Δείτε τι έγινε στο Μονοπάτι Παρνασσού 2019

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης

Share

Με μεγάλη επιτυχία για άλλη μία φορά πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Απριλίου το Μονοπάτι Παρνασσού 2019. Δείτε αναλυτικά τι έγινε στο μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης που ακολουθεί:

«Άλλη μια διοργάνωση Μονοπάτι Παρνασσού έριξε την αυλαία της λίγο πριν τις  4 μμ  την Κυριακή 21 Απριλίου, μετά τις απονομές στους νικητές, με την καθιερωμένη φωτογραφία των ενθουσιασμένων αλλά και κατάκοπων εθελοντών.

Όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει γνωστό το Μονοπάτι Παρνασσού ήταν για άλλη μια χρονιά παρόντα. Όλη η πόλη ήταν από το Σάββατο στο πόδι, οι πάρα πολλοί εθελοντές ήταν όπως πάντα ενθουσιώδεις και εξυπηρετικοί, στη θέση τους στο βουνό ή στην Αμφίκλεια, τα στελέχη του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. Διόνυσος φρόντιζαν να λειτουργούν τα πράγματα “όπως πρέπει”, η συμμετοχή των δρομέων όπως πάντα μεγάλη. Η πλατεία της Αμφίκλειας ήταν, από νωρίς το πρωί, γεμάτη με δρομείς που ετοιμάζονταν για τους αγώνες και άδειασε σιγά σιγά ώρες μετά την λήξη των αγώνων.
Αυτό που ήταν διαφορετικό φέτος ήταν η προσπάθεια της διοργάνωσης μέχρι και λίγο πριν την εκκίνηση να καταστήσει τη διαδρομή ασφαλή για τους δρομείς των 24,2 χιλιομέτρων. Η διαδρομή σε μήκος 6 περίπου χιλιομέτρων ήταν καλυμμένη από χιόνι που το ύψος του έφτανε το 1,5 μέτρο. Παρά τις πολλές επεμβάσεις που έγιναν, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικράτησε την προηγούμενη νύχτα, το χιόνι ήταν παγωμένο και επικίνδυνο, έτσι αναγκαστικά δόθηκε αναβολή 15 λεπτών στην εκκίνηση των αγώνων.

 

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας βοήθησε να εξελιχθεί ο αγώνας ομαλά και χωρίς προβλήματα. Μόνη επίπτωση της παρουσίας χιονιού στο μονοπάτι η χαμηλότερη ταχύτητα των αθλητών και οι αισθητά χειρότεροι χρόνοι τερματισμού σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Παρόλα αυτά οι εντυπώσεις των δρομέων όπως εκφράστηκαν μετά τον τερματισμό, ήταν ενθουσιώδεις για την εμπειρία που είχαν μόλις ζήσει.

Νικητής του αγώνα των 24,2 χιλιομέτρων ο Γιώργος Λουφέκης, ενώ ο δεύτερος Ανδρέας Ανδριόπουλος και ο τρίτος Φώτης Ματσίγκος σημείωσαν τον ίδιο χρόνο. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Ελένη Χαζηράκη, δεύτερη η Μυρσίνη Κολύφα και τρίτη η Μαρία Ψάλτη.

Στο Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού των 10,9 χιλιομέτρων νικητής ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κωνσταντίνος Ζήνδρος και πρώτη γυναίκα  η Παναγιώτα Ράπτη. Στο Μονοπάτι Αμφίκλειας των 6 χιλιομέτρων νικητής ήταν ο 16χρονος Βασίλης Περδικούλης από την Αμφίκλεια και νικήτρια η Αριστέα Λάγγαρη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής αλλά και του Σαββάτου μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://dionysosamfiklias.gr/monopati-parnassou/agwnes/apotelesmata

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Διόνυσο Αμφίκλειας και συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Μεγάλοι χορηγοί η εταιρία Δέλτα Τεχνική και η εταιρία ψηφιακών εκτυπώσεων Nextshop, ενώ δεκάδες ήταν οι εταιρίες και οι επαγγελματίες που συνεισέφεραν με διάφορους τρόπους. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.
Να θυμίσουμε ότι και οι τρεις ορεινές διαδρομές, με τη μόνιμη σήμανση που διαθέτουν, αποτελούν ένα όμορφο και ασφαλές πεδίο προπόνησης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο του ορεινού τρεξίματος το Σαββατοκύριακο 25/26 Απριλίου 2020 για το Μονοπάτι Παρνασσού 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο