Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό!

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των αγώνων δρόμου 5 και 10χλμ. του Μαραθωνίου Αθήνας θα «ανοίξουν» την Τετάρτη 1η Απριλίου και καλεί όλους τους δρομείς να σπεύσουν να εγγραφούν.

Share

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των αγώνων δρόμου 5 και 10χλμ. του Μαραθωνίου Αθήνας θα «ανοίξουν» την Τετάρτη 1η Απριλίου και καλεί όλους τους δρομείς να σπεύσουν να εγγραφούν, αφού λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς της διοργάνωσης αναμένεται το όριο εγγραφών να καλυφθεί μέσα σε λίγη ώρα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Θέλουμε για μία κόμη φορά να ευχαριστήσουμε τους δρομείς για την προτίμηση τους στους αγώνες του Μαραθωνίου της Αθήνας και να τονίσουμε  ότι ο ΣΕΓΑΣ διαχειρίζεται την τεράστια ζήτηση για συμμετοχή (τριπλάσια και τετραπλάσια από αυτή που επιτρέπουν τα όρια ασφαλείας για κάθε αγώνα), με κριτήριο την προστασία, ασφάλεια και ικανοποίηση των δρομέων.

Δυστυχώς,  δεν έχουμε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε την τεράστια αυτή ζήτηση για συμμετοχή στους αγώνες των 5 και 10χλμ.
Οι προδιαγραφές ασφάλειας, η επιβεβλημένη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους δρομείς, η λειτουργία του κέντρου της Αθήνας, αλλά και οι περιορισμοί  πρόσβασης και υποδομών του Παναθηναϊκού Σταδίου,  έχουν οδηγήσει στον ορισμό των 9.000 συμμετοχών ως ανώτατου ορίου εγγραφών για κάθε αγώνα.

Απορρίψαμε κάθε σκέψη να  αυξήσουμε το όριο, σε βάρος της ασφάλειας και της ποιότητας. Άλλωστε, στον ΣΕΓΑΣ δεν λειτουργούμε με βάση τη λογική της αγοράς. Γι’ αυτό και για  οχτώ χρόνια κρατήσαμε  σταθερή τη συνδρομή στους αγώνες του Μαραθωνίου της Αθήνας στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, συγκριτικά με άλλους αγώνες ιδίου επιπέδου και την αυξημένη ποιότητα υπηρεσιών που παρέχουμε.   Όπως είναι γνωστό, η φετινή αύξηση, των 2 και 3 ευρώ στα 5 και 10χλμ. αντίστοιχα, γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να στηριχθεί με ίδιους πόρους και όχι κρατικά χρήματα που δεν υπάρχουν πια, ο εθνικός σκοπός της παραμονής της παγκόσμιας έδρας του Μαραθωνίου Κινήματος στην χώρα μας.
Απορρίψαμε επίσης κάθε σκέψη να αλλάξουμε τον τρόπο που μοιράζονται οι εγγραφές, ανατρέποντας τη λογική του ανοίγματος στην κοινωνία που καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια.   Ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να αγνοήσει τον κοινωνικό του ρόλο και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να αλλάξει την ισορροπία του 80/20 των τελευταίων ετών, μεταξύ των ομαδικών και ατομικών εγγραφών. 

Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται γνωστό ότι:

1. Οι ομαδικές εγγραφές στους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ., από Συλλόγους Δρομέων Υγείας, ΜΚΟ, αθλητικά και μη σωματεία, γυμναστήρια, πρεσβείες, Υπουργεία, κρατικούς φορείς, πρακτορεία ταξιδίων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χορηγούς και κάθε είδους φορέα, θα περιοριστούν – από τις 10.000 και πλέον αιτήματα εγγραφών ανά αγώνα – στις 7.000 εγγραφές ανά αγώνα και γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση όλων των σχετικών φορέων και επιχειρήσεων.

2. Η επιβεβαίωση των ομαδικών εγγραφών από όλους τους φορείς και επιχειρήσεις, εκτός των ΜΚΟ, θα γίνεται μόνο εάν ακολουθείται και από ανάλογη ενίσχυση και δωρεά των εν λόγω φορέων και επιχειρήσεων σε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς της επιλογής τους.

3. Ο ΣΕΓΑΣ δεν θα επιτρέψει σε κανένα φορέα ή επιχείρηση, εκτός των ΜΚΟ, να αυξήσει, έστω και για λίγα λεπτά, το κόστος της παροχής εγγραφής προς τους δρομείς, όπως και δεν θα ενθαρρύνει κανέναν φορέα ή επιχείρηση να διαθέτει δωρεάν εγγραφές, αφού αυτό οδηγεί σε αυξημένη μη προσέλευση, περιορίζοντας έτσι την εγγραφή δρομέων που θέλουν πράγματι να πάρουν  μέρος στους αγώνες.

4. Ο αγώνας δρόμου 5χλμ. για τις ομάδες των σχολείων θα μεταφερθεί αργά το μεσημέρι της Κυριακής του Μαραθωνίου της Αθήνας (8 Νοεμβρίου), προκειμένου να δημιουργηθούν περαιτέρω θέσεις για ατομικές και ομαδικές εγγραφές στους Αγώνα Δρόμου των 5χλμ.      
 
Ο ΣΕΓΑΣ για κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος δεν συμβιβάστηκε ποτέ και δεν θα συμβιβαστεί με λιγότερο ποιοτικούς αγώνες και με χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προς τους δρομείς, ούτε δεν θα αλλάξει την πολυετή αναλογία του 80/20 ανάμεσα στις ομαδικές και ατομικές εγγραφές.

Αντίθετα θα ενισχύσει στο μέγιστο το “κοινωνικό αποτύπωμα” του Αυθεντικού Μαραθωνίου, που το 2014 ανήλθε στις 500.000 Ευρώ σε ρευστά για πολλαπλούς κοινωνικούς σκοπούς και αιτίες και φέτος θα ξεπεράσει το 1.000.000 Ευρώ.

Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς τους δρομείς και αίσθηση ευθύνης απέναντι στο τεράστιο αυτό αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός,  που είναι αφιερωμένο στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν,  στο πλαίσιο των προαναφερθέντων κριτηρίων και αρχών μας, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και υποδομές για περαιτέρω αύξηση των εγγραφών σε όλους τους αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αφιέρωση του Χαράλαμπου Πιτσώλη μετά τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Δείτε τις συγκινητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή
Η παρουσία της Puma στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Καραΐσκος, Σταμούλης και Πετρουλάκης έδωσαν το δυναμικό παρών την Κυριακή 19 Μαρτίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο