Χρήσιμες οδηγίες για τον 36ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας

Όλα έτοιμα για το πιο γρήγορο δεκάρι

Share
Το πιο γρήγορο 10άρι της πόλης είναι έτοιμο να υποδεχθεί για 36η φορά περισσότερους από 2.000 δρομείς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τρέξουν σε μία επίπεδη, αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι τη Γλυφάδα.

Σταθερή αξία!
Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICSσυνεχίζει για όγδοη συνεχή χρονιά να υποστηρίζει δυναμικά τη διοργάνωση από τη θέση του Μεγάλου Χορηγού, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνέχεια, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία, αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

 

Runner Store

Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία του το κορυφαίο δρομικό κατάστημα Runner Store στο Golden Hall προσφέροντας κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες σε κάθε δρομέα ενώ λειτουργεί και το ηλεκτρονικό του κατάστημαrunnerstore.gr.

To Runner Store αποδεικνύει την υποστήριξη του στο δρομικό κίνημα συμμετέχοντας και φέτος ως χορηγός στο γρηγορότερο 10άρι της πόλης και μάλιστα φιλοξενεί και τη γραμματεία του αγώνα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από τις 15:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37A).

Ενέργεια και Ενυδάτωση
Μαζί με το πακέτο συμμετοχής σας θα παραλάβετε και φέτος τον Μακεδονικό Χαλβά που υποστηρίζει τους δρομείς του 36ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στον σταθμό υδροδοσίας, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και ένα ενεργειακό gel της HIGH5 και βέβαια στον τερματισμό να ξεδιψάσετε με το αγαπημένο σας αθλητικό ποτό POWERADE, αλλά και να απολαύσετε τις θρεπτικές και νόστιμες μπανάνες της Dole. 

Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της Στάση Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης. 
 

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (15:00 – 20:00)
& Σάββατο 24 Νοεμβρίου (11:00 – 18:00) 
Τα πακέτα συμμετοχής θα δίνονται στο δρομικό κατάστημα Runner Store στο Golden Hall (ισόγειο, Κηφισίας 37 Α). Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής σας, θα παραλάβετε τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά σας αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα, σε περίπτωση που έχετε πάρει το πλήρες πακέτο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αυτού του μηνύματος ή αποδεικτικού πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών. 

*Για την διευκόλυνση ΜΟΝΟ όσων είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή και είχαν ΗΔΗ επιλέξει το κατάστημα της Γλυφάδας για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής τους, θα λειτουργήσει γραμματεία στο κεντρικό παρκινγκ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά το Σάββατο 24/11 από τις 12:00 έως τις 16:00. Όλα τα υπόλοιπα πακέτα θα βρίσκονται στο Runner Store στο Golden Hall, όπως αναφέρεται παραπάνω.
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα είναι δυνατή για κανένα δρομέα!

Πρόγραμμα αγώνα
Κυριακή 25 Νοεμβρίου

08:30 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
09:00 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:40 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
9:30-9:55 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
10:00 π.μ.: Εκκίνηση Α block Αγώνα 10 χλμ.
10:02 π.μ.: Εκκίνηση B block Αγώνα 10 χλμ.
10:04 π.μ.: Εκκίνηση C block Αγώνα 10 χλμ.
10:05 π.μ.: Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:25 π.μ.: Ολοκλήρωση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:30 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 10 χλμ.
11:15 π.μ.: Απονομές Αγώνα
11:40 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 10 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, B και C) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1550 (bibs με κίτρινο χρώμα), στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2000 έως 2600 (bibs με γαλάζιο χρώμα) και τέλος στο C ΜΠΛΟΚ (bibs με σκούρο πορτοκαλί χρώμα) όλοι όσοι έχουν νούμερο από 3000 μέχρι 3650.
 
Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινείστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

#athensfastest10k – Φωτογραφικές υπηρεσίες
Μοιραστείτε τις στιγμές σας από τον αγώνα βάζοντας το #athensfastest10k σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα αναρτήσετε.
Επιπλέον τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό καθώς και κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχουν εξουσιοδοτημένοι φωτογράφοι της διοργάνωσης, το φωτογραφικό υλικό των οποίων θα δημοσιευθεί στα μέσα της διοργάνωσης (athenshealthrun.grwww.facebook.com/athenshealthrun, κλπ) μετά τον αγώνα.
Οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης φωτογραφικού υλικού από τον αγώνα από τρίτους δεν έχει την έγκριση της διοργάνωσης και διατηρείτε κάθε νόμιμο σας δικαίωμα.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό, πάντα πίσω από την αψίδα εκκίνησης και τον οριοθετημένο χώρο των μπλοκ. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.
Μετά τον τερματισμό σας σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε την κόκκινη γραμμή για να οδηγηθείτε στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και στη συνέχεια εντός του σταδίου για να παρακολουθήσετε τη συνέχεια του αγώνα και την τελετή των απονομών.

Σχεδιάγραμμα πρόσβασης στο χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (πριν και μετά τον αγώνα) και στην αφετηρία του 36ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε μπουκάλι αλλά και ενεργειακό τζελ  HIGH5.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.
 
Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.
Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1).
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).


Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
Στο χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο