Με επιτυχία η επιστημονική εσπερίδα του ΣΔΥΑ

Εξαιρετικές παρουσιάσεις από έγκριτους επιστήμονες

Share

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η επιστημονική εσπερίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας με κεντρικό θέμα «Τρέξιμο – Κοινωνιολογική προσέγγιση του φαινομένου» με πολλούς έγκριτους επιστήμονες να δίνουν το παρών μεταφέροντας σημαντικές γνώσεις σε όσους είχαν την τύχει να παραβρεθούν στο στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΣΔΥΑ.

“Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τη στήριξη της δρομικής κοινότητας με κάθε μέσο, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) πραγματοποίησε και φέτος με επιτυχία επιστημονική εσπερίδα με κεντρικό θέμα «Τρέξιμο Κοινωνιολογική προσέγγιση του φαινομένου» το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, μετά από ευγενική παραχώρηση του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Παιδείας, Άθλησης και Νεότητας Δήμου Αθηνών), ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν για μία ακόμη χρονιά το περιοδικό RUNNER.

Η Επιστημονική Εσπερίδα ήταν αφιερωμένη στον 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20χλμ και 2χλμ για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Μέσα από ένα πλούσιο σε εικόνες και άγνωστο ακόμη θέμα στον ευρύτερο χώρο του τρεξίματος, όσοι παρακολούθησαν τις ομιλίες της εσπερίδας είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα τελευταία νέα της αθλητικής επιστήμης, έχοντας κεντρική βάση την Κοινωνιολογική προσέγγιση του φαινομένου γύρω από το τρέξιμο και την άσκηση, πολύτιμες συμβουλές για τη διατροφή, την ενδυνάμωση την υγεία καθώς και την πρόληψη των τραυματισμών καθώς και τρόπους εύρεσης νέων κινήτρων από μία ομάδα ιδιαίτερα ικανών ομιλητών.

Η εσπερίδα άνοιξε με τον Γιάννη Μπίρη να προλογίζει τα θέματα κάνοντας και μία αναφορά στο πολύχρονο έργο του ΣΔΥΑ ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον κ. Γιάννη Μπίρη Γενικό Χειρουργό, Κοινωνιολόγο, με θέμα «Κοινωνιολογική προσέγγιση του τρεξίματος» ο οποίος έκανε μια ιστορική αναφορά για την επιστήμη της Κοινωνιολογίας και τις εξελίξεις που η ίδια η επιστήμη έχει επιφέρει στη καθημερινότητα του ανθρώπου. Αναφέρθηκε ειδικά το επιμέρους θέμα του τρεξίματος και τα οφέλη που αποκομίζει ο Δρομέας της ευρύτερης δρομικής κοινότητας. Το κοινό στο τέλος της ομιλίας του προέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που τις περισσότερες φορές οι δρομείς αποφασίζουν να λάβουν μέρος ή να ξεκινήσουν να τρέχουν, στις οποίες ο κ. Μπίρης έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Ζαρώτης, Ψυχολόγος – Αθλητικός Ψυχολόγος όπου με μία καθηλωτική ομιλία με θέμα «Γιατί τρέχω, Ψάχνοντας απαντήσεις με μια ψυχολογική προσέγγιση» αναφέρθηκε στα κίνητρα και την παραμονή στην άσκηση βοηθώντας το κοινό να αντιληφθεί τους εσωτερικούς λόγους που το ωθούν στην άσκηση και στο τρέξιμο ενώ του έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτεί πώς θα πρέπει να θέτει τους στόχους του. Με το πέρας την ομιλίας του οι ερωτήσεις του κοινού έπεφταν βροχή με τον κ. Ζαρώτη να απαντά στο κοινό.

«Ιατρικά προβλήματα στους Δρομείς» ήταν το θέμα που ανέπτυξε με επιτυχία στους παρευρισκόμενους η κυρία Κυράτσα Παντσιώτη Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και δρομέας. Η κυρία Παντσιώτη ενημέρωσε για καταστάσεις και λόγους που είναι σχεδόν άγνωστα στους δρομείς δίνοντας ξεκάθαρες οδηγίες για την  πρόληψή τους ή την αντιμετώπισή τους. Στο τέλος της ομιλίας της κλήθηκε να απαντήσει στα αρκετά ερωτήματα του κοινού που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία της.

Η δεύτερη κυρία της παρέας, η κα Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Κλινική Διαιτολόγος, Αθλητική Διατροφολόγος, έδωσε τα δικά της «φώτα» στο κοινό όσον αφορά την «Σημασία των θρεπτικών συστατικών στον μεταβολισμό κατά την άσκηση»,

Οι ερωτήσεις του κοινού που διψούσε να ακούσει χρήσιμες συμβουλές στο τέλος πραγματικά δεν είχαν σταματημό και ολοκληρώθηκαν μόνο όταν οι υπεύθυνοι του χώρου τους κάλεσαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η βραδιά έκλεισε με ένα ποτήρι κρασί καθώς και μπουφέ για όλους και πολύ κουβέντα με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας να ευχαριστεί όσους αποδέχθηκαν την πρόσκληση και να υπόσχεται τη συνέχιση δράσεων με παρόμοιο σκοπό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο