Με επιτυχία ο 1ος Αγώνας Δρόμου Ραμνούς 10,5 χλμ.

Με μεγάλη συμμετοχή υποστηρικτών και δρομέων πραγματοποιήθηκε ο αγώνας 10,5 χλμ. με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούς και τερματισμό το χωριό του Γραμματικού.

Share

Με πολύ μεγάλη επιτυχία για πρώτη χρονιά ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Μαραθωνος, με συνδιοργανωτή τον Α.Ο Ραμνούς Γραμματικού, και υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα, της τοπικής κοινότητας Γραμματικού, και την υποστήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, διοργάνωσαν τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ραμνούς απόστασης 10,5 χλμ., με εκκίνηση τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντος, και τερματισμό το πανέμορφο και φιλόξενο χωριό Γραμματικό.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί η μεγάλη προσφορά των τοπικών χορηγών της ευρύτερης περιοχής με την πολύτιμης βοήθεια τους, προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά της ομάδας γυναικών Γραμματικού για άλλη μια φορά συμβάλλοντας σε όλη την διοργάνωση με τον εθελοντισμό τους, αλλά και με την παρουσία του πλούσιου μπουφέ με τα τοπικά εδέσματα, προσφοράς σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

Ιδιαίτερα στις απονομές των τριών πρώτων Νικητών / Νικητριών, δόθηκαν για έπαθλα αγαλματίδια με το σύμβολο του Ραμνούς την θεά Νέμεσις, αλλά και αγαλματίδια φτιαγμένα από τον σύλλογο γυναικών, την θεά Νέμεσις, και τα παραδοσιακά κεντητά ψωμιά (κουλούρες του γάμου η της βάπτισης) που δίνονται στην περιοχή του Γραμματικού.
Οι κουλούρες ήταν φτιαγμένες από μια κυρία από το Γραμματικό.
[!%ARTICLE_MODULE_ID:420:%!]

Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο σε αγώνες τέτοιους που έχουν να κάνουν με την Ιστορία αλλά και την τοπική  παράδοση, να προβάλλονται παράλληλα ήθη και έθιμα της περιοχής μας.

Τέλος οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ραμνούς, και θα χαρούν πολύ να είναι και πάλι κοντά τους στον 2ο Αγώνα Δρόμου Ραμνούς 2016, πάντα την τελευταία Κυριακή των αποκριών!

Δείτε τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
Η μουσική του στην ταινία Chariots of fire έχει αφήσει ιστορία στο δρομικό κόσμο
Ρεκόρ σε αγώνες του εξωτερικού για Τσουπάκη, Τσάκαλο, Διακοστεφανή και Βασιλείου
Δείτε περισσότερα για τις επιδόσεις των νεαρών Ελλήνων αθλητών
1ος Αγώνας Δρόμου «Όλοι Μαζί-Όλοι Ίσοι»
Χαμόγελα και συγκίνηση στον αγώνα στη Λιβαδειά
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο