Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning by Salomon ξεκίνησε!

To Τaygetos Challenge by Salomon άνοιξε την αυλαία

Share

Πραγματοποιπήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Taygetos Challenge by Salomon που αποτελεί και τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning by Salomon. Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning by Salomon ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι στα βουνά της χώρας μας!

Για ακόμα μια χρονιά, η καλύτερη επιλογή αγώνων Skyrunning σε ένα ξεχωριστό καλεντάρι που αναδεικνύει τον καλύτερο Skyrunner της Ελλάδας!

Η αρχή έγινε την περασμένη Κυριακή με τον Taygetos Challenge by Salomon, σε μια υπέροχη διαδρομή 37 χλμ και 2.300μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η εκκίνηση δόθηκε με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στις 08.30 από την πανέμορφη και γραφική Καρδαμύλη και περισσότεροι από 150 αθλητές ξεχύθηκαν στα μονοπάτια που οδηγούν στα Τσέρια, το Εξωχώρι και το φαράγγι του Βυρού.

Γρήγορα αλλά ευτυχώς για λίγο, ο καιρός άλλαξε και συνεχής βροχή και χαλάζι στα υψηλότερα τμήματα του βουνού δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των αθλητών. Το τοπίο και το τερραίν άλλαξε, με τη «μανιάτικη» πέτρα στα μονοπάτια να γλιστράει με πολλούς αθλητές να πέφτουν χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες για κανέναν αθλητή.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι χρόνοι που κατέκτησαν ειδικά οι πρώτοι δρομείς δείχνουν το υψηλό επίπεδό τους και τη διαρκή και επίπονη προσπάθειά τους!

Στους άνδρες, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 3:39:44 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διαδρομής και ακολούθησαν ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με χρόνο 3:52:36 και ο Σταύρος Στεφανής με χρόνο 3:53:02.

Στις γυναίκες, η Γλυκερία Τζιατζιά κέρδισε εύκολα με χρόνο 4:51:09 και την ακολούθησαν η Βικτωρία Γεωργοπούλου με χρόνο 5:28:30 και η Μυρσίνη Κολυφά 5:43:29.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning by Salomon μόλις ξεκίνησε!

4 από τους 8 αγώνες συμμετοχή για μια θέση στην κατάταξη!!!”

https://www.facebook.com/skyrunninghellas

www.skyrunner.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο