Η δόξα του Μαραθωνίου συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα!

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας!

Share

Η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος, προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φίλους του αθλητισμού που την επισκέπτονται για να νιώσουν από κοντά τη μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου που φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαιότητα. Τότε που οι αθλητές ξεκινούσαν λίγες ημέρες πριν από Αρχαία Ήλιδα για να καταλήξουν στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο τέλεσης των Αγώνων.
Στις 29 Μαρτίου, τα μέλη της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον 1ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, έναν αγώνα με αφετηρία την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Η Ιδέα
Ο Μαραθώνιος, το αγώνισμα που συνδέει τη σύγχρονη εποχή με την ιστορία, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο μεγαλείο και τη δύναμη της θέλησης, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που θεμελιώθηκαν οι αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες. 
Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φιλοδοξεί να αναδείξει τις αρχές του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου, προσφέροντας στους δρομείς όλου του κόσμου τη δυνατότητα να τρέξουν στη διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία ακολουθούσαν οι αθλητές πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αγώνες για όλους
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας, να συμμετάσχουν τόσο τρέχοντας όσο και υποστηρίζοντας εθελοντικά στους διάφορους τομείς της διοργάνωσης. Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα, που ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου με την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα, περιλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία στην ίδια διαδρομή και συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαρτίου με 4 αγώνες. 
Τον Μαραθώνιο με εκκίνηση από την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, τον Ημιμαραθώνιο με αφετηρία τον Πύργο και τερματισμό επίσης στην Αρχαία Ολυμπία, τον αγώνα 12 χλμ. από την Ήλιδα στην Αμαλιάδα και έναν αγώνα 2 χλμ. στην Αμαλιάδα για παιδιά.

Αφιερωμένος στον Χαρίλαο Βασιλάκο
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο δρομέα στην ιστορία που τερμάτισε σε μαραθώνιο δρόμο και ήταν 2ος στου πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο του Βασιλάκου, φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Η περίοδος των εγγραφών έχεις ξεκινήσει και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Δηλωθείτε σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο