Ενημερωτική εσπερίδα στο ΚΠΙΣΝ «Η Άσκηση είναι Φάρμακο»

Πρόληψη και αποκατάσταση παθήσεων μέσα από την άσκηση

Share

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 21.00 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει σε συνεργασία με τη Μονάδα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine» ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο Η Άσκηση είναι Φάρμακο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τη σημασία της σωματικής άσκησης ως φαρμάκου για την αντιμετώπιση νόσων και τη βελτίωση της υγείας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Διακεκριμένοι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσουν πρωτόκολλα θεραπευτικής άσκησης για την υπέρταση, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα και την ογκολογία. Η εκδήλωση θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με το παγκόσμιο κίνημα που αναπτύσσεται για την υγεία και τη συνταγογράφηση της σωματικής άσκησης με σκοπό την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών.

Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα θα μιλήσουν οι:

Δημητριάδης Γεώργιος, Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Ιs Medicine»

Κουτσιλιέρης Μιχάλης, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine» & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Μητσιοκάπα Ευανθία, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Μονάδα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence»

Ξάνθης Δημήτριος, Καρδιολόγος εντατικολόγος, Δ/ντής ΕΣΥ, «Λαϊκό Νοσοκομείο», Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ. Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine»

Παπαγεωργίου Σωκράτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine»

Σταυρουλάκης Γεώργιος, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Ειδικός Αθλητικής Καρδιολογίας

Φιλίππου Αναστάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Is Medicine» & Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence», Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Exercise Ιs Medicine».

Η είσοδος στην εσπερίδα είναι ελεύθερη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SNFCC.org.

Η ενημερωτική εσπερίδα Η Άσκηση είναι Φάρμακο, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).      

Το πρόγραμμα Sports Excellence υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.        

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο