Όλα είναι έτοιμα για το αγαπημένο 20άρι της άνοιξης!

Τελευταία νέα και αναλυτικές πληροφορίες για τον 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.

Share
Λίγες ημέρες μένουν για τη διεξαγωγή του 38ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ., της Σκυταλοδρομίας 2×10 χλμ. και του Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών της ALL ABOUT RUNNING αλλά και του περιοδικού RUNNER MAGAZINE, χορηγού επικοινωνίας του αγώνα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δήλωση συμμετοχής σας και σας περιμένουμε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον Αγώνα των 20 χλμ. και στη Σκυταλοδρομία 2×10 χλμ. που ξεπέρασε τις 1.500, αλλά και η ευχάριστη έκπληξη των 300 και πλέον παιδιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως “Ο Αγαπημένος Αγώνας της Άνοιξης”.

Λέμε όχι στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό (Bulling)
ΣΔΥ Αθηνών, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για σημαντικά κοινωνικά θέματα, αφιερώνει τον 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. στην προσπάθεια κατά της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού στο σχολείο, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δυστυχώς έχει αρχίσει να απασχολεί και την ελληνική κοινωνία. Είναι κάτι που μπορεί να το βιώνουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ, ώστε να φοβούνται ακόμα και να πάνε στο σχολείο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό.

Η Γιορτή των Γυναικών
Η 8η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών. 222 γυναίκες θα λάβουν μέρος στον αγώνα της Κυριακής κάνοντας τον πιο όμορφο. Τις ευχαριστούμε και τις περιμένουμε, όπως και όλους τους συμμετέχοντες να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Σημαντική υποστήριξη
Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών και φορέων, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εσάς τους δρομείς.

Σταθερή αξία, η κορυφαία αθλητική εταιρεία ASICSη οποία για τέταρτη συνεχόμενη φορά είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το τρέξιμο και τη στήριξή της στο δρομικό κίνημα. Η νέα συλλογή της σε παπούτσια και ρούχα για τρέξιμο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε δρομέα να απολαύσει με ασφάλεια και άνεση κάθε μέτρο της προπόνησής τους αλλά και να πετύχει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα.
Μαζί μας και το RUNNER STORE, το κατάστημα των δρομέων που προσφέρει μία πλούσια συλλογή από το σύνολο των αθλητικών εταιρειών σε παπούτσια, ρούχα και κάθε αξεσουάρ που χρειάζεται κάθε δρομέας αλλά και προσφέρει δωρεάν προπονήσεις και σεμινάρια σε εβδομαδιαία βάση από καταξιωμένους προπονητές και επιστήμονες.

Το GU Energy Gel, ως χορηγός “ενέργειας” του αγώνα, θα φροντίσει για τρίτη συνεχή χρονιά ώστε η ενέργειά σας να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για μέγιστη απόδοση ενώ το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και το αθλητικό ποτό Oshee θα σας προσφέρουν ενέργεια και ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα. Και βέβαια οι γευστικές μπανάνες της Dole θα σας περιμένουν στον τερματισμό για να αναπληρώσετε άμεσα τη χαμένη ενέργεια.

Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. θα μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην οριοθέτηση της διαδρομής με κώνους (και σας παρακαλούμε να τρέχετε εντός του οριοθετημένου χώρου για τη δική σας ασφάλεια), η INTERAMERICAN θα μας διαθέσει ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, με πολυμελή ομάδα θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον τερματισμό έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, όπως και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Γλυφάδας μαζί με τους 100 και πλέον εθελοντές της διοργάνωσης και της GloVoτης εθελοντικής ομάδας που για πρώτη φορά θα βρίσκεται δίπλα μας.
Με όλα τα παραπάνω και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της 
Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, θα φροντίσουμε έτσι ώστε  να απολαύσετε έναν ασφαλή αγώνα.

Ραντεβού στο RUNNER STORE
Το RUNNER STORE θα φιλοξενήσει και τη γραμματεία του αγώνα από όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο την Παρασκευή 6 (17:00 – 21:00) και το Σάββατο 7 (11:00 – 19:00) Μαρτίου. 

Στο πλαίσιο της χορηγίας του στον αγώνα, το RUNNER STORE θα προσφέρει από ένα τεχνικό t-shirt στους 200 πρώτους δρομείς που θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το κατάστημα.
Εκκίνηση Αγώνα

Και φέτος θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία εκκίνησης η οποία είχε εξαιρετική επιτυχία αφού επιτρέπει σε όλους τους δρομείς να ξεκινήσουν χωρίς καθυστερήσεις την προσπάθειά τους. Έτσι ο χώρος της αφετηρίας (μόνο για τον αγώνα των 20 χλμ. και της Σκυταλοδρομίας 2Χ10 χλμ.) θα βρίσκεται εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία (βλ. σχήμα 1).
Έτσι η εκκίνηση, που θα δοθεί σε δύο “κύματα”, δεν θα αποτελεί πλέον αιτία καθυστέρησης καθώς υπάρχει πολύς χώρος για όλους τους δρομείς να αναπτύξουν τον ρυθμό τους μέχρι να βγουν στην παραλιακή λεωφόρο.

Χρονομέτρηση
Η ηλεκτρονική χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα της MyLaps, όπου το chip θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν χρειάζεται να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμοί χρονομέτρησης θα υπάρχουν στο 5ο, 10ο και 15ο χλμ.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο, 10ο και στο 15ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος” σε μπουκάλι και στο 10ο και 15ο χλμ. με ενεργειακό ποτό OSHEE σε ποτήρι.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της γραμματείας και της εκκίνησης Τερματισμού.

  • Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 2).
  • Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης.
  • Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκιδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
  • Η απόσταση από την στάση μέχρο τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).
  • Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
  • Τέλος όσοι θα χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι προτιμότερο να σταθμεύσουν στον χώρο απέναντι από το Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά, στον χώρο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 2).
  •  Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Πρόγραμμα αγώνα ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
– 8:00-9:00 Άφιξη δρομέων στις εγκαταστάσεις*
– 9:00-9:45 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων** 
– 9:30-9:50 Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης***
– 10:00 Εκκίνηση αγώνα 20 χλμ. 
– 10:20 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:40 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 11:05 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 11:30 Απονομές στους νικητές του παιδικού αγώνα
– 12:15 Απονομές στους νικητές του αγώνα των 20 χλμ.
– 13:00 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 13:30 Λήξη 38ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ.


*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, προτιμήστε να σταθμεύσετε στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο πάρκινγκ του παλιού αεροδρομίου, και όχι στον δρόμο που θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση που παρατηρείται κατά την αποχώρηση των δρομέων.
**Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Μην ξεχάσετε να κολλήσετε στην τσάντα σας τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στο πακέτο συμμετοχής σας.
*** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Για την ομαλότερη ροή και καλύτερη διεξαγωγή του αγωνιστικού κομματιού οι συμμετέχοντες θα πάρουν θέση σε δύο block ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής τους.
Έτσι στο Α block θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1800 ενώ στο Β block αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2800.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Η προθέρμανση θα πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ 2 x 10 χλμ.
9:15-9:30: Συγκέντρωση των μελών Β΄ των ομάδων σκυταλοδρομίας (50 ομάδες), που θα τρέξουν το δεύτερο κομμάτι του αγώνα από το Καβούρι στον Άγιο Κοσμά, στον κάθετο δρόμο της Ποσειδώνος (βλέπε χάρτη) που οδηγεί στο Ακρωτήρι (Ύψος πεζογέφυρας). Σας συμβουλεύουμε να πάρετε μαζί σας κάποια ρούχα του δρομέα που συμμετέχει μαζί σας στην ομάδα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μόλις τερματίσει.

9:30: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Β προς το Καβούρι.
11:45: Αναχώρηση των λεωφορείων με τα μέλη Α από το Καβούρι προς το Ελληνικό.
-Τα μέλη Α των ομάδων σκυταλοδρομίας ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες για την εκκίνηση του αγώνα με τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 20 χλμ. Μόλις ολοκληρώσουν την απόσταση των 10 χλμ. στο σημείο αλλαγής στο Καβούρι θα υπάρχει λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο