Στην τελική ευθεία ο 1ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 1ο Μαραθώνιο Ολυμπίας με πάνω από 200 εθελοντές και ποικίλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Share

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 1ο Μαραθώνιο Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαρτίου. Περισσότεροι από διακόσιοι (200) εθελοντές έχουν ήδη δηλώσει την στήριξη τους στην διοργάνωση, ενώ στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης στο Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα γίνει η πρώτη συνάντηση συντονισμού των εθελοντών που θα βρεθούν σε Ήλιδα, Αμαλιάδα, Πύργο και Ολυμπία. Είναι η πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που οι Ηλείοι εθελοντές ενεργοποιούνται και πάλι με στόχο να στηρίξουν τον Μαραθώνιο που ενώνει την Ήλιδα, τον Πύργο και την Ολυμπία σε μία κοινή ιστορική διαδρομή. Στόχος όλων είναι ο Μαραθώνιος Ολυμπίας να γίνει θεσμός στον οποίο θα συμμετέχουν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα του αθλητισμού αλλά και απλοί πολίτες.

Η γιορτή ξεκινά από το Σάββατο με τους VEGAS
Με τον καλύτερο τρόπο θα γιορτάσουν οι συμμετέχοντες του Αγώνα Δρόμου Αρχαία Ήλιδας 12 χλμ. και της αντίστοιχης διαδρομής  την παρουσία τους στις παραπάνω αθλητικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου στην πλατεία Αγ. Αθανασίου της Αμαλιάδας, που θα φιλοξενήσει τους τερματισμούς των αθλητών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το συγκρότημα  VEGAS δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να μετατρέψουν έναν αγώνα σε γιορτή για την πόλη.
Οι δρομείς, θα ξεκινήσουν στις 17:30 από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ήλιδας και θα έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους έως την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην πόλη της Αμαλιάδας. Και, σίγουρα, μία μουσική γιορτή είναι ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους να τερματίσουν αλλά και να λάβουν μέρος ως εθελοντές ή απλοί θεατές στο αγώνισμα.

Στηρίζοντας τη διοργάνωση
Το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού αναλαμβάνει η Κεραμοτουβλοποιΐα Παναγιωτόπουλος (www.panagiotopoulos.gr). Πρόκειται για μία σημαντική εταιρεία που διαθέτει πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά, έχοντας δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της στη στήριξη των προσπαθειών που γίνονται στον νομό της Ηλείας για την ανάδειξη του αθλητισμού.

Χορηγός του αγώνα είναι η Ολυμπία Οδός Α.Ε. (www.olympiaodos.gr) που θα φροντίσει για τη ομαλή και ασφαλή διέλευση των δρομέων.

Τον αγώνα ακόμα στηρίζουν ακόμα η εταιρεία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, η OSHEE ως επίσημος προμηθευτής, ενώ για την προβολή των αγώνων και την ενημέρωση της δρομικής κοινότητας θα φροντίσουν από τη θέση των χορηγών επικοινωνίας οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΝΕΡΙΤ και NOVA SPORTS, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, το περιοδικό RUNNER MAGAZINE και η ιστοσελίδα www.runnermagazine.gr

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympiamarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο