Με επιτυχία ο αγώνας Κουδουμά

Τα αποτελέσματα και το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Share

Για μία ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γόρτυνας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Ιερά Μονή Κουδουμά καθώς και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. Στη συνέχεια, ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών.

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για εικοστή πρώτη χρονιά ο Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γόρτυνας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Ιερά Μονή Κουδουμά καθώς και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. Μια διοργάνωση θεσμός πλέον για τον Δήμο Γόρτυνας την οποία αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία καθώς πρόκειται για  το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Με αφορμή την συγκεκριμένη διοργάνωση δίνεται η ευκαιρία να προαχθεί  ο πολιτισμός, το αθλητικό ιδεώδες και η ευγενής άμυλα ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ομορφιές του τόπου μας.

Ο Δρόμος του Κουδουμά είναι διαδεδομένος σε δρομείς, ορειβάτες και φυσιολάτρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι αθλητές και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια διαδρομή ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας σε μια μοναδική περιοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο NATURA 2000  καθώς συγκεντρώνει πλούσια χλωρίδα και πανίδα .Την όλη εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει, στον τερματισμό της διαδρομής, η θαλπωρή, και το κατανυκτικό περιβάλλον της Ιερά Μονής Κουδουμά.      

Στον Αγώνα φέτος έλαβαν μέρος αθλητές μαραθωνίου από όλη την Ελλάδα, αλλά και πεζοπόροι κάθε ηλικίας, σε μια διαδρομή 22,5 χιλ. με πολλές μορφολογικές εναλλαγές γεγονός που τον έχει κατατάξει σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής έχουν ως εξής: Ανηφόρα 9χιλ.και κατηφόρα 13,5 χιλ. Σκοπός μας είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή ακολουθώντας πάντα τον αρχικό στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη αξιών όπως της ευγενούς αμύλου και του πολιτισμού. ”  

Αποτελέσματα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 
1) ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 1.42.20 ΟΦΗ
2) ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.42.00 ΟΦΗ
3) ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 1.50.20 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1) ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 1.59.29 ΟΦΗ
2) ΒΕΤΙ ΦΛΩΡΑ 2.27.27 ΑΛΒΑΝΙΑ
3) ΠΑΚΙΟΥΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 2.35.10 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40-49
1) ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1.58.20 ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2.01.32 Ο.Υ.ΚΡΗΤΗΣ
3) ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2.13.10 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 50-59
1) ΜΠΙΤΖΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.59.27 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
2) ΜΟΥΡΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2.03.42 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3) ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 2.04.08 Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 60 ΚΑΙ ΠΑΝΩ
1) ΜΠΑΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2.05.50 ΧΑΝΙΑ
2) ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2.13.40 ΟΦΗ
3) ΣΟΧΩΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.22.05 Ο.Υ.ΚΡΗΤΗΣ

ΕΦΗΒΩΝ
1) ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΔΑΒΙΔ 2.12.07 Σ.Μ. ΚΡΗΤΗΣ
2) ΚΑΤΑΞΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2.18.13 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
3) ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2.19.50 ΚΑΣΤΕΛΙ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο