Συνέντευξη τύπου του Παλαμήδειου Άθλου

Share
Ёˁ̇ąɏӠHˏӠ2019 - NAFPLIO CASTLE RUN 2019 (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Κωστούρος: «Να έρθει ο κόσμος στο Ναύπλιο, να απολαύσει την εμπειρία του Παλαμήδειου Αθλου»

Kάλεσμα σε όλους τους δρομείς να ταξιδέψουν στο Ναύπλιο και να τρέξουν στον Παλαμήδειο Αθλο την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του Παλαμήδειου Αθλου: «Πέμπτη χρονιά φέτος Παλαμήδειος Αθλος και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης, να καλέσουμε τους δρομείς να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα όρια τους και ν’ ανέβουν τα σκαλιά του Παλαμήδειου και να γυρίσουν τρέχοντας, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο που απαιτεί ξεχωριστή αθλητική υποδομή ή να συμμετάσχουν και στους υπόλοιπους αγώνες, για να ζήσουν τη δική τους εμπειρία. Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο που είναι μαζί μας, για την αμέριστη συμπαράσταση, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την προϊσταμένη της την κα Παπαδημητρίου, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα. Να ευχαριστήσω την εκπαιδευτική κοινότητα, τους χορηγούς μας και φυσικά όλους τους Ναυπλιείς που κάθε χρόνο βοηθούν, στηρίζουν και είναι δίπλα μας σε αυτές τις προσπάθειες. Ο Παλαμήδειος Αθλος είναι ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός που μπορεί να απλωθεί σε όλο τον κόσμο και το κάνει. Κάθε χρόνο κάνει ένα βήμα μετρημένο, σωστό και αποφασιστικό και ήδη κάνουμε όνειρα για τα επόμενα χρόνια, καθώς μπροστά μας υπάρχουν επετειακοί αγώνες που θα δώσουν άλλη διάσταση στην ανάβαση του Κάστρου. Θα ήθελα λοιπόν να καλέσω τον κόσμο, να έρθει στο Ναύπλιο, να απολαύσει αυτή την εμπειρία, αλλά και αυτό που ζούμε εμείς κάθε μέρα, έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τόπο».

Ёˁ̇ąɏӠHˏӠ2019 – NAFPLIO CASTLE RUN 2019 (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου, ενώ ταυτόχρονα  περιλαμβάνει αγώνες, 10 χλμ., 3 χλμ. για όλους & 1,5 χλμ. junior run, με όλες τις αποστάσεις να είναι κοντά στο sold out!

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Μαλτέζος είπε: «Η διοργάνωση αυτή, παράλληλα με το Μαραθώνιο, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους  αθλητικούς θεσμούς στη χώρα, γι’ αυτό και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στηρίζει τον 5ο Παλαμήδειο Αθλο με όλες τις δυνάμεις και κάθε χρόνο εμπλεκόμαστε όλο και περισσότερο σε αυτό το υψηλής εμβέλειας γεγονός, καθώς προάγει το αθλητικό πνεύμα αλλά αναδεικνύει και με το καλύτερο τρόπο το κάλλος και την ιστορία της πόλης του Ναυπλίου. Πρέπει να σταθώ στη μοναδικότητα που χαρακτηρίζει τον Παλαμήδειο Αθλο. Άλλος τέτοιος αγώνας δεν υπάρχει, είναι μία μοναδική δρομική εμπειρία, με τρέξιμο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, ανέβασμα των μυθικών 999 σκαλοπατιών μέχρι την κορυφή του Παλαμηδείου, με μοναδική θέα και εικόνες που δύσκολα μπορεί να συναντήσει δρομέας σε άλλο αγώνα. Ταυτόχρονα είναι ένας αγώνας που περιλαμβάνει στους εορτασμούς της απελευθέρωσης του Ναυπλίου και παραπέμπει στο κατόρθωμα του Στάικου Σταικόπουλου και των ανδρών του, να εισβάλλουν στο Παλαμήδι ανήμερα του Αγιου Ανδρέα, την 30η Νοεμβρίου». 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Δήμος Μπουλούκος, καθώς ο ΠΣΑΤ δίνει την αιγίδα του στη διοργάνωση, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος, ο Πρόεδρος συλλόγου απανταχού Ναυπλιέων ο “ΝΑΥΠΛΙΟΣ” Κώστας Κολόκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγους Παλαμήδης Θεοδόσιος Σπαντιδέας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Χρήστος Ζέρβας και η Νάντια Αναστασίου – Σμυρναίου, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο 5ος Παλαμήδειος Άθλος θα λάβει χώρα στις 24 Νοεμβρίου του 2019, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Παλαμήδειο Άθλο- 5 χλμ. και τα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 3 χλμ. και των 1.500μ. junior run στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης: https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης: https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Ёˁ̇ąɏӠHˏӠ2019 – NAFPLIO CASTLE RUN 2019 (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

  • Λαμπαδηδρομία

Για μια ακόμη χρονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου, θα λαμπρύνει με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων.

Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, ο βωμός ανάβει, τα φώτα του κάστρου σβήνουν!

  • Pasta Party

Από τον Παλαμήδειο Άθλο δεν θα μπορούσε να λείπει ένα pasta party! Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν με ενέργεια και… υδατάνθρακες στο Pasta Party που πραγματοποιείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ με συμβολική συνδρομή. Αμέσως μετά το Pasta Party ακολουθεί μουσική εκδήλωση!

To Pasta Party θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

  • Σκακιστικές δράσεις

Στις φετινές εκδηλώσεις του Παλαμηδίου Άθλου εντάχθηκαν με απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) και οι δράσεις της Σκακιστικής Ακαδημίας Ναυπλίου. Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Faethon Skyrace: Με πολλές συμμετοχές και ρεκόρ
Όλα όσα έγιναν, οι νικητές και τα αποτελέσματα
Ήρθε η ώρα για το Zagori Mountain Running 2024
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο