Πάνω από 1.700 δρομείς στον 36ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης

Share

Όταν ένας αγώνας συμπληρώνει 36 χρόνια, τότε σίγουρα έχει κατακτήσει μία σημαντική θέση στη δρομική κοινότητα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους 1.700 και πλέον δρομείς που έλαβαν μέρος στον 36ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της All About Running.

«Το πιο γρήγορο 10άρι της Αθήνας» για ακόμη μια χρονιά, αποτέλεσε την επιλογή εκατοντάδων δρομέων κάθε ηλικίας σε μια πανέμορφη μέρα με ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Σημαντική ήταν για 8η συνεχή χρονιά η προσφορά του Μεγάλου Χορηγού του αγώνα, της εταιρεία αθλητικών Asics, ενώ από τη θέση του χορηγού υποστήριξε τον αγώνα το κατάστημα κορυφαίο κατάστημα Runner Store που φιλοξένησε και τη γραμματεία του αγώνα στο κατάστημα στο Golden Hall.
Φέτος ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής καθώς και υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του ΣΔΥ Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμα τους τόσο εκεί όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
Λίγο μετά τις 09:45 οι δρομείς είχαν πάρει τη θέση τους στα μπλοκ εκκίνησης. Η εκκίνηση δόθηκε ομαλά, σε τρία κύματα και το ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε για μία ακόμα φορά στην παραλιακή.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα περίπου 300 μικροί δρομείς είχαν πάρει θέση στο κεντρικό στάδιο του στίβου και περίμεναν με ανυπομονησία την δική τους εκκίνηση. Οι μικροί δρομείς έτρεξαν σε μια διαδρομή 2χλμ. εντός του χώρου των εγκαταστάσεων και τερμάτισαν μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο.
Νικητής ήταν ο Πέτρος Παπαϊωάννου του Α.Ο. Πάνθηρες Γλυφάδας με 05:47. Στα κορίτσια πρώτη αναδείχθηκε η Εμμανουέλλα Πλακά  με 06:40. Όλοι οι μικροί δρομείς μετά το τέλος του αγώνα, ξεδίψασαν με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και απόλαυσαν όπως και όλοι οι δρομείς Μακεδονικό Χαλβά, το Γλυκό που Κάνει Καλό!

Στον αγώνα των 10 χλμ. μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αναγνώστου με 32:56 με τον Κώστα Δρόσο να ακολουθεί με 33:33 και τον Mateusz Madziar να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 33:50.
Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου σε 37:07 με τις Βίκυ Κολοβού και Μιχαέλα Φιάσκα να συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου με 38:44 και 40:32 αντίστοιχα.

Κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να ενυδατωθούν με  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και να ενισχυθούν ενεργειακά με το αθλητικό ποτό POWERADE και με το ενεργειακό Gel της HIGH5 για γρήγορη αναπλήρωση ενέργειας και απόλαυσαν μερίδες Μακεδονικού Χαλβά, που τους προσέφεραν γεύση αλλά και ενέργεια! 

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, της Interamerican και του γραφείου Ιφιγένεια Tours του κου Δημητριάδη και βέβαια των 100 και πλέον εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς.

Ραντεβού στις 3 Μαρτίου 2019 για τον 42ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21,1 χλμ.!
Δρομείς και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 42ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21,1 χλμ. στις 3 Μαρτίου 2019 αλλά και στις 24 Νοεμβρίου 2019 ημέρα διεξαγωγής του 37ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ., αγώνες με μακρά ιστορία που ξεχωρίζουν για την ευκολία της διαδρομής που προδιαθέτει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε». 

Φωτος: Δημήτρης Μαρίνης, Παντελής Συμεωνίδης.

  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο