Μεταγωνιστικό δελτίο Ymmitos Global Running Day 2021

Οι νικητές των αγώνων

Share
Ymittos Global Running Day 2021

Η διοργάνωση του Ymmitos Global Running Day 2021 μας ενημερώνει για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα που έγινε στις 2 Ιουνίου. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

Μεταγωνιστικό δελτίο Ymmitos Global Running Day 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ymittos Global Running Day 2021, το πρώτο δρομικό γεγονός μετά την επίσημη επανεκκίνηση των αγώνων από τη ΓΓΑ από 1η Ιουνίου λόγω πανδημίας ύστερα από 7 μήνες. Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής, οι δρομικές ομάδες Santa Running Team και Ymittos Runners τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος διοργανώνοντας μια σειρά αγώνων στην αγαπημένη «Τεσσάρα» στον Υμηττό, με απόλυτο σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων εκτός Σταδίου.

Το ενδιαφέρον των αθλητών και αθλητριών ήταν μεγάλο και η ικανοποίηση στο χαμόγελο μετά τον τερματισμό τους ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβλήθηκε από την οργανωτική επιτροπή. Οι περίπου 100 συμμετέχοντες σε όλες τις κούρσες (1km Παιδικό, 5km Δρόμος, 10km Δρόμος, 5km Trail) μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για το περιβάλλον που τρέξανε.

Το έργο των εθελοντών

Αφανείς ήρωες ήταν η ομάδα των εθελοντών μας που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Φορούσαν τις μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε αντισηπτικό σε κάθε σταθμό, παρέδωσαν όλοι βεβαίωση για self -test πριν αναλάβουν σε κάποιο πόστο και με το χαμόγελο και την ευγένεια τους είτε καλωσόριζαν, είτε ενθάρρυναν, είτε ανατροφοδοτούσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας χωρίς άμεση επαφή είτε βοηθούσαν στη χρονομέτρηση είτε έβγαζαν φανταστικές φωτογραφίες, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν στους δρομείς εντός των επομένων ημερών.

Η Novasports Running Team στο Ymittos Global Running Day 2021

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περικλής Ιακωβάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400m μετ’ εμποδίων και «Captain» της Novasports Running Team, η οποία έδωσε βροντερό παρόν στην επανεκκίνηση των αγώνων.

Αγώνες και νικητές

Παιδικός αγώνας 1km

Το αγωνιστικό Πρόγραμμα προέβλεπε έναν παιδικό αγώνα 1km, οπού οι μικροί επίδοξοι «Μαραθωνοδρόμοι» έτρεξαν με όλη τους τη δύναμη και έλαβαν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους εθελοντές και τους συνοδούς τους.

Trail 5km

Η βουνίσια διαδρομή των 5km ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, καθώς ήταν βατή, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και οι εθελοντές φρόντιζαν να μην υπάρξουν προβλήματα με την σηματοδότηση των μονοπατιών. Η διαδρομή ήταν σε καθαρά ορεινό περιβάλλον χωρίς πρόσβαση σε θεατές ή αυτοκίνητο και η απόσταση στην εκκίνηση ήταν τέτοια που ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες τραυματισμών.

Ο τερματισμός ήταν συγκλονιστικός αφού τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέβαλαν οι: 1οςΚαραγιάννης Γεώργιος – 27’19, 2ος – Μαλής Γιάννης – Santa Running Team – 27’20 και 3ος – Τσάτσος Ελευθέριος – ΤΣΑ-ΤΣΙ-ΤΣΟΥ TEAM – 27’30. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Μπούζα Κέλλη – ΣΚΑ Χολαργός Παπάγου με 34’00.

Αγώνας 10km

Ο τερματισμός στα 10km είχε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού οι δύο αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού τερμάτισαν μαζί στην 1η και 2η θέση. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν δύο φορές η διαδρομή του 5αριού με τροφοδοσία ανά 2,5χλμ. Τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1οςΤιμπαλέξης Βασίλειος – Ε.Ο.Σ. Αλμυρού – 42’09, 2ος – Πρεβεζάνος Θωμάς – Ε.Ο.Σ. Αλμυρού – 42’10 και 3η Διαμαντέα Ρόνη – ΑΣΑΠ –  Santa Running Team – 44’08.

Ymittos Global Running Day 2021
Αγώνας 5km

Τα 5km Δρόμου ήταν η τελευταία διαδρομή της εκδήλωσης με μπλοκ εκκινήσεων μέχρι 30 άτομα, όπως και στις άλλες αποστάσεις. Ο τερματισμός πάλι ήταν με μικρή διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1οςΤρίγκας Αντρέας – 21,25, 2ος – Μαυρομμάτης Αλέξανδρος – 21,30 και 3ος – Φλώρος Νικόλαος – Η Καρδιά του Παιδιού – 22’55. Οι 3 πρώτες γυναίκες τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά: 1ηJafari Seddigheh – Santa Running Team – 27’30, 2η – Αραπίτσα Βασιλική – Santa Running Team – 27’45 και 3η – Τσούμπα Μαρία – Santa Running Team – 27’50.

Για να κατεβάσετε το πλήρες δελτίο πατήστε παρακάτω:

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο