Όλα τα βλέμματα στο Λονδίνο

Την Κυριακή του Πάσχα ο Virgin Money London Marathon

Share

Την Κυριακή 28 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ο Virgin Money London Marathon. Χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη θα τρέξουν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας σε έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο, αγώνα Μαραθώνιου στον κόσμο.

Ο καιρός αναμένεται σχετικά καλός για την ώρα, με ήλιο και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Η περσινή διοργάνωση, ωστόσο, θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο θερμές όλων των εποχών, και διοργανωτές και δρομείς εύχονται να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Λονδίνο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε!

Ο Eliud Kipchoge είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί και ένας σπουδαίος λόγος για να παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα. Ο 33χρονος Κενυάτης θα προσπαθήσει να κατακτήσει μία ακόμα νίκη στη βρετανική πρωτεύουσα και την αγαπημένη του διοργάνωση ώστε να φτάσει συνολικά τις τέσσερις (2015, 2016, 2018). 

Η παρουσία του Mo Farah και μάλιστα μπροστά στο κοινό του, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη με τον Βρετανό να δηλώνει σε καλή κατάσταση. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να δούμε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Kipchoge και Farah, με τον Κενυάτη βέβαια να είναι το μεγάλο φαβορί.

Δεν θα τρέχουν μόνοι τους, όμως! Παρών θα είναι και ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Wilson Kipsang (2:03:23), οι Αιθίοπες Tamirat Tola (2:04:06), Kitata (2:04:49), Mosinet Geremew (2:04:00), οι Κενυάτες Abraham Kiptum (2:05:26), Daniel Wanjiru (2:05:21), καθώς και το ανερχόμενο ταλέντο των Βρετανών, ο Callum Hawkins που έχει ρεκόρ 2:10:17 και θα προσπαθήσει να σπάσει το φράγμα του 2:10. Συνολικά, πάντως η λίστα των ελίτ περιλαμβάνει περισσότερους από 30 δρομείς, κυρίως από την Αφρική, αλλά και την Ευρώπη με πραγματικά σπουδαίες επιδόσεις.

Στις γυναίκες η Mary Keitany είναι αυτή που φαντάζει ως το μεγαλύτερο φαβορί για τη νίκη, την οποία μάλιστα έχει κατακτήσει ακόμα τρεις φορές στο Λονδίνο (2011, 2012, 2017), ενώ μην ξεχνάμε πως έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση σε αγώνα μόνο με γυναίκες (2:17:01 και φυσικά στο Λονδίνο). Θα πρέπει βέβαια να νικήσει τις συμπατριώτισσές της Vivian Cherouyot που έχει ρεκόρ 2:18:31, Gladys Cherono (2:18:11), και Brigid Kosgei (2:18:35), αλλά και την Birhane Dibaba (2:19:51) από την Αιθιοπία. Με λίγα λόγια, στην κούρσα θα βρίσκονται έξι δρομείς με ρεκόρ κάτω από 2:19:51!

Στον αγώνα θα δούμε αρκετούς Βρετανούς Celebrities, αλλά και πολλούς που θα αποπειραθούν να πετύχουν κάποιο περίεργο ρεκόρ Guiness, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο στο Λονδίνο, και φυσικά – το σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης – πολλούς μασκαρεμένους δρομείς. Αυτό που θα δώσει έναν νέο παλμό στη διοργάνωση είναι και η έκθεση του αγώνα που μετονομάζεται “London Marathon Running Show” και αποτελεί και χώρο παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.

Η εκκίνηση της κούρσας των γυναικών θα γίνει στις 9:15 (11:15 ώρα Ελλάδος), και των ανδρών αλλά και όλων των υπόλοιπων δρομέων στις 10:00 (12:00 ω.Ε.). Νωρίτερα, στις 8:55 θα έχουν ξεκινήσει οι δρομείς με τα χειρήλατα αμαξίδια.

Για όσους έχουν τη διάθεση να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπορούν μέσω το βρετανικού bbc sport , ενώ μπορείτε να εντοπίζετε τους δρομείς που σας ενδιαφέρουν είτε μέσω του app Virgin Money London Marathon mobile app, είτε μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα, ενώ θα σας ενημέρωσουμε για τις επιδόσεις των Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο