Το αγωνιστικό μενού του Σαββατοκύριακου 28-29/3

Όλη η Ελλάδα τρέχει

Share

Ένα από τα πλουσιότερα Σαββατοκύριακα του χρόνου – ίσως και το πλουσιότερο – είναι το ερχόμενο 28-29 Μαρτίου από πλευράς αγώνων. Σε όλη τη χώρα διεξάγονται περισσότεροι από 10 αγώνες όλων των αποστάσεων και για όλα τα γούστα κι έτσι χιλιάδες δρομείς θα ζήσουν τη δική τους αγωνιστική εμπειρία.

Το “μενού” περιλαμβάνει από αγώνες 5 χλμ. έως και μαραθώνιο αλλά και αγώνες υπεραπόστασης καθώς και αγώνες σκυταλοδρομίας. Έχει όμως και αγώνες ασφάλτου – κυρίως – , αγώνες City Trail αλλά και “κλασικούς” αγώνες βουνού. Kαι ξεκινάμε…

Αρχίζουν τα Run Greece
Η σειρά των Run Greece παίρνει εκκίνηση από τη Λάρισα. Η θεσσαλική πρωτεύουσα θα βγει στους δρόμους αυτήν την Κυριακή και προσκαλεί τον κόσμο να τρέξει στους αγώνες των 5 και 10 χλμ. Αυτός είναι άλλωστε και ο πρώτος αγώνας της σειράς για φέτος.

Olympia Marathon
Η Ολυμπία για πρώτη φορά διοργανώνει τον δικό της μαραθώνιο, μία διοργάνωση που πραγματοποιείται σε ξεχωριστά μέρη και
δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να τερματίσουν στον χώρο που τελέστηκαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από μαραθώνιο, αγώνα ημιμαραθωνίου, αγώνα 12 χλμ. (το Σάββατο) καθώς και αγώνα 2 χλμ. μέσα στην πόλη του Πύργου. Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές για τα περισσότερα αγωνίσματα.

Η 10η χρονιά της Μεσσήνης
Τα 10 χρόνια κλείνει ο μαραθώνιος της Μεσσήνης, μία διοργάνωση που περιλαμβάνει εκτός από τον μαραθώνιο και αγώνα 10 χλμ. αλλά και μικρότερη απόσταση των 3 χλμ. για όλους. Η μεσσηνιακή πόλη φορά τα γιορτινά της και για μία ακόμα χρονιά περιμένει δρομείς από την Πελοπόννησο, και όχι μόνο, να τρέξουν είτε στον μαραθώνιο είτε στα υπόλοιπα αγωνίσματα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της.

Αγώνες ασφάλτου στην Αθήνα
Εντός της Αθήνας τώρα, η Σχολή Μωραΐτη διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον δικό της αγώνα που περιλαμβάνει 5 και 10 χλμ. αλλά και αγώνες για τα μικρά παιδιά.

Στον όμορο δήμο του Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες σκυταλοδρομίας “Μαρούσι Βίκος Relays”.

Νοτιότερα τώρα, στον Δήμο Ηλιούπολης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 10 χλμ. Με την επωνυμία “3ος Λαϊκός Αγώνας Τρέχουμε στην Ηλιούπολη” – «Σωκράτης Γκιόλιας». Ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται για τρίτη φορά στη μνήμη του δημοσιογράφου ο οποίος βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό των αθλητών του στίβου ενώ υπήρξε και ο ίδιος τα νεότερα χρόνια της ζωής του.
Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν ακόμα o 21ος Αγώνας Δρόμου & πεζοπορίας Στέρνες – Κόφινας – Ιερά Μονή Κουδουμά, ένας αγώνας 22,5 χλμ. στον Δήμο Γόρτυνας στην Κρήτη, ο Ημιμαραθώνιος Άρτας «Ο δρόμος του γεφυριού» αλλά και ο “5ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου” στην Κεφαλονιά με απόσταση 10 χλμ. αλλά και αγώνες για μικρά παιδιά.

Αγώνες trail
Για τους φίλους του trail τώρα, υπάρχει η επιλογή του Poikilo Mountain trail, ενός αγώνα που θα γίνει στο ομώνυμο όρος με απόστασεις των 22,5 και των 8 χλμ. ενώ για αυτούς που προτιμούν το City Trail, η πόλη της Πάτρας φιλοξενεί το “Tecnica City Trail Patras 2015” απόστασης 15 χλμ.

Με σημαντικό σκοπό
Στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα ο ξεχωριστός αγώνας “3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα” με τα έσοδα να πηγαίνουν στη στήριξη του συγκεκριμένου σωματείου.
Επίσης, στην Χερσόνησο της Κρήτης θα γίνει για πρώτη φορά η διοργάνωση 1st Autism Race – Seaside Run με αγώνες των 5 και 10 χλμ. αλλά και 1 χλμ. για παιδιά που πραγματοποιείται και αυτός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (2 Απριλίου).

Αυτοί που τρέχουν
Τέλος, ας μην ξεχνάμε έναν αγώνα που «τρέχει» από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ο λόγος για το 10th International Ultra Marathon Festival που πραγματοποιείται για μία ακόμα χρονιά στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό με αρκετούς Έλληνες και ξένους υπερμαραθωνοδρόμους να συμμετέχουν στους αγώνες των 6 ημερών, των 72 και των 48 ωρών, ενώ το Σάββατο θα πάρει εκκίνηση και ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος, αυτός των 24 ωρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΟΜ.Α.Κ Καλαμαριάς στον 11ο Χορτιάτη Trail Run
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
Έτρεξαν στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Ένα μήνα με την τραγωδία τίμησαν τρέχοντας τα θύματα
6oς Αγώνας Πεδίου Άρεως - Σημαντική ανακοίνωση
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο