Kipchoge εναντίον Farah στο Λονδίνο

Μεγάλη μάχη αναμένεται στον φετινό Virgin Money London Marathon

Share

Στο Λονδίνο θα επιστρέψει ο Eliud Kipchoge για να υπερασπιστεί τον τίτλο του αυτήν την άνοιξη. Έτσι, όλοι οι φίλου του Μαραθώνιου, και όχι μόνο, θα απολαύσουμε στις 28 Απριλίου τη μεγάλη κόντρα του, κατά γενική παραδοχή, καλύτερου μαραθωνοδρόμου όλων των εποχών, απέναντι στον πολλά υποσχόμενο στον Μαραθώνιο, Mo Farah.

Το ρεκόρ του Sir Mo είναι αρκετά μακριά σε σχέση με αυτό του Kipchoge (2:05:11 vs 2:01:39 ή αλλιώς ρεκόρ Ευρώπης vs Παγκόσμιου ρεκόρ),  ωστόσο, οι δυνατότητες του Βρετανού και η ιστορία του στις μικρότερες αποστάσεις έχουν δημιουργήσει τόσο στον ίδιο όσο και σε πολλούς φίλους του αγωνίσματος την πεποίθηση ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και στα 42.195μ.

Eκτός του Farah, παρών θα είναι και ο 22χρονος Shura Kitata, δεύτερος πέρυσι στο Λονδίνο, αλλά και άλλοι κορυφαίοι δρομείς, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε στον Virgin Money London Marathon.

O Kipchoge έχει κάνει το τρία στα τρία αφού έχει κερδίσει στις ισάριθμες συμμετοχές του στη βρετανική πρωτεύουσα (2015, 2016, 2018) και, όπως δήλωσε, είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστεί και πάλι. Μάλιστα, έχει και το ρεκόρ διοργάνωσης με 2:03:05 από το 2016, ενώ αν κερδίσει και αυτή τη φορά θα γίνει ο πιο επιτυχημένος δρομέας στην ιστορία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο