H Salomon & η SUUNTO μεγάλοι χορηγοί του 16ου Olympus Marathon

Οι αθλητές της Salomon στον Όλυμπο

Share

H Salomon & η SUUNTO είναι για άλλη μια χρονιά Μεγάλοι Χορηγοί του Olympus Marathon, του σημαντικότερου αγώνα trail running στην Ελλάδα και μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Skyrunning, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στον Όλυμπο.

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών». Ο αγώνας ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και τερματίζει στο πάρκο του Λιτόχωρου. Η διαδρομή καλύπτει συνολική απόσταση 43,8 χιλιομέτρων. Για άλλη μία χρονιά, εκτός από τον Μαραθώνιο, θα διεξαχθούν και οι αγώνες Vertical & Ultra.

Στον Olympus Marathon θα συμμετέχουν οι αθλητές της ομάδας Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος κάτοχος της καλύτερης ελληνικής επίδοσης στο συγκεκριμένο αγώνα, Γιάννης Κουρκουρίκης, Slawomir Matras, Φωτεινή Κολόκα και Θανάσης Παγουνάδης. Ο αθλητής μας Γιώργος Διαλεκτός θα συμμετάσχει στον αγώνα Olympus Vertical.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου και ο αγώνας 14 χλμ. Κόψη των Αετών καθώς και ο αγώνας 5 χλμ. Melindra Trail.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.olympus-marathon.com/

Λίγα λόγια για τη Salomon
Η Salomon γεννήθηκε στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων το 1947. Καθοδηγούμενοι από το πάθος τους για τα σπορ του βουνού και τις καινοτομίες στον τομέα του design, ο Francois Salomon και ο γιος του George σχεδίασαν και τελειοποίησαν πολλές από τις πρώτες σύγχρονες δέστρες του σκι.
Σήμερα η Salomon διαθέτει είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ καθώς και εξοπλισμό για όλα τα ορεινά σπορ και συγκεκριμένα για το σκι, το snowboarding, το adventure racing, την ορειβασία, την πεζοπορία, το trail running και πολλά άλλα αθλήματα.
Αυτό που χαρακτηρίζει τη Salomon και την καθιστά ηγέτιδα εταιρεία στον εξοπλισμό για τα ορεινά σπορ είναι η ανάγκη να κάνει πράξη ακόμα και τις πιο καινοτόμες ιδέες διευρύνοντας τα όρια του εφικτού. Η κληρονομιά, η κουλτούρα και η σημερινή δέσμευσή της καθοδηγούνται από ένα όραμα: κορυφαία προϊόντα για ορεινά αθλήματα δημιουργούνται από κορυφαίους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ορεινά αθλήματα!

Λίγα λόγια για τη Suunto
Η Suunto ιδρύθηκε το 1936, όταν ο Φινλανδός μηχανικός Tuomas Vohlonen ανακάλυψε τη μέθοδο μαζικής παραγωγής για τις πυξίδες υγρού τύπου. Από τότε, η Suunto παραμένει στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού και της καινοτομίας για τα αθλητικά ρολόγια, τους υπολογιστές βυθού και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι λάτρεις της περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα ψηλότερα βουνά έως τα βάθη των ωκεανών, η Suunto εξοπλίζει τους λάτρεις της περιπέτειας σωματικά και πνευματικά για να κατακτήσουν νέα εδάφη.
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας και το εργοστάσιο βρίσκονται στη Vantaa, στη Φινλανδία. Με πάνω από 400 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα προϊόντα της Suunto πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η εταιρία είναι θυγατρική της Amer Sports Corporation, στην οποία ανήκουν επίσης τα σήματα Salomon, Arcteryx, Atomic, Wilson, Precor, Mavic και Nikita.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο