1η η Αναστασία Καρακατσάνη στη Λάρισα – Δελτίο διοργάνωσης

Περισσότεροι από 3.600 δρομείς πλημμύρισαν την πόλη της Λάρισας έτρεξαν για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Share

Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία της φετινής διοργάνωσης RUN GREECE με πρώτο σταθμό τη Λάρισα. Οι αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ και παιδιών RUN GREECE –Λάρισα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της πόλης και την υποστήριξη της WIND, διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Μαρτίου με τις συμμετοχές να ξεπερνούν συνολικά  τις 3.500.

Η διοργάνωση για άλλη μια χρονιά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης τόσο από όλους τους θεσμικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς φορείς της περιοχής αλλά κυρίως από τους  δρομείς κάθε ηλικίας, έμπειρους αθλητές, ερασιτέχνες και μικρά παιδιά που πλημμύρισαν τη θεσσαλική πρωτεύουσα και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WIND στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την ενίσχυση  του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που πλέον έχει φυσική παρουσία στη Θεσσαλία.

Την επιταγή με το ποσό των 2.000€ που συγκεντρώθηκε παρέλαβε ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη WIND που έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους Λαρισαίους και όλους τους Θεσσαλούς να τρέξουν στους αγώνες δρόμου του Run Greece για να χαρίσουμε μαζί ακόμη περισσότερα παιδικά Χαμόγελα! Μέσα σε μόνο 4 μήνες με την υποστήριξη των Λαρισαίων στηρίζουμε, από το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 210 παιδιά και τις οικογένειές τους, εξυπηρετήσαμε 309 ιατρικά αιτήματα, ενημερώσαμε 1779 παιδιά για την κακοποίηση και το σχολικό εκφοβισμό, διαχειριστήκαμε 13 σοβαρές καταγγελίες για παιδιά που βρέθηκαν σε υψηλό κίνδυνο. Ευχαριστούμε τους 310 εθελοντές που εργάζονται μαζί μας για τα παιδιά που μας χρειάζονται και συνεχίζουμε με νέες δράσεις για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας στον καθημερινό μας αγώνα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ημέρα ξεκίνησε με τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων όπου συμμετείχαν περίπου 500 δρομείς ανάμεσά τους και η πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, Αναστασία Καρακατσάνη που έτρεξε με τα χρώματα της WIND και για μια ακόμη φορά έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού με ρεκόρ συμμετοχής και επίδοση 35.04. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων που έκλεψε την παράσταση με τη μαζική συμμετοχή περισσότερων από 1.600 ατόμων. Η μεγάλη αθλητική γιορτή ολοκληρώθηκε με τους αγώνες παιδιών. Τα αθλητικά τους παπούτσια φόρεσαν και σημαντικά πρόσωπα της θεσσαλικής κοινωνίας που έχουν διανύσει τη δική τους πετυχημένη διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν χιλιάδες κάτοικοι της Λάρισας που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. Μαζί τους, η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους.

Η Λάρισα ήταν ο πρώτος σταθμός της φετινής διοργάνωσης από τις 6 πόλεις που διεξάγεται το πρόγραμμα. Η γιορτή του  RUN GREECE έχει επόμενη στάση το Ηράκλειο της Κρήτης στις 26 Απριλίου όπου χιλιάδες δρομείς θα έχουν και εκεί την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά.    

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:435:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεά του ΙΣΝ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανανεώνει την υποστήριξή του προς το ΚΠΙΣΝ με νέα δωρεά ύψους έως €30 εκατομμυρίων για τα επόμενα 3 χρόνια
Επιστροφή στις προπονήσεις για την Αναστασία Μαρινάκου!
Δείτε τις δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο