Όλα έτοιμα για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου

Δείτε τα τελευταία νέα της διοργάνωσης

Share

Η Ρόδος έχει φορέσει τα καλά της και υποδέχεται χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο που την Κυριακή 14 Μαρτίου θα τρέξουν στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο του νησιού.

Δρομείς από 47 χώρες, αριθμός – ρεκόρ για τον αγώνα θα πάρουν θέση στην εκκίνηση για να τρέξουν δίπλα στη θάλασσα και στην υπέροχη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, συμμετέχοντας στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του Νοτίου Αιγαίου.

Κεντρικό πρόσωπο στη μαραθώνια απόσταση θα είναι ο Κενυάτης δρομέας Μπέρναρντ Τσιρτσίρ που θέλει να κάνει χρόνο κάτω από 2:20:00. Από τους Έλληνες ξεχωρίζουν, ο Γιώργος Μίνος, νικητής στον περσινό αγώνα, ο Βλάσσης Καραβασίλης και η Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Βράβευση Αθλητικού Συλλόγου Τελμησσού Νέας Μάκρης και της Επίσημης Ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας Hellenic Police Running Teamαπο την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κα Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας.
07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας. 
07:40 Αγώνας δρόμου 10Κ Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας.
11:50 Αγώνας δρόμου 5Κ Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως).
13:00 Παιδικός Αγώνας 1.000μ. Εκκίνηση Πλστεία Ελευθερίας

Τελετές Απονομών Πλατεία Ελευθερίας: 10:30 Ημιμαραθώνιος & 10χιλ.
11:15 Μαραθώνιος
13:30 5χιλ & Ομαδικά
12:00-14:00 Συναυλία απο τον Ροδιακό Σύλλογο Μουσικών με Ρόδιους καλλιτέχνες στην πλατεία Ελευθερίας.

Στον αγώνα των 5χιλ, στα πλαίσια της αιγίδας του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού, θα λάβει χώρα η δράση #run_for_tourism, όπου  εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων φορώντας ειδικό μπλουζάκι, θα τρέξουν  στον αγώνα. 

Mία ακόμα σπουδαία διάκριση για τον Μαραθώνιο Ρόδου αποτελεί το Χρυσό Βραβείο που κατέκτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του αγώνα, στα ετήσια Tourism Awards που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου σε μία λαμπρή τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που θα διεξαχθεί για 6η φορά την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, κατέκτησε το Gold Τourism Award στην κατηγορία Αθλητικού Τουρισμού στα Specialty Travel, γεγονός που αποτελεί μεγάλη αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει εδώ και έξι χρόνια για ν’ αναδειχθεί μέσω του αγώνα, η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο ως κορυφαίος προορισμός αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία τόνισε για την βράβευση: «Είναι σπουδαία αυτή η διάκριση στον κορυφαίο θεσμό τουριστικών βραβείων στη χώρα μας, γιατί επιβραβεύει την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάδειξη και καταξίωση του Μαραθωνίου της Ρόδου. Το όραμα μας ήταν να βάλουμε τη Ρόδο στο χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού και βλέπουμε ότι αυτός ο στόχος μας, παίρνει σάρκα και οστά. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει, όμως, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, των κατοίκων της Ρόδου, των φορέων του νησιού και των πολύτιμων εθελοντών μας, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα για αυτή την επιτυχία και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, για τη σκληρή δουλειά που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν, με πραγματικό μεράκι για την υλοποίηση του αγώνα μας, καθώς και τους χορηγούς επειδή χωρίς τη συνεισφορά τους δεν θα είχε υλοποιηθεί αυτό το όνειρο. Αυτό το βραβείο, μας γεμίζει με μεγαλύτερη δύναμη για το μέλλον, προκειμένου να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά ώστε κάθε χρόνο ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, να μεγαλώνει και να γίνεται καλύτερος».
Τα Tourism Awards αξιολογούν και αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων του ελληνικού τουρισμού: από την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων μέχρι τις στρατηγικές επενδύσεις και τη συνεισφορά στην εθνική οικονομία.

Οι τελευταίες θέσεις για  τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, θα διατεθούν την Παρασκευή (15:00-20:00) και Σάββατο (10:00-19:00) στη γραμματεία του αγώνα, στο ξενοδοχείο BEST WESTERN Plaza Hotel, Ιερού Λόχου7, στη Ρόδο. Στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ώρες, θα γίνει και η διάθεση του εξοπλισμού σε όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.
Οι τελευταίες θέσεις αφορούν μόνο τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. καθώς ο μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος αγώνας είναι sold out.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.
Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.
Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.
Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι  φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.  

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ!
Ανοικτές Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2022
4ο Τρέχουμε στην Ηρακλειά: Μεταγωνιστικό δελτίο
Δείτε την ευχαριστήρια ανακοίνωση της διοργάνωσης και φωτογραφίες
Χάλκινος ο Νυφαντόπουλος στους Μεσογειακούς
Ρεκόρ και μετάλλιο για τον Έλληνα σπρίντερ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο