Μπακατσέλος και Γαντζούδη νικητές στην Καλογρέζα

Με τη συμμετοχή πάνω 450 αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου ο αγώνας δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2015» με εκκίνηση το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας.

Share

Με τη συμμετοχή πάνω 450 αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου ο αγώνας δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2015» με εκκίνηση το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας. Η διοργάνωση περιελάμβανε αγώνα 10 χλμ. όπου αναδείχθηκε νικητής ο Διομήδης Μπακατσέλος με 35:32 αλλά και αγώνα 1,5 χλμ. με νικητή τον Παναγιώτη Σταυρόπουλο με 5:10.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση των 30ών Αγώνων Δρόμου, που επί 30 συνεχή χρόνια διοργανώνονται ανελλιπώς από το 1986, στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Είναι αγώνες τιμής και μνήμης για τους 22 εκτελεσμένους από τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών, στις 15 Μαρτίου του 1944. Όλοι όσοι συμμετείχαν στους δύο αγώνες δρόμου (1.500 μ. κύρια για παιδιά και 10.000 μ. για ενήλικες), έτρεχαν πιο συνειδητά από κάθε άλλο αγώνα. Έτρεχαν με σκοπό να τερματίσουν και να τιμήσουν με την αθλητική τους προσπάθεια αυτούς που σ’ αυτόν τον τόπο της Καλογρέζας εκτελέστηκαν.
Των αγώνων προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των ηρώων της Καλογρέζας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο, από τη Δημοτική Αρχή και τους διάφορους Συλλόγους.

Ο καλός καιρός ευνόησε τη διοργάνωση και οι δρομείς απόλαυσαν μία απόλυτα φυλαγμένη διαδρομή, καλά μελετημένη και μετρημένη. Πρώτα έγινε ο αγώνας δρόμου των 1.500 μ. και αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση των 10.000 μ.
Αναφέρουμε λίγα χαρακτηριστικά των αγώνων, που έδωσαν χρώμα, ρυθμό, αλλά και μηνύματα. Επτά εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (3 πεζοί και 4 ποδηλάτες με τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές τους) ήταν σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα. Η εθελοντική ομάδα κρουστών QUILOMBO έδωσε με τα πρωτότυπα τύμπανά της ρυθμό και δύναμη σε όλους τους δρομείς. Η Τροχαία Ν. Ιωνίας και τα Αστυνομικά Τμήματα Ν. Ιωνίας και Περισσού είχαν καλύψει με τροχονόμους και οχήματα όλη την περιοχή, για να τρέχουν με ασφάλεια οι αθλητές.

Εβδομήντα και πλέον εθελοντές, μέλη τοπικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένα άτομα στρατεύθηκαν για την επιτυχία των αγώνων. Ένας νοσηλευτής του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας και δύο ιδιώτες ιατροί ήταν έτοιμοι για τα πιθανά απρόοπτα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για όλα. Ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Ν. Ιωνίας με όλη τη δύναμη των γυμναστών του σε πολλούς τομείς της διοργάνωσης, από μήνες ασχολήθηκε για να υπάρχει το σημερινό λαμπρό αποτέλεσμα. Το Στάδιο σήμερα ήταν πραγματικό στολίδι, με τους ενθουσιώδεις φιλάθλους να χειροκροτούν όλους τους αθλητές, ανάμεσα στους οποίους πρέπει να αναφέρουμε την ξεχωριστή παρουσία του τυφλού Παρολυμπιονίκη (μαραθωνοδρόμου) Στέργιου Σιούτη, που έτρεξε σήμερα με συνοδό του τον υπερμαραθωνοδόμο Παύλο Διακουμάκο, την επίσης μαραθωνοδρόμο τυφλή αθλήτρια Κυριακή Ισπαχανίδου, με το συνοδό της Δημήτρη Ραφτόπουλο και τον πάντα ακμαίο «έφηβο» κύριο Στέλιο Πρασσά, 84 ετών, γεννημένο το 1931, που αρκετά χρόνια τιμά τους αγώνες του Μπλόκου. Εξαιρετικό επίσης χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν η παρουσία πολλών αλλοδαπών αθλητών (από τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, τις ΗΠΑ), που έδωσαν το παρών στον διαφορετικό αυτό αγώνα, καθώς και αθλητών και οργανωμένων συλλόγων δρομέων από αρκετά μέρη της χώρας μας (Λήμνο, Τρίκαλα, Βέροια, Ξυλόκαστρο). Τα σχόλια των αθλητών ήταν ευμενέστατα τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για το φιλειρηνικό μήνυμα των αγώνων, που είναι από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει, χωρίς οι δρομείς να καταβάλλουν αντίτιμο. Ο ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας έχοντας την οργανωτική ευθύνη των αγώνων αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση προς όλους τους δρομείς, όλους τους πάσης φύσεως εθελοντές, αλλά και τη μεγάλη οικογένεια των μελών του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ», που αυτό το πρωινό της Κυριακής στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων. Τους ευχαριστεί όλους και μοιράζεται την επιτυχία των αγώνων με όλους. Επίσης ευχαριστεί την Coca – Cola Τρία Έψιλον για την πλουσιοπάροχη χορηγία του εμφιαλωμένου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, των ισοτονικών ποτών POWERADE και των φυσικών χυμών Amita. Όλοι οι αθλητές τερματίζοντας έπαιρναν ένα αναμνηστικό δίπλωμα και τα ποτά της διοργάνωσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο