Ρεκόρ με δρομείς από 46 χώρες στον Μαραθώνιο Ρόδου!

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους αγώνες μικρής απόστασης στη Ρόδο

Share

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν στον αγώνα, έσπασε ο 6ος  Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, στο «Σμαραγδένιο Νησί».
Με τη λήξη της προθεσμίας για τις εγγραφές στο Μαραθώνιο, οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα προέρχονται από 46 χώρες, καταρρίπτοντας τον αριθμό των 39 χωρών από τον αγώνα του 2018. Το πραγματικά μεγάλο αυτό ρεκόρ, αποδεικνύει ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως στη συνείδηση των δρομέων, συνεισφέρει σημαντικά στην  προβολή της Ρόδου και της Ελλάδας στο εξωτερικό και προσελκύει νέες κατηγορίες επισκεπτών, μεγαλώνοντας την τουριστική περίοδο.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για το νέο ρεκόρ που πετυχαίνει ο Μαραθώνιος της Ρόδου. Από την πρώτη στιγμή, πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα του αγώνα, εστιάσαμε στην προσέλκυση δρομέων και τουριστών στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, πέραν της υψηλής τουριστικής σεζόν και βλέπουμε ότι πετυχαίνουμε το στόχο αυτό. Ο αγώνας μας αναγνωρίζεται πλέον ως θεσμός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πέρα από τα σύνορα της χώρας και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους συνεργάτες, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές και τους κατοίκους της Ρόδου, για την μεγάλη συμβολή στην επίτευξη του στόχου μας. Περιμένουμε όλους τους δρομείς στη Ρόδο για να βιώσουν την αυθεντική ελληνική νησιωτική φιλοξενία σε συνδυασμό με την εμπειρία ενός μεγάλου δρομικού αγώνα».
Oι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι δρομείς είναι: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάμπια, Δανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Λετονία, Μολδαβία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία,  Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Σουηδία, Σουρινάμ, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην ιστοσελίδα του αγώνα https://rhodesmarathon.gr ή στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1 Ρόδος. Ώρες επικοινωνίας 10πμ-1μμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι  φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.  

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο