Τάσσης και Πετρουλάκη στο 10άρι

Δείτε τι έγινε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ.

Share

Ο Γιώργος Τάσσης και η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων.

Η κούρσα των ανδρών ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα με μία ομάδα από 5-6 δρομείς να προπορεύονται. Γιώργος Τάσσης, Νικόλας Φράγκου, Δήμος Μαγγίνας, ο Νίκος Σταμούλης και Γιάννης Ζερβάκης πήγαιναν μαζί για τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα εναλλάσσοντας μερικές φορές στην κορυφή.

Στα τελευταία δύο χιλιόμετρα η πρώτη τριάδα είχε ξεκαθαρίσει και όλοι περίμεναν την τελευταία στροφή για να κάνουν την κίνησή τους. Έτσι, ο ρυθμός ανέβηκε αρκετά και όλα κρίθηκαν στην τελική ευθεία όπου πρώτος μπήκε ο Φράγκου, όμως τελικά ο Τάσσης ήταν πιο δυνατός κι έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της καριέρας του.

Ο χρόνος του 30:09.12 μπορεί να μην είναι κάτω από το φράγμα των 30 λεπτών που αποτελούσε και τον  μεγάλο στόχο του νεαρού αθλητή, ωστόσο, αποτελεί και όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Ο Νικόλας Φράγκου ήταν δεύτερος με 30:09.68 και μεγάλο ατομικό ρεκόρ, ενώ ο Μάριος Αναγνώστου έμεινε τρίτος με 30:10.09 πιάνοντας και αυτός το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23 και σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ για λίγα εκατοστά.

Στις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη έτρεξε ψύχραιμα και με υπομονή και έφτασε σε μία άνετη νίκη με 34:58.12, επίδοση που αποτελεί νεο ατομικό ρεκόρ. Η Πετρουλάκη πριν από μερικές μέρες είχε σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ και στον Μαραθώνιο όταν τερμάτισε σε 2:43:14 στο Ρότερνταμ.

Η κούρσα ξεκίνησε με ένα δυνατό πρώτο διχίλιαρο της Σόνιας Τσεκίνη, με την Πετρουλάκη να μένει ελεγχόμενα πίσω. Ωστόσο, μετά από εκείνο το σημείο η αθλήτρια του Τάκη Γερακού (ο οποίος είναι προπονητής και του Γιώργου Τάσση), ανέβασε σταδιακά ρυθμό και ξέφυγε  με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη. Ο τελικός της χρόνος αποτελεί νέο ρεκόρ για 20 δευτερόλεπτα!

Η δεύτερη θέση κρίθηκε στα τελευταία δύο χιλιόμετρα με την Ειρήνη Τσουπάκη να ξεφεύγει από το γκρουπ των τριών επόμενων δρομέων και να φτάνει τερματίζει μετά την Πετρουλάκη σε 36:07.43. Τρίτη με σπουδαίο ατομικό ρεκόρ ήταν η 22χρονη Μοσχούλα Μανούσου – Παρασκευοπούλου με 36:17.99, επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση στις νέες (Κ23), ωστόσο, έχασε για λίγο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η Ειρήνη Μιχαλά ακολούθησε με 36:45.07 και την τρίτη η Φανή Δημητριάδου (ΣΑΠΚ) 38.17.16.

Στην κατηγορία των Ανδρών Κ20 νικητής ήταν ο Σταύρος Λίζος με 33:51.24 και ακολούθησαν οι Θανάσης Λιγώνης με 34:33.12 και ο Σπύρος Καπογιαννάτος με 35:49.87.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο