Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 21-22/3

Αγώνες για όλα τα γούστα το διήμερο

Share

Ακόμα ένα πλούσιο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών με επιλογές για όλα τα γούστα. To πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ασφάλτου κυρίως αποστάσεων από τα 5 χλμ. έως και τον ημιμαραθώνιο. Δείτε τις επιλογές για αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα.

Κυριακίδεια
Ένας αγώνας που πραγματοποιείται αρκετά χρόνια από πέρυσι όμως έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού οι συμμετοχές αυξήθηκαν σημαντικά. Πρόκειται για ένα δεκάρι σε άσφαλτο που ξεκινά και τερματίζει εντός του δημοτικού σταδίου της Φιλοθέης. Η διαδρομή του αγώνα είναι αρκετά ευχάριστη αφού περνά από τους όμορφους δρόμους της περιοχής, πατά εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο έδαφος ενώ έχει ορισμένα ελαφρώς ανηφορικά κομμάτια που ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον συγκεκριμένο αγώνα έχουν κλείσει. Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 21/3 από το δρομικό κατάστημα RUNNER STORE στο εμπορικό κέντρο Golden Hall το Σάββατο 19/3 από τις 11:00 έως και τις 20:00.

Δημητροπούλεια
Αγώνας 10 χλμ. όμως πραγματοποιείται και στη Ραφήνα. Ο λόγος για τα 1α Δημητροπούλεια, έναν αγώνα που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run. Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου.
Η διαδρομή θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας. Το μήκος της διαδρομής είναι μετρημένο και η διεξαγωγή του αγώνα θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και αγώνες 1 χλμ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμέων εγγραφών έως και μία ώρα πριν τον αγώνα.

4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας»
Για 4η χρονιά πραγματοποιείται στο Αίγιο ο αγώνας ημιμαραθωνίου με την επωνυμία 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας». Η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδόν εξολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά ενώ η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα του Αιγίου έχουν ολοκληρωθεί.

Βενιζέλειος Ημιμαραθώνιος
O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά τον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο καθώς και τον παράλληλο αγώνα 7,5 χλμ. με την επωνυμία “Ηλιάκειος Δρόμος. Οι αγώνες διεξάγονται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία ενώ και φέτος αναμένεται να συγκεντρώσουν αρκετούς δρομείς.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι και την Παρασκευή 20/3 στα γραφεία του ΣΔΥ Χανίων.

Φασουλάδια
Ο Δήμος Λαγκαδά και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΑΣΘ) με την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ), συνδιοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαρτίου στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, από το υδροθεραπευτήριο μέχρι το κωπηλατοδρόμειο και επιστροφή, με ώρα εκκίνησης τις 10:15 αλλά και Αγώνα Δρόμου 5.125 μέτρων σε χωμάτινη διαδρομή των 5 γύρων των 1.015 μέτρων ο καθένας, στον περιβάλλοντα χώρο του υδροθεραπευτήριου με ώρα εκκίνησης 10:20 πμ.
Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται και την ημέρα των αγώνων από τις 8:30 πμ. έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση στο υδροθεραπευτήριο.

Άρωμα γυναίκας…
Το Σάββατο 21/3 στο εμπορικό κέντρο Golden Hall διοργανώνεται αγώνας μόνο για γυναίκες απόστασης 4 χλμ. “Women Run”. Στον αγώνα είναι ευπρόσδεκτες οι γυναίκες κάθε ηλικίας για να τρέξουν σε έναν αγώνα με fun χαρακτήρα από το Golden Hall στο ΟΑΚΑ και πίσω. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:00 έξω απότο Golden Hall (Κηφισίας 37Α, Μαρούσι


Κι ακόμα
Επιπλέον πραγματοποιούνται αγώνες στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας (2ος Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος 10 χλμ.)  αλλά και στον Δήμο Βύρωνα με την επωνυμία “Δρόμοι ελεύθεροι” με αποστάσεις 4 χλμ. για τους μεγάλους και 1 χλμ. για τα παιδιά. Και στους δύο αγώνες υπάρχει δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής την ημέρα του αγώνα στον χώρο εκκίνησης.

Taygetos Challenge
Για τους φίλους του βουνού ο αγώνας που αναμφισβήτητα ξεχωρίζει είναι η 7η διοργάνωση του Taygetos Challenge στο πανέμορφο βουνό της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες διαφόρων αποστάσεων αλλά και κάθετης ανάβασης τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη κλείσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο