Ανεβάζει επίπεδο η διοργάνωση του «Σπύρου Λούη»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των Αγώνων Δρόμου Αμαρουσίου 2015 «Σπύρος Λούης».

Share

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου 2015 «Σπύρος Λούης». Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Νίκος Πολιάς, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ Ferrero Greece, κα. Εύη Γιαννίση αλλά και η εκπρόσωπος της Wind Hellas, Χριστίνα Κοραή. 

Οι διοργανωτές ενημερώσαν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα τελευταία νέα του αγώνα, και τους σκοπούς του ενώ απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους δημότητες Αμαρουσίου, και όχι μόνο, να συμμετάσχουν σε αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες που αποτελούν φόρο τιμής στον πρώτο μας μαραθωνοδρόμο, Σπύρο Λούη. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 5 & 10 χλμ. αλλά και μικρότερης απόστασης για τους μικρούς δρομείς ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως επιπέδου.
Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έλαβε πρώτος το λόγο ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία, φέτος για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούμε στο Μαρούσι τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης». Μέσα από το αθλητικό αυτό γεγονός τιμούμε τον συμπατριώτη μας που δόξασε με την επιτυχία του το Μαρούσι και την πατρίδα μας. Εγκαινιάζοντας αυτόν τον θεσμό, πέρυσι, σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής αλλά και να παρακινήσουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο στέλνοντας, παράλληλα, ένα μήνυμα με κοινωνικό περιεχόμενο». Κλείνοντας ευχαρίστησε του μεγάλους χορηγούς του αγώνα Wind Hellas και Ferrero Greece για την υποστήριξη τους.

Η Εύη Γιαννίση, Marketing Responsible Ferrero Greece, δήλωσε σχετικά για τη χορηγική δράση της εταιρείας στον αγώνα: «Για το Kinder+Sport η φυσική δραστηριότητα αποτελεί βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη και καλή υγεία των παιδιών. Βασική μας πεποίθηση είναι ότι τα παιδιά που είναι δραστήρια από νεαρή ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο ενεργητικοί και υγιείς ενήλικες. Στόχος λοιπόν των δράσεών μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, να διασκεδάζουν και να έχουν τελικά μια ακόμα πιο χαρούμενη ζωή. Γιατί για το Kinder+Sport ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και διασκέδαση!»

Η Χριστίνα Κοραή, εκπρόσωπος της Wind Hellas, και έταιρου χορηγού δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως εταιρεία που έχει την έδρα της στο Μαρούσι να υποστηρίζουμε τους αγώνες που αναδεικνύουν τις αξίες του αθλητισμού τιμώντας παράλληλα ένα θρυλικό πρόσωπο όπως αυτό του Σπύρου Λούη. Η Wind υποστηρίζει τους αγώνες δρόμου από το 2011 ενώ μεγάλη αξία έχει για εμάς η κοινωνική προσφορά που συνδέεται με την ανθρώπινη προσπάθεια».

Τέλος, ο Νίκος Πολιάς, διευθυντής της All About Running και υπεύθυνος για την οργάνωση του αγώνα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εντυπωσιακή υποστήριξη από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντών στην πρώτη διοργάνωση και βέβαια για την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την Κυριακή 1 Μαρτίου θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Συνεχίζοντας επεσήμανε τη μεγάλη αξία του παιδικού αγώνα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η συμμετοχή των παιδιών από μικρή ηλικία σε αγώνες δρόμου και η επαφή τους με τον αθλητισμό, τα βοηθά στο να δημιουργήσουν αθλητική συνείδηση να μάθουν να προσπαθούν αποκτώντας πολύτιμα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους και βέβαια κάνουν καλό στην υγεία τους. Η υποστήριξη της Ferrero Greece και του προγράμματος Kinder+Sport στον παιδικό αγώνα είναι ιδαίτερα σημαντική και καλώ τους γονείς του Μαρουσιού αλλά και από άλλους δήμους να φέρουν τα παιδιά τους να τρέξουν στον αγώνα».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Σπύρος Λούης, εγγονός του του μαρουσιώτη χρυσού Ολυμπιονίκη ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Δήμο για την τιμή που κάνει στον παππού του.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.spiroslouisrun.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο