMF. Πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος των κατηγοριών 2 – 4 , 5 – 8 και 9 – 12 ετών.. Χαρακτηριστικό όλων των παιδιών ήταν η χαρά για τη συμμετοχή τους σε αγώνες όμοιους με αυτούς των γονιών τους και φυσικά ότι θα τους παρακολουθούσαν και θα τους επευφημούσαν.

Ακολούθησε ο αγώνας των 10 χλμ. ορεινού τρεξίματος. Οι περισσότεροι που πήραν μέρος ήταν νέοι στο άθλημα που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ή συνοδοί που αξιοποίησαν «δημιουργικά» το χρόνο τους ή αθλητές που ήθελαν μια πιο χαλαρή άθληση. Διακρίθηκαν στους άνδρες οι: Κοσμίδης Ορέστης με 0:57:45 1ος, Αμανατίδης Άγγελος με 1:05:41 2ος και Νετζίπης Γιάννης με 1:06:59 3ος. Στις γυναίκες 1η ήρθε η Κώστα Ελένη με 1:23:30, 2η ήταν η Μαυρογιάννη Μυρτώ με 1:23:56 και 3ητερμάτισε η Βλαχοδήμου Ναταλία με 1:26:29. Στην κατηγορία των 12 – 15 χρόνων ο Καρτσάμπας – Ζολώτας Νίκος με 1:08:36 ήταν 1ος και 2ος ο Παραδεισόπουλος Κώστας με 1:09:13.

Ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό Σάββατο με τον αγώνα των 23 χλμ. ορεινού τρεξίματος. Στους άνδρες 1ος ήταν ο Μαυρογιάννης Παύλος με 1:51:34, 2οςο Σιαμήτρας Κων/νος iNOV – 8 με 1:53:37 και 3ος ο Milanovic Nikola με 1:57:50. Στις γυναίκες 1η η Cekoska  Katarzyna KASIMIS TRAINING με 2:08:14, 2ηη Μάρτου Νικολέττα με 2:40:58 και 3η η Γούση Μαρία Σ.Δ.Υ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με3:29:23.

Από τις συνεντεύξεις των αθλητών διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι είναι νέοι στο χώρο αθλητές. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ανανεώνεται το άθλημα και αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Κυριακή 19 Απριλίου

Από το πρωί κατέφθαναν ποδηλάτες, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί νωρίτερα φοβούμενοι ίσως τον καιρό και τα τερτίπια του αυτή την εποχή. Το παιχνίδισμα του ήλιου με τα σύννεφα και το ελαφρύ αεράκι παρακίνησαν πολλούς αθλητές από τις κοντινές περιοχές να έρθουν.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον αγώνα ΜΤΒ FUN 23 χλμ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν το νεαρό της ηλικίας, που αυτό αποδείχτηκε και στο τέλος αφού αυτοί που τερματίσανε πρώτοι ήταν οι ίδιοι και στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία των 12 – 15 χρόνων. Διακρίθηκαν: 1ος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ ΒΑΟ με 1,27,36 2ος ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΛΕΧΟΒΙΤΣΗΣ CASTOR BIKESμε 1,28,11 και 3ος ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ VELLOSBOTTECHIA  με1,28,12Στην κατηγορία των κοριτσιών 12 – 15 χρόνων διακρίθηκε η KATERINA NIKOLOVSKA ENERGI TEAM   με 1,55,32 2η η ΝΙΟΒΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ με 1,56,62και 3η η ANDREA BUDIMOVSKA energy με 2,31,48

Μια ειδική κατηγορία στον αγώνα ΜΤΒ FUN 23 χλμ ήταν τα ποδήλατα με υποβοήθηση , τα ebikes όπως έχει επικρατήσει να λέγονται. Οι δυνατότητές τους μεγάλες για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν αθλητισμό και απόλαυση φυσικού περιβάλλοντος. Συμμετείχαν πέντε άτομα και από αυτούς ξεχώρισαν οι Ανδρεόπουλος Νίκος 1ος,ELECTRIC REV BY HELMA 1,2,59

1:2:59.233

2ος ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ELECTRIC REV BY HELMA1,10,26 3ος.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ELECTRIC REV BY HELMA  1,10,28

Ακολούθησε ο αγώνας MTB XCM Marathon UCI C3. Οι αθλητές διένυσαν 58 χλμ. που διέσχιζαν πέντε κοινότητες, της Σφενδάμης, των Αλωνίων, της Παλιόστανης, της Καστανιάς και του Κολινδρού. Τα σημεία υποστήριξης είχαν επανδρωθεί από εθελοντές των κοινοτήτων και οι κάτοικοι, αν και άμαθοι σε τέτοιους αγώνες, υποστήριξαν τους αθλητές χειροκροτώντας τους και ενθαρρύνοντάς τους. Διακρίθηκαν οι Περικλής Ηλίας Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας 1ος, Αντωνιάδης Δημήτρης SMFTeam 2οςκαι Βροχίδης Αλέξανδρος SMFTeam 3ος. Οι τρεις αθλητές δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση. Στις γυναίκες τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν: 1η,  Βαρβάρα Φασόι, Α.Ο. Olympiakos Περιστερίου – Χαϊδαρίου 2η, Δανάη Στρουμπούλη, Π.Ε.Σ.Α. ΑΣΤΕΡΑΣ 2η και 3η  Ivana KosticSMF Team.

Συνεχίστηκε το πρόγραμμα με τον ΜΤΒ OpenMarathon 58 χλμ.

Πολλοί οι αθλητές που έδειξαν ενδιαφέρον για τις μεγαλύτερες αποστάσεις, αφού δήλωσαν ότι μετά τα 23 χλμ. που έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι περισσότερο. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι υπήρξαν αθλητές που κάλυψαν τη διαφορά χρόνου μεταξύ των δύο εκκινήσεων των αγώνων Marathon και πλασαρίστηκαν μπροστά από αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα της UCI. Στην κατηγορία των ανδρών τις θέσεις κατέλαβαν οι 1ος Σκυλοδήμος ΑΕΚ – Specialized 2,50,21 2ος Marko Kasapovic  2,52,6 National Team of Serbia   και 3ος.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΖΑΣΒΕΛΟΣ BOTTECCHIA με 3,0,18

Στις γυναίκες 1η MILICA RAKIC  Nasional Team Serbia με 3,43,42 2η AnetaAntovska Energi με 3,56,8 και 3η

ΔΟΜΝΑ ΒΑΡΔΑΝΙΔΟΥ SPIN THINK CYCLING με 3,56,37  

Και φυσικά υπήρξαν και οι παιδικοί αγώνες ΜΤΒ. Οι κατηγορίες ήταν 2 – 4 ετών 400μ. , 5 – 8 ετών 600μ. και 9 – 12 ετών 1.200μ. Οι θεατές ξεσηκώθηκαν με τη συμμετοχή των μικρών, τόσο λόγω του ζήλου τους όσο και της θέλησής τους να τερματίσουν όλοι πρώτοι.

Για την επιτυχία του διημέρου συνεργάστηκαν 125 εθελοντές ανάμεσα τους  45 διασώστες από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών  – Ναυαγοσωστών  τμήματος Κατερίνης, η κοινότητα Αλωνίων με 10 εθελοντές ,Κοινότητα Παλαιοστάνης 12 εθελοντές ,Κοινότητα Καστανιάς με τον πολιτιστικό σύλλογο Άγιος Αθανάσιος 12 εθελοντές ,Ο  Κολινδρός με τον πολιτιστικό σύλλογο Νικόλαος Λούσης με 15 εθελοντές και η Σφενδαμη με 30 εθελοντές 

Στις απονομές νικητών έγινε και η επίσημη παράδοση από τον ΣΦΕΝΔΑΜΟ στους Σαμαρείτες εξοπλισμός(ειδικό φορείο ) άξιας 460 ευρώ. Είναι η ελάχιστη προσφορά του Σφένδαμου για της υπηρεσίες που προσφέρουν τόσα χρόνια για την επιτυχή εξέλιξη όλων των φεστιβάλ της Σφενδάμης   . Επιπλέον το Shimano service πρόσφερε σημαντική βοήθεια υποστηρίζοντας τεχνικά τα ποδήλατα.

Το 9ο SMF στηρίχθηκε  χορηγικά από τις εταιρίες 3 Ε με το νερό ΑΥΡΑ που ήταν υπεύθυνο για να ξεδιψάσει όλους τους συμμετέχοντες και το POWERADE που έδωσε ενέργεια σε όλους , Η AUTOVISION ,Η AMSTEL με τηνAMSTEL FREE O% και την AMSTEL  guarana lime και η PHARM NET με τα highs 5 για την αναπλήρωση των αναγκών των αθλητών .Το κτήμα ΑΔΑΜΟΣ Κίτρος Πιερίας προσέφερε τοπικά κρασιά .
Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – Α.ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ-Π.ΚΑΚΑΝΑΣ Ο.Ε  προσέφερε ξηρούς καρπούς σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές”

Χορηγοί επικοινωνίας DION τηλεόραση ,RSO 91,7 καί περιοδικό MBIKE

Συμπαραστάτες ο Δήμος Πυδνας-Κολινδρού και η περιφερειακή ενότητα Πιερίας 

Το διήμερο έφυγε… Πάμε για το επετειακό 10οSMF. Σας περιμένουμε να το γιορτάσουμε μαζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
3η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain Running»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο