Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές στα 5 και 10 χλμ. του Μαραθωνίου Αθήνας

O ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει το κλείσιμο των εγγραφών για τα 5 & 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας μέσα σε 48 ώρες.

Share

O ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει το κλείσιμο των εγγραφών για τα 5 & 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας μέσα σε 48 ώρες από την έναρξή του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Απριλίου και αφορούσαν 2.000 ατομικές εγγραφές σε κάθε απόσταση. 

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Μόλις 48 ώρες μετά την έναρξη των εγγραφών για τους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ του Μαραθωνίου Αθήνας, οι έγγραφές έκλεισαν, καθώς σήμερα καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις ατομικών εγγραφών δρομέων.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο για την ελληνική αθλητική πραγματικότητα και κοινωνία. Περίπου 3.800 δρομείς επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Αθήνας και μέσα σε δύο μέρες δήλωσαν συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ. της διοργάνωσης.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους δρομείς και πολίτες της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και έγκαιρα έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στο μοναδικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2015.  Σε περίπτωση τυχόν ακυρώσεων και δημιουργίας νέων κενών θέσεων συμμετοχής στους δύο αγώνες, ο ΣΕΓΑΣ θα ανακοινώσει αργότερα μέσα στο χρόνο τη σχετική διαθεσιμότητα εγγραφών για τους αγώνες δρόμου 5 & 10χλμ.

Νέο ρεκόρ και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο
Το μεγάλο φετινό ενδιαφέρον της ελληνικής και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, δεν περιορίζεται μόνο στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10χλμ, αλλά είναι εμφανές και στον κυρίως αγώνα της διοργάνωσης, το Μαραθώνιο Δρόμο των 42.195 μ., όπου μέσα σε διάστημα τριών περίπου εβδομάδων από την επίσημη έναρξη των εγγραφών έχουν διατεθεί περισσότερες από 6.000 εγγραφές, αύξηση μεγαλύτερη του 300% σε σχέση με τις εγγραφές της ίδιας περιόδου της περσινής διοργάνωσης.  Εντυπωσιακό είναι και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό με περισσότερους από 2000 δρομείς να έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα.

Φαίνεται ότι συνολικά στους αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 40.000 δρομείς, που δεν είναι πια ρεκόρ, αλλά όριο συμμετοχής στον εθνικό μας γεγονός.  Ο ΣΕΓΑΣ με τη συμπαράσταση πολλών φορέων και χορηγών καταρρίπτει, χρόνο με το χρόνο, κάθε ρεκόρ και σταθερά οδηγεί το Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, μεταξύ των κορυφαίων Μαραθωνίων Δρόμων παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής».

Δείτε περισσότερα νέα για όλες τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ στην ιστοσελίδα www.segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2023
Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Άνοιξαν οι εγγραφές για την Ειρηνοδρομία 2023
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
Taygetos Challenge 2023: Οι οδηγίες
Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί πριν την εκκίνηση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο