30α Κυριακίδεια – Τελετή εγκαινίων ανακατασκευής σταδίου

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Share

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

“Για 30η συνεχή χρονιά τα επετειακά «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ» από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης και τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, συνδιοργάνωση ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα, με τους αγώνες «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων ανακατασκευής του σταδίου Φιλοθέης,   το «στολίδι» του στίβου της περιοχής, «σπίτι της Ολυμπιονίκου Κατερίνας Στεφανίδη, που είναι πλήρως ανακαινισμένο, με καινούργιο ελαστικό τάπητα και χλοοτάπητα. Είναι πανέτοιμο  να υποδεχτεί ξανά αθλούμενους πολίτες, αθλητές και αθλήτριες όλων των επιπέδων και κατηγοριών, μαθητές και μαθήτριες των όμορων σχολείων και να φιλοξενήσει τοπικούς και διεθνείς αγώνες στίβου. Το έργο έγινε με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Την κορδέλα “έκοψαν” ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Καραμέρος και ο Πρόεδρος του Α.Ο.Φιλοθέης κος Γιάννης Προβελέγγιος.

Ο αγώνας δρόμου έγινε στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, δρομέα αντοχής, ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής (εκτός Αμερικάνων και Καναδών ) που τερμάτισε 1ος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Η συνεισφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό ήταν σημαντική καθώς ανέδειξε και διέδωσε τον στίβο . Πριν την εκκίνηση των 10 km έγινε δωρεά σπάνιου πίνακα του Στέλιου Κυριακίδη προς τον Α.Ο.Φιλοθέης από την οικογένεια του, τα παιδιά του Δημήτρη Κυριακίδη, Ελένη Κοντού και Μαρία Καλοφωλιά.

Δρομείς όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης για να λάβουν μέρος στους αγώνες των 1000 μέτρων (για τις μικρές κατηγορίες) αλλά και για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Ως προς τους αγώνες του ενός χιλιομέτρου, έγινε ρεκόρ συμμετοχής  καθώς 224 μικροί αθλητές από διάφορους αθλητικούς συλλόγους πέρασαν την γραμμή του τερματισμού.

H εκκίνηση του δρόμου των 10 χιλιομέτρων, δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού  κ. Παντελή Ξυριδάκη , και 780 αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φιλοθέης με σκοπό τον τερματισμό, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα , καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια βοήθησε ώστε να τερματίσουν όλοι οι δρομείς .

Στην κατηγορία 10km ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Πιτσώλης Χαράλαμπος του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ με 32″46 και ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση οι Πασπάτης Αλέξης του ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ και Κωστούρος Αναστάσιος-Θωμάς ανεξάρτητος. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε με νέο ρεκόρ διαδρομής 37″50 η Ασημακοπούλου Κατερίνα του POLIAS RUNNERS και στη δεύτερη και τρίτη θέση η Σπάθη Βασιλική ΤΟΥ ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ και η Κολοβού Βίκυ του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ. Ακολούθησαν απονομές στους νικητές του αγώνα αλλά και στους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.

Στους πρώτους νικητές και νικήτριες, όλων των κατηγοριών, απονεμήθηκε φανέλα απομίμηση, αυτής που φορούσε ο Στέλιος Κυριακίδης το 1946, στονΝικηφόρο του αγώνα Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Σημαντικό γεγονός του αγώνα η συμμετοχή και τερματισμός του Νίκου Πολιά, κατόχου του πανελλήνιου ρεκόρ της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου και πολυνίκη Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου.

Ο αγώνας αυτός προσέφερε χαρά και όμορφες στιγμές σε όλους όσους έλαβαν μέρος, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν από κοντά το γεγονός αυτό . Η συνεισφορά των εθελοντών, των Εργαζόμενων στο Δήμο,  των κριτών ΣΕΓΑΣ, της Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), της αστυνομίας (Τροχαία Κηφισιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού),  τον ΟΑΣΑ, τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ήταν πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά ο αγώνας  , στηριζόμενοι στις οδηγίες του Α.Ο. Φιλοθέης που τον οργάνωσε και φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι χορηγοί ήταν, ASICS, ΝΕΡΑ ΒΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ  ΦΑΡΟΣ ΜΠΕΪΚ, RUNNER MAGAZINE, ΣΤΙΒΟΖ, ΕΡΤ

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης

ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Καραμέρος

ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Κωστής Χατζηδάκης

η Βουλευτής Επικρατείας με τη Νεα Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως

ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κος Γιωργος Πατούλης

ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Κώστας Παναγόπουλος

η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού κα Αικατερίνη Αλεξοπούλου

η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας κα Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ

ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κος Γάτος Αλκιβιάδης

η Αντιδήμαρχος  Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, Αθλητισμού κα Τρέζου – Σκουρογιάννη Μάρω

ο  Αντιδήμαρχος Θεμάτων Πρασίνου & Ανακύκλωσης κος Βύρων Σαμαρόπουλος

η  Πρόεδρος  Ο.Κ.Α.Π.Α κα Νέλλη Λάβδα

η  Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ κα Σόφη Ζαφρακοπούλου

η  Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Επιτροπής  Εθελοντισμού  κα Άννα Κούμπα – Κομνηνού

ο  Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης

η  Δημοτική Σύμβουλος κα Έλση Δημουλά

ο  Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κος Γαλάνης Δημήτρης

ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κος Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος

ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης  κος Γιάννης Προβελέγγιος

και όλο το Δ.Σ του ΑΟ Φιλοθέης.”

Δείτε τα αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα από τους παιδικούς αγώνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο